5 gastronomische en lokale verblijven in Italië

Gepubliceerd op 13 januari 2020 door ELLE Partner
5 gastronomische en lokale verblijven in Italië

Verzot op de Italiaanse keuken? Of je nu van de simpele maar smaakvolle cucina povera houdt, authentieke streekgerechten wilt ontdekken of van heerlijke wijnen en vers fruit uit de tuin van een agriturismo wilt genieten…Met Eliza was here reis je af naar vijf bijzondere culinaire verblijven in Italië waar je ten volle geniet van de lokale gastronomie.

Eliza was here zoekt sinds 2001 naar ongerepte, charmante vakantieadresjes waar je als toerist kan opgaan in de lokale beleving van je reis. Proeven van streekgerechten, kennismaken met de plaatselijke bewoners en hun gewoonten. Denk aan ongerepte stranden, authentieke vakantieverblijven en unieke ervaringen op plekken die het massatoerisme nog niet heeft bereikt. Eliza was here weet als geen ander atypische, lokale vakantieverblijven te ontdekken en geeft zijn vijf favoriete culinaire vakantieverblijven in Italië prijs, warm aanbevolen door locals uit Toscane en Umbrië.

Toscane: de magie van simpele gastronomie

Podere Castellare Eco Resort

De Toscaanse keuken staat voor eenvoud en is misschien wel dé gekendste regio van de cucina povera. Hier vind je seizoensgebonden streekproducten zoals verse truffels, olijfolie, groenten en fruit gerijpt onder de Toscaanse zon, maar ook vleesproducten zoals de gekende prosciutto ham of het typische ‘cinghiale’ wild. Naast al dat lekkers is de streek ook gekend voor zijn sprookjesachtige verblijven, waaronder het Podere Castellare Eco Resort. Een bijzonder landhuis met ruime kamers en een prachtig zwembad inclusief spa, tussen de zonnebloemen en de olijfgaarden. De nabijgelegen uitgestrekte velden maken van dit verblijf de ideale trouwlocatie bij uitstek overigens.

Vanuit de lucht is het een heerlijk geometrisch spel om te zien, maar ook van dichtbij is het in Agriturismo La Sovana Hotel genieten. Een authentiek verblijf omgeven door triomfantelijke cipressen, wijngaarden, oude boerderijen en olijfbomen, in het pittoreske dorpje San Quirico d’Orica. Eigenaar Giuseppe heeft een impressionante wijnkelder en weet je te betoveren met de beste wijnen. Een glas hef je hier in alle sereniteit!

Le Buche Wine Resort & Spa

Nog een droom voor vinofielen: Le Buche Wine Resort & Spa dat het beste van beide werelden combineert, namelijk wijn en wellness. Lokaler wordt het overigens niet, dit verblijf heeft zijn eigen wijngaard. Het domein is een familie-eigendom van gepassioneerde wijnkenners, die de liefde voor het gegiste druivensap graag aan reizigers willen doorgeven. Het interieur is charmant en landelijk, het zwembad is uitnodigend voor een verfrissende plons.

Als je romantisch en zelfs wat poëtisch aangelegd bent, dan kijk je maar beter naar Podere Tina. Dit verblijf wordt gerund door de Nederlander Henri, die vlotjes zijn weg vond tussen de Italiaanse cipressen. Hier kom je terecht in een wondermooie villa, die recht uit een roman lijkt te komen: een natuurstenen gebouw met houten details, omringd door talrijke romantische zitplekjes die zicht bieden op het majestueuze berglandschap.

Umbrië: bakermat van de Italiaanse adel

Relais Tenuta del Gallo

Verbleef je al eens in een charmante relais? Dan is Umbrië de locatie bij uitstek! Laat je betoveren door het adellijke langoed van Relais Tenuta del Gallo dat verborgen ligt achter enkele wonderschone eikenbomen, fruitvelden en olijfgaarden, heerlijk desolaat op een heuveltop. Dit verblijf kent een culinaire aanvoerder die de sterren van de hemel kookt met verse producten uit de omgeving. Umbrië staat immers gekend als het groene hart van Italië, en is dé Italiaanse referentie voor slow food. De regio heeft een rijke culinaire geschiedenis met onder meer door de authentieke gerechten van de Etrusken. Dit verblijf blaast je omver met zijn sierlijkheid: van de gedrapeerde gordijnen, gouden deurknoppen, de zijde stoffen en de giganteske zuilen. Hier beleef je een magische zonsondergang vanuit de Italiaanse tuin vol bloemenweelde.

Lees ook:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eliza was here. Je boekt één van deze unieke adresjes op elizawashere.be