Zelfgemaakte superfood granola met plantaardige Griekse yoghurt

Geüpdatet op 12 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Ontbijt
  • 15 mn
  • 40 mn
  • 300 gram granola
  • Beginner
Zelfgemaakte superfood granola met plantaardige Griekse yoghurt

Een voedzaam, vegan ontbijt kan je perfect op voorhand bereiden. Deze superfood granola met plantaardige yoghurt geeft je genoeg energie om de dag te beginnen.

Ingrediënten

  • 20 g extra vergine kokosolie
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 rijpe banaan (100 g), in stukjes
  • 1 citroen, sap (4 el)
  • 100 g havermout
  • 75 g boekweitvlokken
  • 20 g kokosvlokken
  • 20 g lijnzaad
  • 40 g pompoenpitten
  • 20 g rauw sesamzaad
  • 75 g rauwe walnoten
  • 1 sinaasappel, geraspt
  • 1⁄2 el kaneel
  • Snufje zout
  • 2 el goji bessen
  • 200 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style
  • handje blauwe bessen
  • handje bramen
  • verse munt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C graden, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur.
  3. Doe de kokosolie, olijfolie, banaan en citroensap in de keukenmachine. Pureer totdat alles

    goed is gemengd.

  4. Meng de havermout, boekweitvlokken, kokosvlokken, alle zaden, walnoten, sinaasappelrasp,

    kaneel en zout in een kom.

  5. Voeg de inhoud van de keukenmachine toe aan de kom en roer totdat alles goed is gemengd.
  6. Verdeel de granola gelijk over het bakpapier, en schuif de bakplaat in de oven voor ca. 40 minuten. Schep elke 12 minuten de granola om zodat die gelijkmatig bruin wordt.
  7. Laat de granola volledig afkoelen. Voeg de goji bessen toe, meng, en berg de granola op in een weckpotje.
  8. Strooi je zelfgemaakte granola over de plantaardige yoghurt en voeg wat bessen en muntblaadjes toe.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor