We love: Essentiel Antwerp komt met tweedehandsplatform Re-ssentiel

Geüpdatet op 2 september 2022 door Lore Ginneberge
We love: Essentiel Antwerp komt met tweedehandsplatform Re-ssentiel

Zowel fans van het Belgische Essentiel Antwerp als vintage lovers zullen in de wolken zijn met het nieuwe tweedehandsplatform RE-SSENTIEL. Scoor Essentiel-stuks van vorige seizoenen aan zachte prijzen of geef jouw items een tweede leven.

Met RE-SSENTIEL is Essentiel Antwerp het eerste Belgische merk met een eigen pre-loved platform.  Deze nieuwe benadering past helemaal bij de circulaire weg die de mode-industrie langzaam maar zeker inslaat. Het label wil van haar tweedehandssite een permanente toevoeging maken en gaat voortdurend op zoek naar nieuwe diensten die passen bij de veranderende noden van haar klanten. De levensduur van haar items verlengen is essentieel voor het merk: "Ik vind altijd inspiratie in vintage en thrifting en mijn kast is gevuld met pre-loved items. Onze kleding is ontworpen om lang mee te gaan. Ik vind het geweldig dat Essentiel Antwerp-stukken een kans krijgen om te herleven en dat we deze service aan onze klanten kunnen aanbieden. Het maakt het ontwerpen echt dubbel zo leuk", aldus Inge Onsea, Co-founder & Creative Director van Essentiel Antwerp.

Essentiel Antwerp tweedehands re-essentiel
Essentiel Antwerp

Vanaf 1 september 2022 kunnen Belgische Essentiel-shoppers hun items een tweede thuis geven en tegelijk hun garderobe verantwoord opfrissen. Je stukken verkopen is heel eenvoudig: na selectie van het item dat je wenst te verkopen, kan geboden worden op jouw stuk. Vervolgens verzend je het item gratis naar Essentiel, waar een controle plaatsvindt. De verkoper ontvangt het bedrag in de vorm van een voucher die je kan besteden op de website,  in de Belgische boetieks, of op re-ssentiel.com. Verkopen is verrassend makkelijk: je hoeft geen beschrijvingen bij te voegen, foto's te nemen of berichten uit te wisselen met potentiële kopers, dat gebeurt allemaal door het merk zelf.

Meer info via re-ssentiel.com

LEES OOK:

Van streetwear tot designer: dit zijn onze 25 favoriete vintage webshops

Dit zijn onze favoriete tweedehandswinkels voor kids