Sapphire House in Antwerpen is het eerste plant-based vijfsterrenhotel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Sapphire House in Antwerpen is het eerste plant-based vijfsterrenhotel © Sapphire House Antwerp

Met Sapphire House is Antwerpen niet alleen een vijfsterrenhotel rijker, ook eentje dat volledig plant-based is én waar een sterrenchef in de potten roert.

Historisch hotel met een verhaal

Het 16e-eeuwse pand op de site van de Antwerpse Handelsbeurs, toen bekend als 'Den Grooten Robijn', werd zorgvuldig gerenoveerd en omgetoverd tot Sapphire House, lid van de Autograph Collection van Marriott International. De naam werd niet zomaar gekozen: met haar ligging op de kostbaarste erfgoedsite van Antwerpen ademt het hotel het karakter en de geest van duizenden jaren handel, waaronder die van de edelstenen zoals saffier.

vjifsterrenhotel Antwerpen
© Sapphire House Antwerp

"Een eeuw geleden was de Lange Nieuwstraat een van de meest prominente straten van Antwerpen. Een boulevard vol bankgebouwen en privépaleizen waarvan het hotelgebouw er één was. Dankzij de grondige renovatie van de Beurs en de opening van Sapphire House Antwerp, krijgt deze boulevard weer de grandeur die ze verdient," aldus Tanguy Ottomer (One of the 7 savviest guides in the world - CNN)

Sapphire House Antwerp
© Sapphire House Antwerp

Sapphire House telt 139 kamers die elk een unieke ervaring beloven. Veel authentieke elementen van het oorspronkelijke interieur bleven bewaard, denk aan historische trappen, 18e-eeuwse haarden, rococo ornamenten en authentieke houten vloeren. In het midden van het hotel bots je op twee patio’s die een oase van rust vormen.

Sapphire House trekt plantaardige kaart

De diamantstad is een gastronomische bestemming op zich, en daar voegt Sapphire House Antwerp nog eens twee nieuwe restaurants aan toe. Van ontbijt tot diner en drankjes laat op de avond, er is een culinaire ervaring voor elk moment. Extra bijzonder: het volledige hotel is plant-based.

Sapphire House Antwerp bar
© Sapphire House Antwerp

Ster van de show is WILDn, het fine dining restaurant onder leiding van de met 2 Michelin-sterren bekroonde chef Bart De Pooter.

WILDn van Bart de Pooter

WILDn huist in de meest iconische kamer van het boetiekhotel. De naam is een knipoog naar het wapenschild boven de restaurantingang met daarop de wilde vrouw en de wilde man, de eerste bewoners van de stad Antwerpen. Tegelijk is het een verwijzing naar de wilde kruiden die de chef gebruikt.

Sapphire House Antwerp
© Sapphire House Antwerp

Het menu (vier, vijf of zes gangen) 'Knollen en bollen' schrijft seizoensgebonden gerechten voor, waaronder een taartje van gebrande prei, een rijk bord met eekhoorntjesbrood en kastanje of een dessert met kweepeer en aardpeer dat op magische wijze chocoladetoetsen bevat. Daarbij hoort aangepaste wijn - waaronder enkele Belgische parels - of een reeks alcoholvrije dranken die net zo verrassend zijn: rokerige thee, kombucha en waterkefir vullen de smaken van de gerechten aan of vormen een mooi contrast.

vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerpen
© Sapphire House Antwerp

Op en top Antwerps

Het hotel wil haar gasten onderdompelen in een totaalbeleving van het beste dat Antwerpen te bieden heeft. Daarom gaan ze de samenwerking aan met enkele van de bekendste Antwerpse merken die in het hele hotel zullen worden uitgelicht: Essentiel Antwerp voor mode, net als handtassenmerk Kaai en juwelenmerk Wouters & Hendrix. Ook kunst is rijkelijk aanwezig in het hotel, in elke kamer hangt een werk van de bekende fotograaf Marc Lagrange.

Meer info via sapphirehouseantwerp.com