Kleurrijke sandwiches met seizoensgroenten

Geüpdatet op 12 januari 2023 door ELLE Partner Foto’s: Estelle Hercot
Kleurrijke sandwiches met seizoensgroenten Kleurrijke sandwiches met seizoensgroenten

Wat ruikt er heerlijker dan warm brood dat net uit de oven komt?
En kijk: het is jullie lucky day vandaag, want we geven je het recept mee voor zelfgebakken oergranenbrood dat een verbluffend resultaat oplevert: luchtig vanbinnen, knapperig vanbuiten en met een bedwelmende geur. Het perfecte brood om je dag goed te starten!

Is je keukenschort al voorgebonden?

INGREDIËNTEN:

Voor 1 brood (ongeveer 4 grote sandwiches) / Bereidingstijd: 15 min / Baktijd: 20 min / Rusttijd: 15 uur

  • 450 g mix Soubry mix voor oergranenbrood
  • 350 ml water op kamertemperatuur
  • 10 g gedroogde bakkersgist
  • 10 g grof zout
  • Ongeveer 12 plakjes rosbief
  • 40 g paprika's in olie
  • 1 rode snijbiet
  • 200 g rozijnen
  • 10 g gepofte quinoa
  • 250 g groenten naar keuze (radijs, kool, venkel ...), in dunne reepjes gesneden
  • Truffelmayonaise

BEREIDING:

  1. Doe de Soubry mix van oergranenbrood, de droge gist, het grof zout en het water in een kom. Meng de ingrediënten met een spatel tot een glad deeg. Het deeg moet goed samenhangend zijn.
  2. Leg een handdoek over de kom en laat 2 uur rusten bij kamertemperatuur. Het deeg zal verdubbelen in omvang.
  3. Laat het deeg na die eerste rusttijd nog een nacht rusten in de koelkast.
  4. Strooi wat bloem over je handen en werkblad. Neem het deeg en kneed het tot een bal. Duw het wat plat en vouw dan met beide handen de zijkanten van onderen naar boven toe. Rol tot een mooie bal.
  5. Leg bakpapier of een bakmat op je bakplaat. Plaats daarop de deegbol. Laat nog een uur rusten. Die derde en laatste rusttijd laat het deeg nog wat rijzen.
  6. Verwarm je oven voor op 240 °C.
  7. Nu is het tijd om de insnijdingen aan te brengen. Laat je creativiteit daarbij de vrije loop! Neem een mes en maak inkepingen in de bovenkant van het brood. De insnijdingen zijn niet alleen decoratief, ze zorgen er ook voor dat het brood goed kan opzwellen. Strooi tot slot wat grof zout over het brood.
  8. Plaats een kom kokend water op het onderste rooster van je oven en schuif daarna je brood in de oven. De stoom van het water zal je brood nog zachter maken.
  9. Bak het brood 20 minuten af tot de korst bruin en knapperig is.
  10. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen en snij dan in plakken van ongeveer 5 cm dik.
  11. Besmeer de boterhammen met mayonaise. Voeg de plakjes rosbief toe (3 per sandwich), de paprika, de schoongemaakte snijbietblaadjes, de groenten en de rozijnen. Werk af met wat gepofte quinoa, en smullen maar.

Kleurrijke sandwiches met seizoensgroenten

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.

www.soubry.be

LEES OOK :

Dit kunnen we verwachten van 'Stranger Things' seizoen 4 volume 2

Win een duoticket voor het beach festival in Nieuwpoort!

Whisky in de mix