DIY: zo maak je henna tattoos

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
DIY: zo maak je henna tattoos

Attentie Tattoo lovers! Met deze tips zet je in no-time een prachtige, semi-permanente henna tattoo.

Meestal zijn henna tattoos een leuk souveniertje van een vakantie naar warmere oorden, maar met de zomer én festivals in aantocht begint het opnieuw te kriebelen om onze handen en voeten te versieren. Daarom geven wij je enkele tips and tricks om zelf aan de slag te kunnen!

Benodigdheden: 

  • Blad papier voor het ontwerp
  • Henna poeder of henna pasta
  • Water
  • Papieren zakdoekjes
  • Tandenstokers
  • Citroensap
  • Olie

Als je gestructureerd te werk wil gaan, teken je best een voorontwerp. Maak een aflijning van je hand op een A4'tje en versier naar keuze. Zo heb je een goed beeld van het uiteindelijke eindresultaat en zal je gespaard blijven van een hoop geklieder.

Hierna moet je kiezen tussen kant-en-klare henna of zelfgemaakte henna pasta. Ga je voor het tweede, dan moet je henna poeder kopen, dat meng je met water totdat het smeuïge pasta wordt en klaar. Het grote verschil? Het prijskaartje! Voor een tube henna betaal je al makkelijk vijftien euro en voor een zakje poeder maar twee.

Nu ben je helemaal klaar om te beginnen. Wie z'n voorontwerp nog even met een koolpotlood wil overtekenen, kan dit eerst nog doen. Anderen beginnen onmiddellijk aan het echte werk. Hiervoor gebruik je best een tandenstoker zodat je fijn kan tekenen.

Nadat je tekening erop staat is het geduldig wachten tot alles droog is. Let op dat je niet veegt want ieder foutje zal achteraf te zien zijn.

Helemaal droog en tevreden over je tattoo? Dan breng je voorzichtig een mengsel van olie en citroensap aan op je henna kunstwerk. Hierdoor zal je tekening veel langer op je hand blijven zitten! Succes!

Nood aan inspiratie? Dit zijn enkele leuke voorbeeldjes!

LEES OOK: DIY: handlettering voor een originele feesttafel

LEES OOK: How to: zo tover je je dressing om tot capsule wardrobe

Editor: Jolien Meulders