10 verpakkingsvrije winkels in Brussel en Vlaanderen

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 door Lore Ginneberge
10 verpakkingsvrije winkels in Brussel en Vlaanderen

De zero waste shops en verpakkingsvrije winkels schieten als paddestoelen uit de grond. In elke grote stad kan je tegenwoordig verpakkingsvrij winkelen. Benieuwd naar het aanbod in jouw buurt?

Verpakkingsvrije winkels in Brussel en Vlaams-Brabant

Onze hoofdstad huist zonder twijfel de meeste verpakkingsvrije biowinkels. De teller staat momenteel op 27, en dat aantal wordt aangevuld met winkels net buiten de Brusselse grenzen en leuke adresjes in Vlaams-Brabant.

The Barn

Een biomarkt midden in de stad? Tegenwoordig hoef je niet naar de boerenbuiten om verse groenten, fruit en eieren te vinden. Het uitgebreide versaanbod in de twee Barn-vestigingen (Sint-Gillis en Etterbeek) wordt mooi aangevuld met notenpasta's, granen en koekjes, allemaal in bulk. Daarnaast is er een koelcel met zorgvuldig geselecteerde zuivelproducten, vlees, vis en vegetarische burgers. Binnenkort opent een derde Barn in Elsene en zelfs eentje in Antwerpen, keuze genoeg!

Adres: Sint-Pietersplein 38, 1040 Etterbeek en Charleroise Steenweg 92, 1060 Sint-Gillis

Chyl

Deze hotspot staat bekend om z'n heerlijke lunch en brunch, maar biedt daarnaast producten in bulk aan. Denk gedroogde pasta's, granen, noten, maar ook voedingssupplementen en zelfs groene cosmetica.

Adres: Rue de Belle-Vue, 62 1000 Brussel

Les Tanneurs Bio Markt

Deze biomarkt in de Marollen is veruit de meest bekende onder de Brusselaars. Verwacht je aan heel veel groenten en fruit, een uitgebreid aanbod droge voeding, maar ook potjes confituur, notenpasta's of biologische tomatensaus, want de organisatie werkt met een vaste leverancier uit Italië.. Een tweede vestiging onder de naam 'Be.Here' opende onlangs in Tour & Taxis.

Adres: Huidevettersstraat 58, 1000 Brussel en Dieudonné Lefèvrestraat 4, 1020 Brussel

Content

Een coöperatieve werkzaam in Leuven die eerlijke producten aan een eerlijke prijs aanbieden. Er wordt samengewerkt met lokale leveranciers, zodat je er steeds heerlijke granola, biologische burgers of handgemaakte zeepjes kan vinden. Daarnaast is er een aanbod verse groenten en fruit van boeren uit de buurt. Check zeker het actuele aanbod op de website, of spring gewoon eens binnen! Pluspunt: je kan er met maaltijdcheques betalen.

Adres: Tiensestraat 259, 3000 Leuven

Zero waste winkelen in Oost-Vlaanderen

Ohne

Als één van de eerste zero waste winkels in Vlaanderen, heeft Ohne intussen twee vestigingen in Gent, eentje in Zwalm en binnenkort een vierde in Aalst. Je vindt er alles van granen en pasta tot olie en zeep, met daarnaast een aanbod seizoensgebonden groenten en fruit. Vooral de gezonde rozemarijncrackers en de nootjes met chocolade zijn erg verslavend!

Je vindt de verschillende adressen op de website.

BE O Versmarkt

Deze giga overdekte markt in Gent en Nevele biedt alles wat je nodig hebt voor een (h)eerlijke maaltijd: verse groenten en fruit, zuivelproducten, biologisch vlees, alle soorten granen,  noten en pasta's... Na het winkelen in de Gentse vestiging plof je neer in de gezellige bar waar je - hoe kan het anders - van gezonde treats, lichte lunches of een kurkuma latte geniet.

Adres: Heilige geeststraat, 9000 Gent en Steenputstraat 1 A, 9850 Nevele

https://instagram.com/p/BXP0lb8DumY/

Moor & Moor

Ook hier is de combo bar/shop meer dan geslaagd. Na je vegan croissantje doe je beneden inkopen. Lokaal geperste sapjes, vegan spreads en droge voeding in bulk, Moor & Moor is de kruidenier van weleer, maar dan met een groen tintje.

Adres: Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent

Verpakkingsvrij winkelen in Antwerpen

Kabas

In het Mechelse verzorgt Kabas jouw verpakkingsvrije inkopen. De goed gevulde bulkpotten met granola, bloem en gezonde zoetigheden bevinden zich naast seizoensgroenten en -fruit, lokale fruitsappen, vers brood en badkamerproducten.

Adres: Keizerstraat 17, 2800 Mechelen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kabas verpakkingsvrij leven (@kabas_verpakkingsvrijleven) op

Robuust

Deze winkel kan zich trots de eerste verpakkingsvrije shop van België noemen. Hier koop je droge voeding in bulk, huishoudartikelen, koffie en thee, maar je vindt er evengoed vers brood en kaas.

Adres: Reyndersstraat 2, 2000 Antwerpen

BE O Versmarkt

Net als z'n zusjes in Gent en Nevele, staat BE O in Antwerpen garant voor een reuze aanbod groenten, fruit, noten, zaden en kazen.

Adres: Lange Leemstraat 252, 2018 Antwerpen