Dit kunnen we verwachten van ‘Stranger Things’ seizoen 4 volume 2

Geüpdatet op 14 juni 2022 door Lore Ginneberge
Dit kunnen we verwachten van ‘Stranger Things’ seizoen 4 volume 2 Netflix

Het vierde seizoen van de Netflixserie 'Stranger Things' is nog maar net uit, maar we verlangen al naar meer. Er blijven nog zoveel vragen over na het overweldigende einde in aflevering 7, dat we ons wel moéten afvragen: wat brengt 'Stranger Things' seizoen 4 volume 2?

Opgelet: spoilers uit 'Stranger Things' seizoen 4!

stranger things netflix
Netflix

Het einde van Stranger Things seizoen 4 volume 1

Volume 1 van Stranger Things seizoen 4 beantwoordde een aantal vragen die we al sinds het begin van de show hadden, maar liet kijkers tegelijk achter met nog veel meer raadsels. De zeven afleveringen eindigden met de eerste lange aflevering waarin het team uit Hawkins het opnam tegen monsters uit de Upside Down, inclusief de nieuwe Vecna.

"Er is geen twijfel dat seizoen 4 als voorspel en springplank dient voor het vijfde en laatste seizoen," vertelt regisseur Shawn Levy aan EW. "Als je Volume 2 bekijkt, zul je snappen waar ik het over heb. En ik zeg het je, Volume 1 is geweldig, maar Volume 2 is fenomenaal. Ik kan niet wachten tot de wereld reageert op Volume 1, wetende dat ze over iets meer dan een maand zulke rijke afleveringen voor de boeg hebben."

stranger things seizoen 4 volume 2
Netflix

Wanneer komt 'Stranger Things' Volume 2 uit?

Op het tweede deel van seizoen 4 hoeven we gelukkig niet opnieuw drie jaar te wachten. De afleveringen verschijnen op 1 juli op Netflix, een dikke maand na de lancering van Volume 1 dus.

Hoeveel afleveringen bevat 'Stranger Things' seizoen 4 Volume 2?

Volume 2 zal bestaan uit een aflevering die 1 uur en 25 minuten duurt, en een tweede die bijna 2 uur en 30 minuten duurt. De aflevering kregen de titel 'Papa' en 'The Piggyback'.

Wat zullen we zien in het tweede deel van seizoen 4?

Eleven's gevecht met One opent per ongeluk een portaal naar de Upside Down, waar hij gevangen zit. Na jaren in deze dimensie te hebben doorgebracht, transformeert de omgeving One in wat we nu kennen als Vecna, het monster dat Hawkins terroriseert in seizoen 4. "Zonder iets te verklappen, moet je weten dat alles gebeurt met een reden in 'Stranger Things'," zegt Levy aan EW. "Het is de reden waarom de serie eindigt met seizoen 5, omdat het belangrijk is voor de Duffer broers, en wij allemaal die de show met hen maken, dat we sterk eindigen."

sadie max stranger things
Netflix

Levy teaset nog een paar elementen die fans kunnen verwachten wanneer de show volgende maand terugkeert. Een daarvan betreft Sadie Sink, die Max speelt. "Dit is in veel opzichten een belangrijk seizoen voor Max en Sadie Sink," merkt hij op. "De vierde aflevering is een centrale aflevering voor Max." Een andere betreft Will (Noah Schnapp). Daarover zegt Levy dit: "Niets gebeurt per ongeluk in 'Stranger Things'. Er is een duidelijke bedoeling en strategie en er wordt echt nagedacht over elk personage. Dus, als je het gevoel hebt dat deel 1 kleine zaadjes plant voor plot en karakter, is dat waarschijnlijk geen toeval."

'Stranger Things' seizoen 4 volume 2 verschijnt op 1 juli 2022 op Netflix.

LEES OOK: Nieuwe maand, nieuwe Netflixseries om naar uit te kijken