Hotspot: Brusselse The Hotel pakt uit met trendy restaurant The Iris

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hotspot: Brusselse The Hotel pakt uit met trendy restaurant The Iris The Iris

De Waterloolaan was al the place to be voor shopaholics, maar ook foodies mogen deze Brusselse buurt niet overslaan. Het strategisch gelegen The Hotel pakt uit met een nieuw restaurant genaamd The Iris, als ode aan onze bruisende hoofdstad.

Tijdens de verplichte sluiting stond The Hotel niet stil, integendeel. De benedenverdieping onderging een metamorfose, zowel wat de inrichting als wat het culinaire concept betreft. De multifunctionele plek nodigt van ‘s morgens tot ‘s avonds uit tot ontspanning en gezelligheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Iris (@theiris.brussels)

De keuken van The Iris

Chef Pierre Balthazar gaat voluit voor een weloverwogen seizoensmenu, zoveel mogelijk op basis van streekproducten. De chef koopt bij leveranciers die hij heeft ontmoet om de traceerbaarheid van zijn ingrediënten te garanderen en een korte keten voorop te kunnen stellen. Op de kaart zien we enkele voor- en hoofdgerechten met internationale inspiratie (Azië, Zuid-Amerika, Europa), die het ritme van de seizoenen volgen. Zo wordt gebruik gemaakt van 'robata', een uit Japan afkomstige methode van grillen en lakken waarbij in de vlam wordt gebakken, wat sommige gerechten op de kaart een vleugje rooksmaak geeft. Een bijzondere bereiding op basis van marinade die een perfecte beheersing vereist en die breekt met de traditionele codes.

The Iris
The Iris
The Iris restaurant
The Iris

Wijn en cocktails

Ook over de wijnen werd duidelijk nagedacht. Deze zijn overwegend biodynamisch, met uitgelezen partners zoals de bekende importeur en producent Titulus, maar ook Divine Wines en Couleur Vin. Terwijl er natuurlijk nog steeds een aantal klassieke Franse wijnen worden aangeboden, wil The Iris vooral diversifiëren en iets bieden voor elk smaakpalet, elke mood en elk gerecht.

The Iris restaurant
The Iris

Aan de bar is het de befaamde mixologist Fabian Van Roy die de plak (of shaker) zwaait. Het aantal cocktails is beperkt, maar wisselt vaak en biedt zowel signatuurdrankjes, alcoholvrije en suikerarme cocktails, of  geïnfuseerde creaties die perfect passen bij de maaltijd.

Info en reserveringen via hotel-iris.be

ONTDEK OOK: 7 nieuwe bars en restaurants in Brussel voor een stevig feestje