5 authentieke Italiaanse restaurants om uit te testen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Shutterstock
5 authentieke Italiaanse restaurants om uit te testen

Onze liefde voor pasta, cannoli, risotto, burrata, pizza... kent geen grenzen! We zetten vijf authentieke restaurants in de kijker waar je kan genieten van heerlijke Italiaanse gerechten.

Cucina di Gio

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cucina Di Gio (@cucinadigio)

Voor de echte kenners, één adres: de keuken van Giovanni Santoro in Houthalen-Helchteren. Deze getalenteerde Italiaanse chef met Calabrese roots is de reden waarom liefhebbers van authentieke gerechten en unieke (én zeer exclusieve) wijnkaart in Limburg aan tafel schuiven. Verwacht je hier aan pure ingrediënten bereid met Zuid-Italiaanse finesse. Cucina di Gio is no-nonsense en verfijnd tegelijk. Onze favoriete gerechten? De pasta's van de chef, zijn heerlijk bereide 'polpo' (octopus) en zijn ravioli tartufo burro & rucola. Een te ontdekken parel die zopas een verhoogde score van Gault & Millau kreeg!

Cucinadigio.be

Osteria Romana

In Brussel kan een bezoekje aan Osteria Romana gewoonweg niet ontbreken. Chef Filippo La Vecchia is ontzettend gepassioneerd en dat vertaalt zich in smakelijke gerechten vol liefde. Zijn signature dish? De pasta carbonara geserveerd in een koperen pot, de portie guanciale (het spek afkomstig van de wang van het varken) kan je zelf kiezen, en de pecorino wordt voor je ogen vers geraspt. Een heerlijke huiskamerbeleving die niet aan je voorbij mag gaan!

Osteriaromana.be

Spritz

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SPRITZ (@spritz_antwerp)

Wie dacht dat vegan en de Italiaanse keuken niet samengaan, heeft het grondig mis! De jonge chef én auteur van bijna drie kookboeken Luna Trapani kreeg de beste geheimen van de Napolitaanse cuisine van haar ouders mee. Haar menu is simpel maar uiterst smaakvol. Een echte must? De calamari fritti van gefrituurde koningsoesterzwam! Hier eet je ook een lekkere cacio e pepe of deel je een gezellig plankje antipasto misto met vrienden. Luna laat je ontdekken dat veel Italiaanse gerechten al vegan waren voordat het een hip begrip werd!

Spritz-antwerp.com

Bocca Nera

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door boccanera (@bocca.hasselt)

Genieten van overheerlijke sharing gerechten terwijl je niet kan stoppen met staren naar het prachtige interieur boordevol leuke details? Dan moet je bij Bocca Nera in Hasselt zijn. Hier word je verwend op alle vlakken. Je smaakpapillen maken een reis doorheen hippe Italiaanse dishes met o.a. vegan tostada's (een aanrader!), gegrilde courgettebloem gevuld met ricotta, heerlijke pintsa's (een kruising tussen focaccia en pizza) en de Big Boy Brioche, een zoete zonde uit Sicilië bestaande uit een zacht briochebroodje met vanille-ijs en chocoladesaus. Het personeel is warm en super attent. Eén van onze favorieten!

Boccanera.be

Tante Cose

Een nieuwkomer in West-Vlaanderen: restaurant Tante Cose waar de Siciliaanse chef Tonio Greco aan het roer staat. De zaak in Kruisem opende in 2021 en brengt moderne interpretaties van klassieke Italiaanse gerechten. De gerechten die je hier proeft zijn geïnspireerd op verschillende Italiaanse regio's. Gasten die hier aan tafel schoven, zijn vol lof over de dagverse ingrediënten, de slow cooking gerechten bereid met veel liefde,  de excellente wijnkaart en de warme service onder leiding van gastvrouw Inna. Het blauw-witte decor neemt je tot slot mee naar een zonnige zomerdag in Palermo.

Tantecose.be