Food apps die je leven makkelijker maken

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Food apps die je leven makkelijker maken© Unsplash

Je weekmenu samenstellen of kiezen waar je wilt eten, kan soms een hele uitdaging zijn. Dankzij deze handige food apps moet je nooit meer twijfelend door de winkelrekken lopen.

Apps die ons vertellen hoeveel calorieën je maaltijd bevat, kunnen handig zijn. Maar echt blij worden we er meestal niet van. Gelukkig zijn er andere food apps die ons leven wel makkelijker en leuker maken. Ze helpen om een weekmenu op te stellen, wijn te kiezen of een plaatsje in een restaurant te vinden. Open de appstore maar alvast.

Picky

Picky is de Tinder van de food apps. Maak een groepje aan met je partner of huisgenoten in de app. Je kan vervolgens individueel maaltijden en recepten naar links en rechts swipen. Heeft de hele groep een gerecht naar rechts geswipet, dan is er een match. Perfect om een origineel weekmenu samen te stellen waar iedereen blij mee is.

Download de app in de App Store of Play Store.

Vivino

Sta je vaak minutenlang in de wijnafdeling op zoek naar de perfecte wijn? Dan is de food app Vivino iets voor jou. De app geeft je onafhankelijk informatie over elke wijn en toont je beoordelingen van andere gebruikers van de app. Je kan ook aangeven wat je persoonlijke smaak is, waardoor de food app je vertelt of een wijn iets voor jou is of niet. Nooit meer wijn die tegenvalt dus.

Download de app in de App Store of Play Store.

vrouw kookt
© Unsplash

Froenten

Froenten is de ideale food app voor wie graag lokale groenten en fruit koopt. De app vertelt je welke groenten en fruit er op welk moment in seizoen zijn. Bovendien geeft de app je handige bewaartips en bevat hij tal van recepten met de seizoensgroenten en -fruit. Geef toe groenten en fruit van het moment smaken toch beter.

Download de app in de Play Store.

Foodie

Deel je graag jouw eigen voedselcreaties of de gerechten op restaurant met iedereen, maar willen je tafelgenoten niet wachten tot je de perfecte foto gemaakt hebt? Foodie is je redding. De food app is ontworpen om foto’s te maken van eten. Hij bevat handige filters die zich aanpassen aan het type voedsel. Je kan dus de perfecte foto maken, zonder het geduld van je tafelgenoten op de proef te stellen.

Download de app in de App Store of Play Store.

The fork

The fork zorgt ervoor dat je geen uren meer moet zoeken naar een vrije tafel in een restaurant. De food app toont je alle restaurants in je buurt waar nog plaats is. Zoek je een plekje om later in de week te dineren, dan pas je eenvoudig de datum en het tijdstip aan. De app toont je beoordelingen van andere gebruikers en laat je makkelijk reserveren in het restaurant van jouw keuze.

Download de app in de App Store of Play Store.

Groep mensen op restaurant
© Unsplash

Too Good To Go

Een klassieker, maar handig als je eens niet wilt koken en bovendien goed voor het milieu. De food app geeft aan waar je tegen een kleine prijs voedselpakketten en gerechten kan ophalen die anders worden weggegooid. Tal van restaurants en winkels gebruiken de app, waardoor je een uitgebreide keuze hebt.

Download de app in de App Store of Play Store.