15 originele ideëen om raclette te pimpen

Geüpdatet op 17 Oktober 2017 door Elise
15 originele ideëen om raclette te pimpen

Het raclette seizoen is voor geopend verklaard. Haal hier inspiratie op om je traditionele raclette een modern jasje te geven. 

Van een zoet-gezouten kaasschotel tot een light-versie. Van deze opties hebben wij kaas gegeten:

#1. Voor je de kaas smelt, voeg je kleine stukjes merguez worst met paprika toe. Een overheerlijke combo.

#2. Aan de gesmolten kaas kan je walnoten, hazelnoten en amandelen en verkruimelde rozijnen toevoegen. Extra crunchy

#3. Vervang de traditionele raclettekaas door sneetjes geitenkaas. Schil een pompelmoes en meng hem met de licht gesmolten kaas.

#4. Ooit gehoord van de combinatie kaas met bloedworst? Hemels!

#5. Voeg 3 à 4 plakjes rauwe en gekookte zalm toe met enkele citroenschillen voor een frisse smaak.

#6. Strooi enkele garnalen en stukjes gele ui toen aan je bordje voor wat variatie.

#7. Waarom de aardappel niet vervangen door een zoete aardappel?

1/

download-8

#8. Crumble een beetje roquefort over je plakje kaas samen met enkele stukjes kiwi. Een exotische noot!

#9. Breek - alvorens de kaas te smelten - een kwarteleitje over je bordje samen met 2 plakjes gekarameliseerde ajuin. Overheerlijk.

#10. Op zoek naar een light-versie? Er bestaat raclettekaas die arm is aan vetten. Vervang het vlees door magere charcuterie als kalkoen of kip.

#11. Een druppeltje Luikse stroop en een kwartje van een vijg doet wonderen aan je smaakervaring.

#12. Op dieet? Beperk de inname van vette kaas door af te wisselen met plakjes courgette of aubergine met een beetje olijfolie.

13. Enkele stukjes banaan en een scheutje honing smaken wonderwel bij raclettekaas.

14. Nog voor je je kaas smelt, kan je enkele fijne plakjes spruit met een puntje mosterd toevoegen.

15. Geef een gezonde touch aan je raclette door stukjes gekookte asperge en stukjes rauwe (of gekookte) brocollis over de kaas te strooien.

Smakelijk!