Foodtrend: 4 recepten voor cocktails met koffie

Geüpdatet op 10 september 2021 door Lore Ginneberge
Foodtrend: 4 recepten voor cocktails met koffie NESCAFÉ Dolce Gusto

Kiezen is verliezen, maar wat als je helemaal geen keuze hoeft te maken? Voor iedereen die zowel coffee addict als cocktail lover is, zijn er deze heerlijke, verfrissende cocktails met koffie.

Een Espresso Martini ken je misschien al, maar er zijn nog zoveel meer manieren om van koffie in je cocktailglas te genieten. Het succesrecept? De zachte smaak van cold brew koffie! Ontdek hier alles over deze populaire techniek.

Kruidige Cold Brew cocktail met gin en kardemom

Ingrediënten

  • NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew
  • 3 druppels vanille-extract of 1 theelepel vanillesuiker
  • 5 kardemompeulen
  • 1 sinaasappel
  • 6 ijsblokken
  • 10 cl tonic
  • 40 ml gin

Bereiding

  1. Zet de Cold Brew in je koffiemachine. Hiervan heb je 10 cl nodig, wat ongeveer 3 streepjes op de machine is. Zet de machine op koud.
  2. Pers een sinaasappel en voeg hierbij de vanille en 2 kardemompeulen in de cocktailshaker.
  3. Gebruik de muddler om de kardemompeulen te kneuzen. Voeg hier 3 ijsblokjes, de gin en de koffie aan toe. Sluit de shaker en shake!
  4. Neem een glas om de mocktail in te serveren en vul het met grote ijsblokken. Giet er eerst 10 cl tonic in. Schenk het geheel via een zeefje in het glas. Doe je dit voorzichtig, dan krijg je een mooie dégradé in je glas van licht naar donker.
  5. Om de mocktail af te werken kan je nog enkele kardemompeultjes gebruiken en een schijfje sinaasappel.

Pittige Cold Brew mocktail met gemberbier

koffie cocktails

Ingrediënten

  • 1 Dolce Gusto Cold Brew capsule
  • 1 koffielepel Yuzusap (Japanse citroen)
  • 1 stengel vers citroengras
  • 1 flesje (125ml) gemberbier
  • ijsblokjes

Werkwijze: 

  1. Snij het citroengras op zijn langs doormidden en kneus het onderste gedeelte van de blaadjes.
  2. Vul een voldoende grote ‘whisky’ tumbler tot boven met ijsblokken en giet het gekoelde flesje Fentimens Ginger Beer langzaam in het glas . Voeg hier een klein of half koffielepeltje Yuzusap aan toe.
  3. Zet het Dolce Gusto toestel in stand 2 of 3 (hoeveelheid) voor een geconcentreerde, krachtige koffiesmaak en gebruik de koudwaterstand.
  4. Giet de Dolce Gusto Cold Brew heel langzaam over de ijsblokjes die boven het gemberbier uitsteken. Als je dit langzaam doet zal je een mooie cocktail in 2 lagen krijgen.
  5. Steek het citroengras in het glas. Je kan nog verder afwerken met een schijfje gedroogde citroen of een beetje lemonpeel. Vooraleer je drinkt mix je de cocktail door even rustig door met het citroengras te roeren.

Tropische Coconut Macchiato cocktail met rum en ananas

koffiecocktails recepten cold brew

Ingrediënten

  • Schijfje van 1 cm verse ananas (best van een rijpe ananas)
  • 2 druppels sesamolie
  • Sap van 1/2 limoen
  • NESCAFÉ Dolce Gusto Coconut Macchiato
  • 40 ml bruine rum
  • 6 ijsblokken
  • Sojamelk (Alpro Barista)
  • Afwerking: enkele muntblaadjes of het kopje, viooltje en schijfje ananas

Bereiding

  1. Zet de koffie in je NESCAFÉ Dolce Gusto-machine. Hiervan heb je 10 cl nodig (ongeveer 3 streepjes op de machine).
  2. Schil de ananas en snijd hem in stukjes. Doe ‘m in een cocktailshaker samen met de sesamolie en het sap van 1 limoen. Gebruik een muddler om de ananas te pletten zodat het sap vrijkomt. Voeg hier 3 ijsblokjes en de koffie aan toe. Sluit de shaker en shake!
  3. Neem een glas om de mocktail in te serveren en vul het met grote ijsblokken. Giet het geheel door een zeef in het glas.
  4. Om de mocktail af te werken kan je sojamelk opschuimen voor een mooi schuimkraagje. Maak het extra zomers met een takje munt en eetbaar viooltje.

Cold Brew cocktail met dragon infused rum

koffie cocktails dragon infused rum

Ingrediënten:

  • 1 Nescafe Dolce Gusto Cold Brew Capsule
  • 50 ml dragon infused Don Papa rum
  • 15ml Yuzusap (Japanse citroen)
  • 25 ml citroengrassiroop
  • Bruiswater
  • Roze pompelmoes
  • Ijsblokjes

Bereiding

  1. Vul een cocktail shaker met ijsblokken en vul een groot cocktailglas of gin tonic glas met ijsblokken zodat dit al kan afkoelen.
  2. Snij met een dunschiller een stuk schil van de roze pompelmoes en ga hiermee over de rand van het glas. Heb je geen dunschiller, neem je gewoon een schijfje pompelmoes.
  3. Giet met behulp van een jigger of cocktailmaatje 50ml van de rum, 25ml van de siroop en 15ml yuzusap in de shaker.
  4. Zet je koffieapparaat op stand 2 (volume) en zet de Nescafe Dolce Gusto Cold Brew onmiddellijk op het ijs in de shaker. Past je shaker niet onder je toestel, dan zet je de koffie even in een apart glas over ijsblokjes en giet je dit over in de shaker
  5. Zet de bovenste helft op de shaker en shake kort maar krachtig! Neem de strainer om de ijsblokjes tegen te houden en giet de cocktail in het met ijs gevulde glas. Voeg hier een heel klein scheutje bruiswater aan toe (niet te veel want dan verlies je de kracht en de pit van je cocktail). Afwerken kan je met de schil of een schijfje roze pompelmoes.