Deze 10 Belgische tassenmerken moet je kennen

Geüpdatet op 5 juli 2022 door ELLE België
Deze 10 Belgische tassenmerken moet je kennen Imaxtree

Geen accessoire kan een outfit zo maken of kraken dan een handtas. Daarom zetten we de allerleukste Belgische tassenmerken op een rijtje.

Wie wijkt nooit van jouw zijde, heeft altijd zakdoekjes bij zich om je te troosten en bezit jouw eigenste overlevingspakket? Juist ja, je handtas. En waarom zou je niet eentje met Belgische roots om jouw schouder hangen?

Clio Goldbrenner

De Brusselse Clio Goldbrenner ging haar droom achterna en gaf haar job als product manager op om haar eigen handtassenlabel uit de grond te stampen. Gelukkig maar, want wij zijn grote fan van haar classy & cool ontwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clio Goldbrenner (@cliogoldbrenner)

Marie Martens

De Gentse ontwerpster Marie Martens spendeert haar tijd in Versailles en Gent, wat zich laat zien in haar creaties: mooie materialen en chique details à la française maar met een originele Belgische twist.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie Martens (@mariemartensparis) op

Lilù

Maak kennis met de 100% Belgische, artisanale en customized ontwerpen van Lilù. Hier kan je jouw tas helemaal naar jouw hand zetten en je nieuwe lievelingshandtas tot in de puntjes personaliseren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LILU (@lilu_bag)

PAARL

Bij Paarl vind je ambachtelijk gemaakte handtassen. Hier draait alles om een persoonlijke aanpak. Bij een koffie en een koekje kies je jouw droomtas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paarl.be (@paarlbags)

Essentiel Antwerp

Belgisch label Essentiel Antwerp stelt ons nooit teleur met haar kleurrijke kledij én haar accessoirelijn. Geen wonder dat het modemerk van Inge Onsea ook internationaal hoge toppen scheert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESSENTIEL ANTWERP (@essentielantwerp)

Niyona

Het Belgische lederwarenmerk Niyona maakt hoogkwalitatieve portefeuilles, handtassen en originele accessoires. Wie graag zelf eens aan de slag wil gaan met leer kan er bovendien ook workshops volgen om zelf je handtas te vervaardigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NIYONA (@niyona)

Flanel

Jarenlang werkte de Antwerpse Ellen Van Eccelpoel als styliste, tot het te hard ging kriebelen om zelf iets te creëren, met prachtige tassen in boterzacht leer als resultaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ellen (@flanelleatheraccessories)

Mieke Dierckx

Belgische ontwerpster Mieke Dierckx doet magische trucs met leder en speelt met structuur: dimensionaliteit is haar codewoord. En dat leidt tot pareltjes van accessoires!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mieke Dierckx (@mieke_dierckx)

Delvaux

De Brilliant van het Belgische luxe lederwarenhuis groeide snel uit tot een klassieker die heel wat verlanglijstjes aanvoert. Nog even sparen en we zijn er! Toch bijna. Nu ja, dromen mag!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Delvaux (@delvaux)

KAAI

Een ware ontdekking voor werkende vrouwen. Omdat de tassen waarin de ontwerpsters hun laptops, telefoon, papierwerk en persoonlijke spullen meenamen er allesbehalve stijlvol uitzagen, besloten ze zelf tassen te ontwerpen, specifiek voor ‘women on the go’. Het resultaat? Werken was nog nooit zo leuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KAAI (@kaaibags)

(Update Dewy De Leeneer)