In deze restaurants in Antwerpen gingen wereldsterren je voor

Geüpdatet op 27 februari 2024 door Sam Vandenbosch
In deze restaurants in Antwerpen gingen wereldsterren je voor Henry's Bar

Bij deze restaurants schuiven wereldsterren à la Billie Eilish en co. hun voetjes onder tafel tijdens hun bezoek aan Antwerpen.

Dat Antwerpen een wereldstad is, hoeven we je niet te vertellen. Op vlak van mode, architectuur, muziek en hospitality behoort 't stad tot de wereldtop. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook de wereldsterren hun weg naar Antwerpen vinden. Benieuwd bij welke restaurants zij hun voetjes onder tafel schuiven? Ontdek hier de favorieten van Dua Lipa, Billie Eilish, Madonna en meer. Plekje reserveren is de boodschap!

Deze 6 restaurants in Antwerpen zijn geliefd bij de sterren

1. Bar d'Henri: Billie Eilish & Cillian Murphy

Aan de vooravond van haar Pukkelpop optreden dit jaar koos Billie Eilish Bar d'Henri uit voor een gezellig familie-uitje. Samen met haar moeder en broer, ook bekend bij de Eilish fans, tafelde ze incognito in het vegan restaurant op de Troonplaats op het Zuid. Fun fact: blijkbaar aten Billie en haar gezin drie keer zo veel dan de gemiddelde klant. Naar eigen zeggen is het niet makkelijk vegan opties te vinden tijdens een tour. Naast de Vegan Burger d’Henri koos Billie ook de pizza die haar werd aangeraden door de chef.

Eerder dit jaar ontving chef-kok Hamid Saji ook al Oppenheimer-acteur Cillian Murphy. Die wist het plant-based menu wel te smaken en liet de chef persoonlijk weten dat hij het erg lekker vond. Zaakvoerder Seger De Maesschalck kreeg bij afscheid nog een gemoedelijke handdruk. Jaloers!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hungryantwerp (@hungryantwerp)

2. Maven: Lewis Capaldi

Vleesrestaurant Maven pronkt dan weer op de favorietenlijst van Lewis Capaldi. Bij afscheid gaf de Schotse singer-songwriter immers persoonlijk zijn complimenten aan de keuken, en zei zelfs dat hij "nog nooit zo lekker gegeten had". Met een groep van 20 genoot hij in februari van het nieuwe concept door gerenommeerd beenhouwer Luc de Laet, gepassioneerd horeca ondernemer Wim van der Borght en jong talent Jules Koninckx. Deze magische combinatie zorgt voor een ongekende smaakbeleving onder de restaurants in Antwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAVEN (@mavenantwerp)

3. Takumi: Ed Westwick

Dat Ed Westwick, beter bekend als Chuck Bass, fan is van ramen, weten we al sinds april dit jaar. De Gossip Girl acteur werd gespot in Asian street food restaurant Takumi op de Marnixplaats. Hij bezocht Antwerpen in teken van zijn samenwerking met kledingmerk Suspicious, waarvan hij al jaren het gezicht is. Bezoekers werden verrast en zagen Westwick zelfs enkele shifts meedraaien in het restaurant. Niet iedereen kan zeggen dat 'ie ramen heeft gegeten, gemaakt door de handen van Chuck Bass - eum Ed Westwick! - zelve.

4. Banh Mi: Madonna

Midden oktober werd Antwerpen getrakteerd op een concert van levende legende Madonna. En voor die tour heeft ze duidelijk heel wat powerfood nodig. Uitbater Christophe kreeg een telefonische bestelling van maar liefst 157 Banh Mi broodjes, de Vietnamese variant van het Belgische smoske. Het Banh Mi concept is gespecialiseerd in het leveren van grote bestellingen, maar de Madonna crew zorgde wel voor een extra uitdaging. Zes uur lang werd er met vier man ijverig gewerkt in de knusse keuken van het restaurant in de Korte Koepoortstraat.

5. Botanic Sanctuary: Jason Statham

Het zal je niet verbazen dat er in vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary wel regelmatig celebs de revue passeren. Zo kozen ook Jason Statham en zijn vrouw Rosie Huntington-Whiteley deze zomer voor het hotel als verblijfplek tijdens hun snoepreisje richting de Koekenstad. Achter de resterende muren van het 13e-eeuws klooster dronken Jason en Rosie hun nachtmutsje in de bar van het hotel: Henry's Bar. De bar ontleent zijn naam aan Henri-Ferdinand van Heurck, de 19e-eeuwse botanicus en directeur van de Antwerpse Botanische Tuin.

6. Veranda: Dua Lipa & Kanye West

In volle pandemie bezocht Kanye West in 2020 ons land om te werken aan de nieuwe release van zijn Nike collab én samen te zitten met zijn interieurarchitect, onze eigen Belgische Axel Vervoordt. Dineren deed hij onder andere bij Veranda in de oude slachthuisbuurt. Het restaurant staat erom bekend te werken met seizoensgebonden producten en als vanouds te gaan voor één menu. Naast Kanye West viel ook Dua Lipa in 2022 voor de charme van chef-kok Davy Schellemans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Davy Schellemans (@veranda_antwerp)