10 hotspots voor zoetekauwen in Antwerpen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Daphne Dorgelo en ELLE België
10 hotspots voor zoetekauwen in Antwerpen Foto: Have A Roll

In een koekenstad als Antwerpen zijn er meer dan genoeg zoete hotspots om je hart op te halen. Zowel ter plekke in een romantische setting, als onderweg met een take-away optie.

1. Aux Merveilleux de Fred

‘Les Merveilleux’ van Frédéric Vaucamps zorgden snel voor de reputatie van de zaak. Het geheim? Een unieke luchtige, meringue, die smelt in de mond met chocolade slagroom om je vingers bij af te likken. Tip: weet je niet welke meringue te kiezen? Ga voor een mix naar keuze van drie minimeringues. Zo heb je van verschillende soorten wat geproefd.

Adres: Huidevettersstraat 26, 2000 Antwerpen

2. Momade Cupcakes

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mo Made Cupcakes (@momadecupcakes)

Bij Momade Cupcakes vind je naast de mooiste cupcakes ook macarons en sinds kort zelfs originele mellowcakes in verschillende smaken. Momade Cupcakes heeft twee vestigingen in het centrum van Antwerpen. Ideaal voor een take-away koffiepauze met een cupcake tijdens het shoppen dus!

Adres: Reyndersstraat 37, 2000 Antwerpen en Shopping Stadsfeestzaal, Meir 78, 2000 Antwerpen

3. Have A Roll

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Have a Roll (@havearoll)

Have A Roll is op dreef! Liefhebbers konden in het verleden één keer per week veganistische kaneelrolletjes bestellen voor pick-up of delivery, maar na groot succes openden ze een locatie in Antwerpen (en laatst nog één in Gent!). Naast het vaste menu met onder meer de klassieke cinnamon roll, zijn er elke maand twee specials verkrijgbaar. Zoals altijd worden alle rolls en toppings bereid met plantaardige ingrediënten. 100% vegan dus, en in 2022 ook nog eens bekroond met de 'Be Vegan Award' voor 'Best Pastry'.

Adres: Oudaan 15, 2000 Antwerpen

4. L’ Atelier Gourmet Doughnuts

Weg van donuts? De zoete lekkernijen van L' Atelier Gourmet Doughnuts zijn zeker het proberen waard! Je waant je meteen in de donuthemel bij het binnenstappen van dit leuke zaakje in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Bij L’Atelier Gourmet Doughnuts vind je de meest uiteenlopende en vooral originele smaken.

Adres: Shopping Stadsfeestzaal, Meir 78, 2000 Antwerpen

5. Philips Biscuits

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Philip's Biscuits (@philipsbiscuits)

De Koekenstad staat uiteraard bekend voor de heerlijke Antwerpse handjes. De winkels van Philips Biscuits zijn daarom één van de meest geschikte voorbeelden van artisanaal Antwerpen. Je kan er mooie geschenkdozen bestellen of gewoon jezelf een keertje verwennen.

Adres: Korte Gasthuisstraat 39, 2000 Antwerpen

6. Domestic Bakkerij & High Tea

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Domestic (@domestic_antwerp)

Als je op zoek bent naar unieke setting midden in het centrum van Antwerpen, dan is Domestic Bakkerij & High Tea een niet te missen zoete hotspot. Deze charmante bakkerij en theesalon is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws huis en biedt naast verse taarten en hartige lekkernijen die je voor take-away kunt meenemen, ook bovenin een traditionele Engelse high tea-ervaring.

Adres: Lange Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen

7. Nordica 31

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nordica 31 (@nordica31)

Nordic 31 in Antwerpen is een stijlvolle zaak met heerlijk gebak en brood in Scandinavische stijl. Hun streven naar duurzaamheid blijkt uit het gebruik van biologisch meel en ingrediënten van lokale oorsprong, maar ook uit hun composteerbare verpakkingen en recycling. Maar waar Nordica vooral bekend om staat, zijn hun buns. Kaneel, blauwe bessen, specials... Het wordt nog lastig kiezen!

Adres: Belegstraat 31, 2018 Antwerpen

8. Goossens

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carla Cebula (@carlas_third_eye)

Een van de beste plaatsen om een zoete reis te maken is bij Bakkerij Goossens. Deze kleine familiebakkerij in het hart van de stad serveert al meer dan 100 jaar heerlijke zoetigheid. Hun geheime recepten, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, is een goed bewaard geheim dat van hen een plaatselijke favoriet heeft gemaakt. Kies er vooral voor hun traditionele Antwerpse Handjes, een soort koekje in de vorm van een hand en op smaak gebracht met kaneel en bruine suiker. Je moet er misschien even voor in de rij staan, maar het zal het waard zijn.

Adres: Korte Gasthuisstraat 31, 2000 Antwerpen

9. Lints

Op zoek naar een Vlaamse klassieker? Lints is een ambachtelijke patisserie met meterslange vitrines die zorgvuldig de met de hand gemaakte kunstwerken uitstallen. Het assortiment verandert regelmatig, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van ingrediënten, dus er is altijd wel iets nieuws om te proeven. Je kunt aansluiten aan de rij om het lekkers mee naar huis te nemen, maar er is ook een groot terras op het Mechelseplein, het plein waar het altijd leeft en locals en toeristen samenkomen. Ook binnen heeft Lints een grote ruimte om te zitten in een warme ambiance. Het is dan ook de ideale plek om bij te praten met vrienden onder het genot van een heerlijk gebakje en een kopje koffie of thee.

Adres: Vleminckveld 68, 2000 Antwerpen

10. De broers van Julienne

De broers van Julienne is de ideale plek om te genieten van een ontspannen middag in de stad. De gezellige zaak biedt een uitgebreid menu met tal van lekkere opties, van veggie belegde broodjes tot verse salades. Maar het hoogtepunt zijn toch wel de eigengemaakte taarten, die gemaakt worden van de beste plantaardige ingrediënten en volgens traditionele recepten. En hun buitenterras op de locatie aan de Kasteelpleinstraat is bijzonder mooi op een zonnige dag.

Adres: Kasteelpleinstraat 45/47, 2000 Antwerpen