Niet te missen: vijf series op Netflix om naar uit te kijken

Gepubliceerd op 28 maart 2019 door ELLE België
Niet te missen: vijf series op Netflix om naar uit te kijken

Als er iets is waar we altijd vol spanning naar uitkijken, dan zijn het wel de nieuwe series van Netflix. Ook dit jaar brengen ze een verrassend aanbod. Wij maakten voor jullie alvast een kleine selectie.

1/

Quicksand

Liefhebbers van Scandinavische thrillers verenig u, want Quicksand is de eerste Zweedse crimiserie die geproduceerd is door Netflix. Het verhaal draait om Maja Norberg, een middelbare scholiere die aangehouden wordt voor moord wanneer er een schietpartij plaatsvindt op haar school. Naarmate het verhaal vordert zien wat er die dag gebeurd is en worden de gebeurtenissen op de school onder de loep genomen. Met als belangrijkste vraag: wat gebeurde er nu echt in het klaslokaal?

Release: 05.04.2019

2/

Black Summer

Vergeet The Walking Dead, deze paasvakantie binge watchen wij Black Summer. Als we de geruchten mogen geloven, dan wordt deze horrorserie bloedstollend spannend... Je dochter kwijtraken tijdens een zombie apocalypse, het moet je maar overkomen. Maar voor Rose (Jaime King) wordt deze nachtmerrie jammer genoeg werkelijkheid. In de hoop haar dochter terug te vinden, sluit ze zich aan bij een groep overlevenden. Samen trachten ze de vijandige nieuwe wereld met zijn nieuwe inwoners te trotseren.

Wanneer: 11.04.2019

3/

When They See Us

When They See Us vertelt het waargebeurde verhaal van vijf Harlem-tieners die ten onrechte werden veroordeeld voor de verkrachting van een jogger in New York City in 1989. Onder andere  Felicity Huffman, Vera Farmiga, John Leguizamo en Michael K. Williams spelen mee in de serie, geregisseerd door Ava DuVernay.

Release: 31.05.2019 (USA)

4/

The Politician

Je ooit afgevraagd wat er nodig is om een politicus te worden, maar geen zin om zelf stappen te ondernemen? Dan weet je in elk geval al naar wat je moet kijken in september. We volgen Payton Hobart, die op zevenjarige leeftijd weet dat hij op een dag president van de VS zal worden. Jammer genoeg is het nog niet zover en moet hij eerst zien te overleven in het meer verraderlijke politieke landschap van allemaal: St. Sebastian High School. Zijn queeste naar succes is echter niet zonder gevaren, want onderweg moet hij zijn meedogenloze klasgenoten te slim af zijn, zonder hierbij zijn eigen moraliteit en imago op te offeren.

Wanneer: 27.09.2019

5/

Our Planet

David Attenborough slaagt er weer in om ons mee te nemen in de wondere wereld van de fauna en flora. Deze keer ligt de focus op de invloed van de klimaatverandering en wat voor gevolgen het heeft voor alle levende wezens. Reis mee doorheen de Arctische wildernis en diepe mysterieuze oceanen tot het uitgestrekte landschap van Afrika en de diverse oerwouden van Zuid-Amerika.

Release: 05.04.2019

(Stagiaire Kaat Monsieur)