Let’s go: de 7 leukste loopevenementen in België

Geüpdatet op 3 mei 2019 door ELLE België
Let’s go: de 7 leukste loopevenementen in België

Omdat we ervan uitgaan dat het nooit te laat is om met goede voornemens te beginnen, sommen we de leukste loopevenementen van België voor je op. Vergeet dus maar dat sportabonnement en haal die loopschoenen uit de kast.

Spartacus Run

Spartacus run loopevenementen

De Schorre in Boom wordt ook dit jaar weer omgebouwd tot een indrukwekkend loopparcours. De Spartacus Run staat bekend om z'n lastige hindernissen. Reken op zo'n 25 helse obstakels langs de route van tien kilometer, met onder meer een 'human wall' en een 'spidercrawl'. Klinkt dit je als muziek in de oren? Schrijf je dan snel in, want de Run is bijna volzet.

Wanneer: 05.05.2019
Afstand: 10 km
Meer info: Spartacus Run

1/

STORMloopT

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door STORMLoop2019 (@stormloop2019) op

Het grootse kunstenparcours STORMloopT in Herentals wordt geopend met een urban run. Het parcours loopt langs de expolocaties, je krijgt dus een preview van alle evenementen die de weken erop plaatsvinden. Ideaal dus voor sportievelingen met een artistiek hart.  De route is slechts zeven kilometer, waardoor iedereen kan meedoen. Het einde is voorzien aan de Lakenhal, waar je wordt opgewacht door hapjes en drankjes.

Wanneer: 11.05.2019
Afstand: 7 km
Meer info: www.stormloop2019.be

LEES OOK: Alle tips voor beginnende lopers.

2/

20 km van Brussel 

De 20 km van Brussel is misschien wel de grootste sportieve uitdaging van het jaar. Niet alleen het op- en neergaande traject,  maar ook de eerste zeven kilometers die in stijgende lijn gaan, zorgen ervoor dat menig hardloper even op de tanden moet bijten. Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen, want de runner's high achteraf is onvergetelijk.

Wanneer: 19.05.2019
Afstand: 20 km
Meer info: www.20kmdebruxelles.be

3/

Keytrade Bank Urban Trail

Wil je onze hoofdstad (her)ontdekken al lopend? De Brussels Urban Trail is hiervoor de ideale gelegenheid. Geen wedstrijd, wel een tof evenement met routes van vijf en tien km. Je loopt (of wandelt) langs de mooiste plekjes in Brussel en eindigt in Galerie Horta. Extra leuk: er is er voor elke deelnemer een ontbijtje voorzien.

Wanneer: 26.06.2019
Afstand: 5 en 10 km
Meer info: Brussels Urban Trail

4/

Colorrun

lopen, colorrun, belgie

De colorrun is zonder twijfel het vrolijkste loopevent in België. Zak op zondag 1 september af naar Brussel waar je start in een maagdelijk wit shirt en eindigt als een regenboog. Na afloop gaat het feestje gewoon door tijdens het Color Festival.

Wanneer: 01.09.2019
Afstand: 5 km
Meer info: colorrun.be

LEES OOK: De 11 origineelste marathons ter wereld.

5/

RakkerRun KasteelTrail Lennik

lopen, running, kasteel

Lopen op locatie wordt hoe langer hoe populairder. Tijdens de zesde editie van de RakkerRun loop je niet alleen langs, maar ook door het Kasteel van Gaasbeek. Opgepast! De plaatsen voor de inschrijving zijn beperkt tot maximum 1.000 deelnemers. Zorg dus dat je er op tijd bij bent.

Wanneer: 13.10.2019
Afstand: 5 km - 10 km
Meer info: www.rakkerrun.be

6/

Bokrijkrun

Staat Bokrijk al een tijdje op de agenda? Dan is dit het moment om het park al lopend te ontdekken. Hoogtepunten onderweg  zijn de passage doorheen Fietsen door het Water en het Openluchtmuseum met zijn historische gebouwen en Living History-acteurs.

Wanneer: 11.11.2019
Afstand: 5 km - 10 km
Meer info: www.bokrijkrun.be

(Stagiaire Kaat Monsieur)