5 mode-expo’s die je deze herfst moet zien

Geüpdatet op 25 oktober 2017 door ELLE België
5 mode-expo’s die je deze herfst moet zien

Slaat de verveling toe bij dit gure herfstweer? Breng dan zeker een bezoek aan deze inspirerende mode-expo's.

In Parijs en Londen, maar ook iets dichter bij de deur, wordt dit seizoen de legacy van de grootste modeontwerpers -en huizen tentoongesteld. Hoog tijd dus om je modekennis op te frissen en enkele interessante musea in te duiken.

#1 The Vulgar: fashion redefined

mode expo modemuseum hasselt vulgar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Epaulettes, neonkleuren en een permanent: een must, wilde je in de jaren 80 stijlvol voor de dag komen. Vandaag krijgen velen spontaan rillingen bij mode uit 'het decennium van de wansmaak'. Maar wat is nu smaakvol en wat absoluut niet? In deze tentoonstelling wordt de evolutie van vulgariteit uitgespit aan de hand van kledingstukken uit 500 jaar modegeschiedenis.

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt
Nog tot 14/01/2018
modemuseumhasselt.be

1/

#2 Christian Dior, couturier du rêve

mode expo dior couturier du rêve

Het Franse mode-imperium Dior viert zijn 70e verjaardag in stijl met een omvangrijke tentoonstelling in het Musée des Arts décoratifs. De expo neemt je mee langs onder meer de artistieke beginselen van Dior, de ateliers en de verschillende ontwerpers die Diors visie herinterpreteerden. Eindigen doet de bezoeker in een feëerieke balzaal met iconische rodeloperjurken van wereldberoemde actrices en prinsessen. Een absolute aanrader voor al wie zijn hart verloren heeft aan de mode.

Musée des Arts décoratifs
Rue de Rivoli 107, 75001, Parijs
Nog tot 7/01/2018
lesartsdecoratifs.fr

2/

#3 About the Balenciaga: shaping fashion

mode expo balenciaga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'De meester van ons allen', zo omschreef Christian Dior de Spaanse modekoning Cristobàl Balenciaga. Gekend voor zijn gracieuze ontwerpen en snitten die uitblonken in sculpturele eenvoud, drukte Balenciaga zijn stempel op het vrouwelijk silhouet van de jaren 50 en 60. Deze expo brengt ode aan zijn legendarische werk en stelt meer dan 100 creaties ten toon van de hand van de Baskische grootmeester.

Victoria and Albert Museum
Cromwell Road, SW7 2RL Londen
Nog tot 18/02/2018
vam.ac.uk

3/

#4 Olivier Theyskens, She Walks in Beauty

mode expo olivier theyskens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook talent van eigen bodem wordt dit najaar in de schijnwerpers gezet. Het Antwerpse modemuseum brengt een retrospectieve met ontwerpen uit Theyskens' twintigjarige carrière. Zowel creaties uit zijn eigen lijnen als uit zijn tijd bij Rochas en Nina Ricci krijgen een welverdiend plaatsje in deze expo.

MoMu
Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Nog tot 18/03/2018
momu.be

4/

#5 Items: Is Fashion Modern?

mode expo is fashion modern

 

 

 

 

 

 

 

 

Een Levi's 501, een bretoens streepjesshirt of een little, black dress: wie heeft deze iconische kledingstukken niet in haar kast hangen? In de expo Items: Is Fashion Modern worden 111 kledingstukken en accessoires onder de loep genomen, die een grote impact hadden en hebben op de wereld in de 20e en 21e eeuw.

Museum of Modern Art
West 53 Street 11, Manhattan (New York)
Nog tot 28/01/2018
moma.org

LEES OOK: Eindelijk: dit zijn alle stukken uit de Erdem x H&M collectie