Coming up: de 7 leukste loopevenementen in België

Gepubliceerd op 26 Maart 2019 door ELLE België
Coming up: de 7 leukste loopevenementen in België

Omdat we ervan uitgaan dat het nooit te laat is om met goede voornemens te beginnen, sommen we de leukste loopevenementen van België voor je op. Vergeet dus maar dat sportabonnement en haal die loopschoenen uit de kast.

1/

Zombie-run Brussel

lopen, zombie run, evenement, event, brussel, sport

Altijd als eens willen weten hoe het zou zijn om een zombie-apocalyps te overleven? Dan hebben we goed nieuws voor je want ter ere van de 37ste editie van het International Fantastic Film Festival wordt de eerste zombie-run in het centrum van Brussel georganiseerd. Doel van deze run? Levend en wel aan de finish geraken. Succes!

Wanneer: 14.04.2019
Afstand: 4 km
Meer info: www.biff.net 

2/

Antwerpen 10 miles & marathon

lopen, run, antwerp 10 miles

De Antwerp 10 miles & marathon is het grootste loopevenement van het jaar, telkens komen er dan ook duizenden hardlopers op af. Daarnaast is het ook het ideale moment om samen met een legertje supporters of je familie naar Antwerpen af te zakken. Terwijl jij van Linkeroever naar het centrum crost en vervolgens terugloopt, kunnen zij voor jou supporteren en genieten van een drankje op een van de vele leuke terrasjes.

Wanneer: 28.04.2019
Afstand: 16 km - 42 km
Meer info: www.sport.be

Tip: wie voor 08.04.2019 inschrijft geniet van een voordeelprijs.

3/

Strong Viking Mud Edition 

loopevenement, België

Ben je niet bang om vuil te worden? Dan zit je op de Strong Viking Mud Edition helemaal goed. Ploeter verscheidene kilometers door de modder en overwin onderweg alle obstakels. Haal het beste uit jezelf en als kers op de taart geniet je na afloop van een zijdezachte huid, dankzij de helende werking van een modderbad. Win-win!

Wanneer: 14.04.2019
Afstand: 7 km - 13 km - 19 km - 42 km
Meer info: www.strongviking.com

4/

20 km van Brussel 

De 20 km van Brussel is misschien wel de grootste sportieve uitdaging van het jaar. Niet alleen het op- en neergaande traject,  maar ook de eerste zeven kilometers die in stijgende lijn gaan, zorgen ervoor dat menig hardloper even op de tanden moet bijten. Maar laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen, want de runner's high achteraf is onvergetelijk.

Wanneer: 19.05.2019
Afstand: 20 km
Meer info: www.20kmdebruxelles.be

5/

Colorrun

lopen, colorrun, belgie

De colorrun kleurrijkste loopevent in België. Zak op zondag 1 september af aan naar Brussel waar je start in een maagdelijk wit shirt en eindigt als een regenboog. Na afloop gaat het feestje gewoon verder tijden het Color Festival.

Inschrijvingen starten binnenkort.

Wanneer: 01.09.2019
Afstand: 5 km
Meer info: colorrun.be

6/

RakkerRun KasteelTrail Lennik

lopen, running, kasteel

Lopen op locatie wordt hoe langer hoe populairder. Tijdens de zesde editie van de RakkerRun loop je niet alleen langs, maar ook door het Kasteel van Gaasbeek. Opgepast! De plaatsen voor de inschrijving zijn beperkt tot maximum 1.000 deelnemers. Zorg dus dat je er op tijd bij bent.

Inschrijvingen starten binnenkort.

Wanneer: 13.10.2019
Afstand: 5 km - 10 km
Meer info: www.rakkerrun.be

7/

Bokrijkrun

Altijd al eens naar Bokrijk willen gaan, maar nog niet de tijd gevonden? Dan is dit het moment om het park al lopend te ontdekken.  Hoogtepunten onderweg  zijn de passage doorheen Fietsen door het Water en het Openluchtmuseum met zijn historische gebouwen en Living History-acteurs.

Wanneer: 11.11.2019
Afstand: 5 km - 10 km
Meer info: www.bokrijkrun.be