4 culinaire vakantieverblijven in Griekenland om van te proeven

Gepubliceerd op 6 december 2019 door ELLE Partner
4 culinaire vakantieverblijven in Griekenland om van te proeven

Staat Griekenland op je to do-lijst voor 2020? Dan hebben we goed nieuws voor je: samen met reisorganisatie Eliza was here gidsen wij je doorheen de 4 meest authentieke vakantieverblijven in Griekenland. Van het tropische Zakynthos, tot het machtige en robuuste Kreta. In elk van deze 4 culinaire vakantieverblijven geniet je ten volle van de lokale en duurzame gastronomie. Als lezeres geniet je nu van een tijdelijke korting van 75 euro (*onderaan het artikel meer info).

Eliza was here: wat kun je verwachten?

Eliza was here zoekt sinds 2001 naar ongerepte, charmante vakantieadresjes waar je als toerist kan opgaan in de lokale beleving van je reis. Proeven van streekgerechten, kennismaken met de plaatselijke bewoners en hun gewoonten. Denk aan ongerepte stranden, authentieke vakantieverblijven en unieke ervaringen op plekken die het massatoerisme nog niet heeft bereikt. Eliza was here weet als geen ander atypische, lokale vakantieverblijven te ontdekken en geeft zijn vier favoriete culinaire vakantieverblijven prijs, warm aanbevolen door locals uit de mooiste regio’s van Griekenland. Hun bijzondere achtergrondverhalen krijg je er met een glimlach bij.

Eliza was here - porta del mar zakynthos strand
De tropische bloementuin van Porta Del Mar in Zakynthos

Eliza was here - porta del mar zakynthos culinaire

ZAKYNTHOS: ALS GOD IN GRIEKENLAND

Typischer Grieks kun je niet logeren! Paulina en Tasos van Porta Del Mar wisten een authentiek stukje landgoed aan wal van de azuurblauwe Ionische zee van één van Griekenlands meest geliefde eilanden te veroveren. Verblijven doe je hier in een karaktervol stenen huisje met zicht op het water of de weelderige tuin. Of je nu actieve plannen hebt – er is een fitnessruimte en je kunt er fietsen huren – of even op adem wilt komen vanop hun privé- strand, er is voor elk wat wils in dit vakantieverblijf. Dat je hier van de verste calamares of zwaardvis kunt proeven, daar hoeven we geen tekening bij te maken.

caesar's garden rhodos pool
Zicht op het zwembad van Adults Only hotel Caesar’s Gardens Spa Retreat in Rhodos.

eliza was here - caesar's garden rhodos

RHODOS: MOORSE, TURKSE EN VENETIAANSE INVLOEDEN

Een regio met een rijk cultureel verleden dat zich ook in de infrastructuur en lokale keuken vertaalt. In het Adults Only hotel Caesar’s Gardens Spa Retreat weet je pas wat genieten betekent. Eigenaar Kosmas creëerde een magisch vakantieverblijf met een excellente wellness, omringd door een prachtige botanische tuin met kraakverse kruiden, meditterane bomen en de verlokkelijke geur van diverse bloemen. Test het vooral zelf, maar geruchten doen de ronde dat Kosmas het culinaire talent van zijn pa – die een succesvol restaurant in de jaren 70 runde – zou hebben overgenomen.

pool villa enagron

Villa enagron
De Far West voorgevel van de authentieke Villa Enagron

KRETA: MACHTIGE BERGEN ALS BUREN

The Far West waar je de sirtaki danst? Dat moet wel in Villa Enagron zijn. Deze idyllische oranjekleurige ranch met groene luikjes, geflankeerd door olijf- en fruitbomen, wijngaarden, groentetuinen en een impressionant berglandschap, is een uitstekend vakantieverblijf voor natuurliefhebbers. Bovendien straalt de hartverwarmende gastvrijheid van Fani en Yiannis af op hun culinaire kunsten. Hier doe je je tegoed aan versgebraden vlees, een salade met verse kappertjes en geniet je van een rijkgevuld glas Griekse wijn.

Agrikies country retreat in peloponnesos
Heerlijk tot jezelf komen in de pittoreske tuin van Agrikies Country Retreat in Peloponnesos

PELOPONNESOS: GLAMPING TUSSEN DE OLIJFGAARDEN

Noem het hoe je wil: wat stoom aflaten, soul searching, herbronnen. Bij Agrikies Country Retreat kun je heerlijk filosoferen in een bijzondere setting. Word één met de natuur in één van de glamping suites temidden van de eeuwenoude olijfbomen en exotische planten, of geniet van wat extra comfort in een 2-kamerflat. Ravot met de plaatselijke hond Pluto, woon een sfeervolle barbecue bij en geniet van de culinaire creaties van de plaatselijke chef- kokkin en eigenaresse Marina. Rocco Granata zou er terstond een tweede serenade voor willen schrijven!

Zin in een authentieke vakantie weg van het massatoerisme gekregen? Bekijk dan het volledige aanbod op Elizawashere.be, en boek je volgende zonvakantie deze winter of voor volgende zomer met vroegboekkorting. Vliegtickets en een volledig verzekerde huurauto zijn bij de prijs inbegrepen.

* Profiteer nu van een tijdelijke korting van 75 euro met de actiecode 'ELLE75'. Vul hem in bij de stap 3 van je online boeking, waarbij de korting van deze waardebon automatisch wordt verrekend. De code is geldig voor boekingen voor 31 december 2019, vertrekken dien je voor 31 oktober 2020 te doen.

Meer info vind je op de website elizawashere.be.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eliza was here. Je boekt één van deze pareltjes op elizawashere.be

LEZEN OOK