5 hotspots voor zoetekauwen in Antwerpen

Gepubliceerd op 8 maart 2021 door ELLE België
5 hotspots voor zoetekauwen in Antwerpen

Culinaire wandelingen werden in 2020 een bittere noodzaak voor zij die graag uit huis van zoete lekkernijen genieten. In een stad als Antwerpen zijn er meer dan genoeg take-away alternatieven, dus verwen jezelf en geniet van een wandeling in de Koekenstad!

Aux Merveilleux de Fred

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door auxmerveilleuxdefred.antwerpen (@auxmerveilleuxdefred.antwerpen)

‘Les Merveilleux’ van Frédéric Vaucamps zorgden snel voor de reputatie van de zaak. Het geheim? Een unieke luchtige, meringue, die smelt in de mond met chocolade slagroom om je vingers bij af te likken.
Tip: weet je niet welke meringue te kiezen? Ga voor een mix naar keuze van drie minimeringues. Zo heb je van verschillende soorten wat geproefd.

Adres: Huidevettersstraat 26, 2000 Antwerpen

Momade Cupcakes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mo Made Cupcakes (@momadecupcakes)

Bij Momade Cupcakes vind je naast de mooiste cupcakes ook macarons en sinds kort zelfs originele mellowcakes in verschillende smaken. Momade Cupcakes heeft twee vestigingen in het centrum van Antwerpen. Ideaal voor een take-away koffiepauze met een cupcake tijdens het shoppen dus!

Adres: Reyndersstraat 37, 2000 Antwerpen en Shopping Stadsfeestzaal, Meir 78, 2000 Antwerpen

Have A Roll

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Have a Roll (@havearoll)

Deze week opende Have A Roll zijn eerste pop-up store in Antwerpen. Liefhebbers konden afgelopen zomer al één keer per week veganistische kaneelrolletjes bestellen voor pick-up of delivery. Maar nu hoef je niet meer te wachten en kan je in de pop-upstore kiezen tussen verschillende varianten naast de klassieke cinnamon roll.

Adres: Oudaan 15, 2000 Antwerpen

L’ Atelier Gourmet Doughnuts

De zoete lekkernijen van L' Atelier Gourmet Doughnuts zijn zeker het proberen waard! Je waant je meteen in de donuthemel bij het binnenstappen van dit leuke zaakje in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Bij L’Atelier Gourmet Doughnuts vind je de meest uiteenlopende en vooral originele smaken.

Adres: Shopping Stadsfeestzaal, Meir 78, 2000 Antwerpen

Philips Biscuits

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Philip's Biscuits (@philipsbiscuits)

De Koekenstad staat uiteraard bekend voor de heerlijke Antwerpse handjes. De winkels van Philips Biscuits zijn daarom één van de meest geschikte voorbeelden van artisanaal Antwerpen. Je kan er mooie geschenkdozen bestellen of gewoon jezelf een keertje verwennen.

Adres: Korte Gasthuisstraat 39, 2000 Antwerpen