Boursin: onze favoriet voor eenvoudige maar overheerlijke zomergerechten

Gepubliceerd op 28 juni 2023 door ELLE Partner
Boursin: onze favoriet voor eenvoudige maar overheerlijke zomergerechten © Boursin

Heb je 's zomers wel zin in lekker eten maar niet in urenlang koken? No problemo! Want met deze lekkere en snelle recepten én de unieke smaak van Boursin, zul je alle harten veroveren.

Het merk Boursin is in 1957 in Normandië gecreëerd door François Asparti Boursin. Inmiddels kunnen zelfs de gepassioneerdste foodies geen genoeg krijgen van dit creatieve topingrediënt. Er is een haast eindeloos assortiment aan smaken en veelzijdige producten, van verse romige smeerkaas over Boursin Cuisine tot smulklare aperitiefhapjes: Boursin is dan ook ideaal voor het bereiden van originele maar eenvoudige gerechten

Zowel de klassieke als de plantaardige Boursin valt bij iedereen en bij elke gelegenheid in de smaak. Een aperitiefje met vrienden? Een avondje voor de tv of lunch met het hele gezin rond de keukentafel? Met deze drie onweerstaanbare Boursin-recepten maak je in een wip iets lekkers en fris klaar.

Onze favorieten

1/ Groenteschotel met Boursin (4 pers.)

Ingrediënten: je lievelings-Boursin, wortels met loof, halve asperges, paarse wortelsticks, gele wortelsticks, komkommersticks, ingelegde artisjok, erwtjes, ronde radijs, waterkers, viooltjes (eetbare bloem).

boursin plateau de légumes recette
© Boursin

Bereiding (15 min)

  1. Plaats je Boursin in het midden van een bord.
  2. Kies mooie groenten uit, indien mogelijk seizoensgroenten.
  3. Schil ze maar verwijder het loof niet, zodat je de groentedips makkelijk kunt vasthouden.
  4. Snij ze in de lengte tot sticks. Indien je verse erwten of tuinbonen gebruikt, hoef je de peul alleen maar te openen.
  5. Schik alles harmonieus op het bord.
  6. Voeg wat kleur toe met de eetbare bloemen.
  7. En knabbelen maar ... Heerlijk!

2/ Flatbread pizza

Ingrediënten (6 pers.): 6 pitabroodjes, 150 g Boursin Verse Kaas naar keuze, 200 g rucola, 2 courgettes, 12 groene asperges, 12 kerstomaatjes, 12 flinterdunne plakjes tirolerspek, 4 blaadjes basilicum, 1 koffielepel olijfolie, peper en zout.

© Boursin

Bereiding (15 min)

  1. Snij de courgettes in schijfjes en de asperges in stukjes.
  2. Fruit de groenten op een hoog vuur in een pan met een beetje olijfolie zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
  3. Breng op smaak met wat zout en zet even opzij.
  4. Smeer Boursin op je pitabroodjes.
  5. Beleg ze met de rucola, courgettes, asperges, doormidden gesneden kerstomaatjes, het tirolerspek en de blaadjes basilicum.
  6. Verkruimel de Boursin met een vork zodat de kaas als een crumble over de pizza dwarrelt.

De tip van ELLE Eten Boursin: je kunt je flatbread pizza ook oprollen en als een wrap opsmikkelen!

3/ Kranssalade

Ingrediënten (6 pers.): 60 g Boursin Salade & Aperitief naar keuze, 150 g spinaziescheuten, 150 g rucola, 150 g sperziebonen, 200 g erwtjes, 2/3 Green Zebra tomaten, 1 rode radijs, 3 eieren, 60 g croutons, bieslook, peper en zout.

© Boursin

Bereiding (20 min):

  1. Was de spinaziescheuten en de rucola. Snij de tomaten in zes of acht partjes (afhankelijk van hun grootte) en de radijs in dunne plakjes.
  2. Snij de uiteinden van de sperziebonen en kook die daarna 7 min in gezouten water. Dop de erwtjes en kook die daarna 5 min in gezouten water.
  3. Leg de eieren 6 min in een kom met kokend water (zodat de dooier lopend blijft), dompel ze daarna meteen in koud water en pel ze.
  4. Snij het brood in blokjes en bak die in een pan met een scheutje olijfolie. Snipper de bieslook fijn.
  5. Maak de salade aan. Neem een groot rond bord en schik de rucola in de vorm van een krans of een kroon. Voeg de spinaziescheutjes toe (of meng ze door de rucola). Schik de sperziebonen en de erwtjes op de krans. Voeg er de croutons en daarna de doormidden gesneden eieren aan toe. Leg de stukjes tomaat aan de binnenkant van de krans. Schik de schijfjes radijs in het midden van de krans. Strooi er fijngesnipperde bieslook overheen.
  6. Als afwerking garneer je de krans met Boursin Salade & Aperitief.

De tip van ELLE Eten: wil je de krans nog lekkerder maken? Plaats dan een pot Boursin Verse Kaas in het midden van de salade.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Boursin.
boursin.be
@boursin_belgium

LEES OOK:
De ultieme paklijst voor een weekendje weg
Mediterrane burgers met Soubry Mix voor 6-granenbrood
5 recepten voor een onweerstaanbaar zuiders aperitief