Hotspots: Brussel verwelkomt 2 nieuwe foodmarkets

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Lore Ginneberge
Hotspots: Brussel verwelkomt 2 nieuwe foodmarkets

Onlangs werd Brussel niet één, maar twee culinaire hotspots rijker. Maak kennis met Wolf en Great Market, twee compleet verschillende foodmarkets verspreid over de stad.

Great Market

Een foodmarket met een exotisch kantje, maar tegelijk ook een kruidenierszaak, groenten- en fruitmarkt, patisserie én beenhouwerij. Met z'n 2200 m2 oppervlakte aan lekkernijen is hier voor ieder wat wils. Dit is meteen ook wat de van oorsprong Syrische oprichter wilde bereiken: een plek waar je kwaliteitsvolle mediterrane producten kan ontdekken, proeven of meenemen naar huis.

Verder schuilt er een circulaire filosofie achter het Great Market-concept, want de overgebleven bio groenten en fruit worden verwerkt in de bereidingen.

Onze tip

Bestel een kleine portie van de verschillende hapjes voor een maximum aan smaken. Vooral de hummus en muhammara zijn hemels.

foodmarket Brussel hotspot adres restaurant traiteur

Adres: Leuvensesteenweg 650-652, 1030 Brussel (er is gratis parking voorzien).

Wolf

Op een paar meter van de Nieuwstraat werd een voormalige bank omgetoverd tot reusachtige foodmarket. Veel van de originele elementen werden behouden of gerecycleerd, wat voor een uniek, eclectisch interieur zorgt. De oprichter van Wolf bracht Brussels finest samen onder één dak, denk aan de springrolls van Knees To Chin, de gezonde bowls van Les Filles, het vlees van Dierendonck of de exotische gerechten van Toukoul.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WOLF (@wolf.bxl) op

Van pizza tot burgers en sushi, er is food voor elke mood, vergezeld van een biertje uit de plaatselijke brouwerij of een drankje aan de bar. Maar er is meer, want begin januari opent The Food Hub, een overdekte biomarkt waar je boodschappen kan doen én binnenkort activeert Wolf een eigen afhaalsysteem.

Wolf brussel foodmarkets

Onze tip

De dessertbordjes van Vincent Denis zijn werkelijk to die for. Anders dan de meeste standjes bij Wolf, zijn de creaties van deze chef enkel hier te proeven.

Adres: Wolvengracht 50, 1000 Brussel