De bikinigeheimen van Anna Nooshin

Gepubliceerd op 23 februari 2017 door Elise
De bikinigeheimen van Anna Nooshin

Ze is een van de meest invloedrijke bloggers bij onze Noorderburen en de term #bodygoals is op haar voluptueuze lijf geschreven. Ook Hunkemôller was onder indruk van deze Iraans-Hollandse schone en strikte haar voor een eigen badmodecollectie. Alles wat je moet weten over Hunkemöller x Anna Nooshin: 

Wat is er zo bijzonder aan de Hunkemöller x Anna Nooshin zwemlijn? 

Kwaliteit! Je kunt de badpakken gewoon in de was gooien , er is oog van detail, de stoffen zijn met zorg uitgekozen - als je uit het water komt zijn ze niet transparanter dan voorheen. Bovendien is de collectie uiterst betaalbaar. We kozen steeds de duurste materialen die binnen Hunkemöller mogelijk waren.

Je bikinifoto's op Instagram zijn op z'n zachtst gezegd jaloersmakend. Heb je enkele poseertips voor onze lezers?

Voor mij was het poseren in bikini ook vrij nieuw. Ik ben nog volop aan het leren. Het was erg fijn om met fotograaf Jouke Bos te werken. Hij leerde me welke houding ik moest aannemen. Voor bikinifoto's moet je je bekken kantelen, je rug iets naar achter tillen. Voel je je onzeker over je buik kan je je arm ervoor houden, er bestaan ook talloze trucjes zodat je langer lijkt. In the end moet je je gewoon goed voelen in je vel en dan straal je dat ook uit op de foto.

Waar is de grens tussen vulgair en een mooie bikinifoto volgens jou?

Ik vind dat je als vrouw gewoon echt jezelf mag tonen als je daar de behoefte voor voelt. Vrouwen mogen best wat liever voor zichzelf en voor anderen zijn. Mijn persoonlijke mening luidt: hoe natuurlijker de pose, hoe sterker de foto. Kijk maar naar mijn eigen foto's: de spontane beelden worden meer geliket dan de overgeposeerde.

1/

Hoe zit de perfecte beach body eruit voor jou? 

Er bestaat niet zoiets als een "beach body", lijkt mij. Als je een body hebt, heb je vanzelfsprekend een beach body, daar is vrij weinig geks aan. Wij zijn zò streng voor onszelf: alles kan altijd beter en alles kan altijd mooier, zo is onze maatschappij geïndoctrineerd.

Ik vond best wel treffend wat Kim Kardashian ooit zei in een interview: "Toen ik 26 (ze is nu 36 jaar nvdr.) was ik erg onzeker over mijn lichaam en wou ik alles veranderen, terwijl ik nu denk "had ik toen maar meer genoten van hoe ik eruitzag". Het is zo, je wordt ouder en alles gaat er anders uit zien. We moeten simpelweg in het moment leven en beseffen hoe blij we mogen zijn dat we twee voeten en twee armen hebben, dan heb je een beach body voor mij apart.

anna nooshin hunkemoller

Begrepen, maar je onderhoudt je lichaam toch wel een beetje? Heb je bijvoorbeeld extra hard gesport voor deze shoot? 

Ik sportte heel veel, maar sinds mijn deelname aan Expeditie Robinson stond dat even op een lager pitje. Die weken waren namelijk een aanslag op mijn lichaam en ik moest daarna voldoende tijd uittrekken om op een normaal eetpatroon te komen. Dus weinig sport, maar met gezonde voeding kom je al heel ver.

Best mogelijk dat  ik minder getraind ben dan voor de shoot van mijn eerste Hunkemöller-collectie, maar als ik de foto's terugzie, vind ik dat absoluut niet erg. Mijn lichaam is vrouwelijk met curves, niet super skinny en dat is oké.

Koos je bewust voor een zwemlijn en geen lingeriecollectie?

Ik hoop dat we allebei kunnen verwezenlijken...

2/

Wat verkies je: een bikini of badpak?

(Zonder aarzel) Badpak! Een bathing suit is zo mooi én handig, vooral op dagen dat je denkt "Oh, ik heb een opgeblazen buik" of "Oeps, ik voel een vetrolletje". Een badpak slurpt alles lekker omhoog, weet je wel?! Bovendien is het een super sexy item. Je laat misschien minder blote huid zien, wat het net suggestief maakt. Je hoort mannen luidop denken: "Wat zou daar onder zitten?". Het is haast zo mysterieus als Baywatch (lacht).

anna nooshin

Over mannen gesproken, vraag je soms styling tips aan je lief? 

Nee, ik ben best wel eigenwijs. het maakt me qua kleding ook niet echt uit wat iemand van iets vindt. Ik vond het belangrijk dat de mensen van Hünkemoller het mooi vonden en tevreden waren met het resultaat. Daarnaast meen ik dat je vriend je ook gewoon mooi moet vinden - ongeacht wat je aan hebt.

Om af te sluiten: wat is zelf je favoriete stuk uit de collectie? 

Het lace-up badpak met dat gaasje, omdat je die eindeloos kan combineren. Niet alleen op het strand, maar ook als top bij het uitgaan of zelfs om op restaurant te gaan.

Dank je!