De 5 beste plekken om oesters te eten in Antwerpen

Geüpdatet op 3 juli 2023 door Daphne Dorgelo
De 5 beste plekken om oesters te eten in Antwerpen Shutterstock

Als je op zoek bent naar een smaakvol aperitief om te delen met vrienden of om indruk te maken op je date, dan zijn oesters op deze plekken in Antwerpen de perfecte keuze.

1. Bardeau Antwerpen

Met oesters en Franse wijnen centraal op de kaart, is Bardeau Antwerpen op de Vrijdagmarkt in Antwerpen dé aperitief spot van Antwerpen. De bar met Franse flair biedt tevens tapenades, charcuterie, Franse hapjes en allerlei soorten wijnen, champagnes en bubbels zijn er voor elk budget, van betaalbaar tot premium. Dit samen met de stijlvolle inrichting binnen, het gezellige terras buiten en de deskundige kennis van het altijd vriendelijke personeel, zorgt het voor een onvergetelijke oesterervaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bardeau Antwerpen (@bardeau_antwerp)

Geopend maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 22.00 uur
Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen
www.bardeau-antwerp.be

2. Marineau

Een van onze favoriete visrestaurants is ongetwijfeld Marineau op de Vlaamsekaai. Dit walhalla voor sea food lovers serveert verschillende types oesters, zowel per stuk als op hun indrukwekkende zeevruchtentorens. Geen fan van rauwe oesters? Bestel dan de gegratineerde variant. Op zondag is er een brunchbuffet met al het lekkers dat de zee te bieden heeft, waaronder - je raadt het al - verse oesters!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marineau (@marineau.antwerp)

Geopend woensdag en donderdag van 18.00 tot 22.00 uur; vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 23.00 en zondag van 11.30 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 22.00
Marineau, Vlaamsekaai 76, 2000 Antwerpen
www.marineau.be

3. Fiskebar

Hoewel er bij Fiskebar teveel lekker vis is om uit te kiezen, zit je met de oesters zeker niet mis. Er is namelijk een goed aanbod op de suggestiekaart: niet te weinig om genoeg keus te hebben, en niet te groot, omdat het nu eenmaal vers is. En het heerlijke terras leent zich ervoor om hoogstwaarschijnlijk te blijven plakken voor het diner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fiskebar (@fiskebar)

Geopend maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 15.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 22.00 uur
Marnixplaats 12, 2000 Antwerpen
www.fiskebar.be

4. Oesterbar

Woon je in Antwerpen, dan ken je Oesterbar ongetwijfeld. Zegt de naam je nog niks? Reeds jaren staan ze elke zaterdag en zondag op de markt aan het Theaterplein in Antwerpen. Aan hoge statafels verzamelt elke week een grote groep mensen van jong tot oud zich om te genieten van het weekend en het ruime assortiment oesters, kreeft, kreukels en een glaasje bubbels. Ben je enkel voor het weekend in Antwerpen, dan moet deze absoluut op je must visit list.

Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur en zondag van 09.00 tot 14.00 uur (in de winter vanaf 13.00)
Nieuwstad, 2000 Antwerpen
www.oesterbar.be

5. Vis van A

Een van de nieuwste spannende initiatieven is het visrestaurant Vis van A van chef-kok Bart De Pooter, gelegen op de Hangar-site aan de Rijnkaai in Antwerpen. Hier kun je ontbijten en dineren met het allerbeste vis uit de Noordzee in een trendy interieur, maar ook een geweldig aperitief met oesters doen voor een chiquere gelegenheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vis van A (@vis_van_a)

Elke dag geopend van 09.30 tot 21.00 uur
Rijnkaai 100, 2000 Antwerpen
www.vis-van-a.be