Het Domaine du Chant d’Eole, een uitzonderlijke plek voor hemelse feestdagen

Geüpdatet op 8 december 2023 door ELLE Partner
Het Domaine du Chant d’Eole, een uitzonderlijke plek voor hemelse feestdagen

In hartje Wallonië strekken de wijngaarden van het Domaine du Chant d'Eole zich uit zo ver het oog kan zien. Een Belgisch pareltje dat bekendstaat om zijn bruisende cuvees van Chardonnay. Wat velen niet weten, is dat deze prachtige locatie meer is dan alleen wijn. Ook gastronomie en bijzondere events krijgen hier een belangrijke plaats.

De wijngaard op het domein is de grootste van België. Hij bestrijkt 52 hectare grond in Quévy, in de buurt van Mons. De kalkrijke bodem en zuidgerichte oriëntatie zijn de sleutel tot de unieke smaak: een verrukkelijke mineraliteit et verfijnde bubbels.

Het Domaine du Chant d'Eole is echter meer dan de wijngaard alleen. Het is een polyvalente plek waar gastronomie, oenologie en diverse activiteiten samenkomen. Liefhebbers van heerlijke bubbels, een verfijnde keuken en buitengewone events zullen hier ongetwijfeld verrast worden.

De wijngaard en de cuvees

Het hart van het domein wordt gekenmerkt door de wijngaard met niet minder dan 470.000 wijnstokken, voornamelijk Chardonnay. Elke cuvee is een heerlijk evenwicht tussen elegantie en frisheid. Meteen ook het belangrijkste kenmerk van de producten die hier samengesteld worden. Van het bezoek aan de wijngaard met gids of het proeven van cuvees zoals de Brut Blanc de Blancs of de Elixir Saint Georges, elke ervaring nodigt uit om op ontdekking te gaan naar de geheimen van deze bruisende wijnen.

Het Domaine du Chant d'Eole

De gastronomie

De Brasserie d'Éole en l'Impératif d'Éole, onder leiding van de sterrenchef Benoit Neusy, zijn de gastronomische juweeltjes van het domein. Beide restaurants bieden een unieke culinaire ervaring waarbij lokale producten voorzien worden van een exotische toets. De Brasserie d'Éole, in het midden van de wijngaard, verwent gasten met traditionele en creatieve gerechten. L'Impératif d'Éole neemt ons op zijn beurt mee op een culinaire reis, dichtbij of ver weg, met aangepaste wijnen die met veel zorg geselecteerd werden.

Tijdens de feestdagen deelt het Domaine du Chant d'Éole haar gastronomische expertise nog op een andere manier. De teams van beide restaurants slaan dan de handen in elkaar om een uitzonderlijke traiteurservice aan te bieden. Een feestelijke toevoeging aan het menu.

Om deze bijzondere momenten te vieren, worden er twee traiteurformules aangeboden: een driegangenmenu (1 voorgerecht, 1 hoofdgerecht en 1 dessert) of een viergangenmenu (2 voorgerechten, 1 hoofdgerecht en 1 dessert). Salade met kreeft, hoevekapoen, hertenfilet, ontdek het allemaal hier.

De events

Het Domaine du Chant d'Éole is bovendien een geliefde locatie voor het organiseren van unieke events. Van een brunch waar iedereen welkom is tot een bedrijfsseminar op maat, het domein biedt tal van mogelijkheden. De moduleerbare ruimtes met zicht op de wijngaarden en de terrassen garanderen iedere keer weer een perfecte combinatie van functioneel en bijzonder, voor elk event.

L'Impératif d'Éole

Kerstmarkt en cabaret

In december schittert het Domaine du Chant d'Eole en heerst hier de magische eindejaarssfeer. In deze betoverende periode staan er twee onmisbare events op de planning die onvergetelijk beloven te worden.

De Eole kerstmarkt waar we van 15 tot 17 december ondergedompeld worden in een prachtig winters decor. Hier geen stedelijke drukte maar een betoverende en intieme sfeer in de wijngaard. Deze kerstmarkt ademt traditie met de feeërieke verlichting, echte ambachtslieden, zorgvuldig samengestelde geschenkmanden en heerlijke comfortfood. Een warme kerstsfeer waar gezelligheid, lekkernijen en lokaal vakmanschap centraal staan.

Op 21 december nodigt de charismatische Carlos Vaquera iedereen uit voor de Cabaret d'Eole, een spectaculaire avond. Deze dinnershow in het hart van het domein is een samensmelting van gastronomie en illusie. Talentvolle artiesten zoals Doble Mandoble en David Alan brengen de magie van het illusionisme terwijl de chefs toveren met de voortreffelijke smaken op tafel. Een onvergetelijke ervaring!

Op het Domaine du Chant d'Eole wordt er op niet minder dan drie manieren gezorgd voor unieke ervaringen. Bovendien gaan traditie en innovatie hier hand in hand. Een plek waar de Belgische terroir eregast is en die uitnodigt tot het ontdekken van haar vele facetten die verder reiken dan de heerlijke bubbels. En zeker tijdens de eindejaarsperiode is het domein meer dan een bezoekje waard!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Chant d'Eole.
www.chantdeole.be/nl

LEES OOK:
MOD: het ge(s)laagde parfum-duo van Ariana Grande
Hoe ziet vrouwelijk ondernemerschap eruit in Brussel in 2023?
Bij deze 8 webshops en Belgische boetieks kan je kleding huren