10 romantische bars in Brussel

Geüpdatet op 9 juli 2019 door ELLE België
10 romantische bars in Brussel

Brussel is the place to be voor een unieke date. Deze tien romantische bars, elk met een eigen karakter en stijl, zijn de ideale setting om de liefde van je leven aan de haak te slaan of opnieuw verliefd te worden op je wederhelft.

Vintage Flirten in Goupil Le Fol

Bar Goupil Le fol

Deze bar is perfect voor een eerste date met je crush. De brocante decoratie en Jacques Brel-muziek voeren je in no time naar de jaren '60. Leer elkaar kennen in de ultra-zachte zeteltjes met een overheerlijke cocktail in de hand.

Goupil Le Fol, Violetstraat 22, 1000 Brussel

Lees ook: de leukste rooftop bars van Brussel

Een romantische nacht in Hotel Le Berger

Bar Brussel

Deze combo bar-hotel maakt alles mogelijk. Gezellig iets drinken aan de bar en/of overnachten in één van de prachtige suites. Dankzij de vintage decoratie en gezellige inrichting waan je je in een universum waar alles kan en alles mag.

Hotel Le BergerRue du Berger 24, 1050 Brussel

Speels daten bij Le Roi des Belges

Bar Le Roi des Belges

Dankzij dit café is het ijs zo gebroken. Deze bar (inclusief schommels) op het Sint-Goriksplein houdt een date luchtig en grappig.

Le Roi des Belges, Jules Van Praetstraat 35, 1000 Brussel

Luxe dating in The Hotel

Bar Hotel

Chique, verfijnd, een beetje onpersoonlijk mààr zeer populair: de bar van The Hotel. Drink een glaasje of ga romantisch dineren in het restaurant er vlak naast.

The Hotel, Waterloolaan 38, 1000 Brussel

Een intieme date in Murmure Cafe

Bar5

Geniet van een live concert in een ontspannen, jonge sfeer terwijl je de originele decoratie kan bewonderen. Dé perfecte bar voor een nonchalante, gezellige date.

Le Murmure Café, Belvédèrestraat 18, 1050 Brussel

Lees ook: adresjes voor een girls trip in Brussel

Een date-met-plan-B in Hotel Pacific

romantische bars Brussel

Een bar in een hotel is makkelijk wanneer je last minute samen de nacht wil doorbrengen. De romantische decoratie en kaarsjes zorgen voor een rustgevende, dromerige sfeer. Je date kan alle richtingen uitgaan in hotel Pacific.

Hotel Pacific, Antoine Dansaertstraat 57, 1000 Brussel

Zen daten in Sky Lab

romantische bars Brussel

Deze prachtig gelegen bar is makkelijk bereikbaar zonder dat je de drukke straten van Brussel moet trotseren. Met z'n nissen, zachte sfeer, discretie en overheerlijke cocktails is dit dé ideale plek voor een date.

De Skylab, Brandhoutkaai 9, 1000 Brussel

Een tête à tête met je kat in Le Chat Touille

Bar Brussel

Voor alle waaghalzen die met hun kat op café willen gaan: Le Chat Touille. Een uitstap op eigen risico, maar misschien kom je er wel een mede-cat lover tegen... Double daten?

Le Chat Touille , Tasson-Snelstraat 11, 1060 Sint-Gillis

Afwachtend daten in Brasserie Verschueren

romantische bars Brussel

Weet je niet zeker of je date relatiemateriaal is? In deze niet al te romantische brasserie heb je de tijd en ruimte om erachter te komen.

Brasserie Verschueren, Sint-Gillisvoorplein 11, 1060 Sint-Gillis

Charmant daten bij Belga Queen

romantische bars Brussel

De sigarenkamer op de benedenverdieping is een echte aanrader. Het is er luxueus, verfijnd en een beetje donker. Ideaal voor een intiem gesprek met of zonder sigaar.

Belga Queen, Wolvengracht 32, 1000 Brussel

Lees ook: 33 originele date ideeën

(Stagiaire Jolien Meulders via ELLE Belgique)