DIY: marmer op je t-shirt

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
DIY: marmer op je t-shirtProcessed with VSCOcam with f2 preset

diy t-shirt collage

Another week, another DIY! Deze keer tonen we hoe je je saaie witte T-shirt transformeert naar een hippe it-shirt. Je liefde voor marmer betuig je in vier simpele stappen:

1/

Processed with VSCOcam with c1 preset
T-shirt, €4,95, H&M

Wat heb je nodig?

- een wit T-shirt (€4,95, H&M)
- transferpapier (€7,50, Hema)
-bakpapier
- een schaar
- een strijkijzer

2/

1. Zoek een leuke marmerprint voor je T-shirt. Voor deze DIY werd de marmerprint van DIY-blogster MyDubio gebruikt. Print het op de transferpapier en knip de vorm uit naar eigen wens.

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

3/

2. Voordat je aan het strijken slaat: was je T-shirt vooraf! Op een nieuw T-shirt zitten namelijk stoffen die het plakken van het transferpapier belemmeren. Wanneer je je T-shirt op de strijkplank legt, plaats je wat bakpapier binnenin het T-shirt. Het transferpapier leg je met de printzijde naar het T-shirt toe, zodat je zelf de achterkant van het papier ziet.

4/

3. Strijk nu de vorm voorzichtig op je T-shirt, waarbij je draaiende snelle bewegingen maakt (let op: te lang op één plaats strijken kan barstjes in je print veroorzaken). De uithoeken druk je extra hard aan met je strijkijzer.

5/

4. Haal de bovenkant van je transferpapier nu voorzichtig eraf, let op dat je de print niet scheurt. Als je print niet plakt, ga er dan nog een keer over met je strijkijzer. Wees dus geduldig met het weghalen van het overige papier!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Laat het geheel nog even drogen. Ziehier het resultaat:

Bron: blogster MyDubio

(Stagiaire Mandy Kourkouliotis)