Recept: veganistische kaas met zonnebloempitten en granaatappel

Rate this post
Geüpdatet op 11 december 2019 Druk het recept af door Emilie Mascia en Josefien De Smet Foto’s: Maxime Degée
  • Voorgerecht Hapjes
  • 20 mn
  • 1 kaas
  • Easy
Recept: veganistische kaas met zonnebloempitten en granaatappel

Met een beetje geduld is deze heerlijke veganistische kaas gemaakt van zonnebloempitten eigenlijk best eenvoudig. Wij dagen je uit om een volledig plantaardige kaasschotel te maken, ga jij de uitdaging aan?

Ingrediënten

  • 150 g zonnebloempitten
  •  1 theelepel citroensap
  •  1 theelepel water
  •  1 theelepel zout
  •  1 capsule probiotica
  •  1 granaatappel

Bereiding

  1. Week de zonnebloempitten gedurende 2 uur in koud, gefilterd water. Giet ze af en spoel ze opnieuw. Doe ze in een blender met de inhoud van één probiotische capsule en een eetlepel water. Meng tot een gladde crème.
  2. Doe het mengsel in een kom en dek af met een kaasdoek of handdoek. Sluit de randen goed af met een rekker of plakband. Laat 24 uur gisten op het aanrecht. Heb je een voedseldroger, laat de mengeling dan 12 uur gisten bij 30°C.
  3. Als de zonnebloemcrème eenmaal gefermenteerd is, meng je het geheel met citroensap en zout. Laat vervolgens 2 uur rusten in de koelkast.
  4. Wanneer de crème opgesteven is, rol je de kaas tot een bal en dip je deze in granaatappelpitten.

Deze notenkaas kan twee dagen in de koelkast bewaard worden. Denk ook eens aan andere kruiden of ingrediënten zoals bieslook, basilicum, pijnboompitten of zonnebloempitten.

Recept van Josefien Smet - yosogreen.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor