Bij deze 8 webshops en Belgische boetieks kan je kleding huren

Geüpdatet op 28 november 2023 door Lore Ginneberge
Bij deze 8 webshops en Belgische boetieks kan je kleding huren Launchmetrics Spotlight

Je kast puilt uit, maar je hebt niets om aan te doen? Heel veel stuks worden nochtans nooit gedragen. Daarom is kleding huren een leuke en duurzame optie.

Iedereen is zich bewust van de groeiende afvalberg, maar wist je dat die voor een groot deel uit kleding bestaat? Toch blijven we massaal onze kasten vullen. Erger nog: vier op de tien Belgen draagt een vijfde van zijn kleding nooit. Veel kans dat ook jouw kledingkast volgestouwd zit met ongebruikte of amper gedragen spullen. Hiervoor bestaan al leuke oplossingen zoals swap parties waar je kleding kan ruilen met vriendinnen. Als je van afwisseling in je garderobe houdt, is kleding huren ook een optie. Een bekend voorbeeld is het Amerikaanse Rent The Runway. Deze site lijkt sterk op een doorsnee luxe webshop:  je vindt er honderden kledingstukken en accessoires die je met enkele kliks in huis haalt. Anders dan gewone webwinkels kan je de stuks niet kopen, maar lever je ze terug in.

Ook in onze contreien kan je nu terecht bij websites die kleding verhuren. En dat heeft heel wat voordelen. Niet alleen ben je ecologisch, want je hoeft geen oude kleding meer weg te gooien, je spaart ook plaats én geld uit, want een gigantische dressing wordt overbodig en je begaat geen prijzige miskopen meer. En het allerbelangrijkste: je krijgt een oneindige virtuele kledingkast ter beschikking. Ook voor formele gelegenheden is dit een uitstekende kans om een luxueuze outfit te dragen voor een fractie van de koopprijs.

Sommige sites werken via een abonnement, bij andere betaal je slechts per stuk of in een aantal gevallen kan je de items achteraf kopen. Je vindt dus altijd een formule die bij je past. Via onderstaande websites kan je kleding huren:

1. Dressr

Dit revolutionaire Belgische platform biedt een abonnementsdienst voor kledingverhuur. Met een vast maandelijks bedrag krijgen leden toegang tot een exclusieve collectie designerlabels (waaronder heel wat Belgisch moois), compleet met gratis verzending en retourneren en ledenkortingen. Dit maakt Dressr een aantrekkelijke optie voor modebewuste consumenten die op zoek is naar flexibiliteit en variëteit. Wie slechts eenmalig een outfit wil huren, heeft de optie om online of in de showroom in Mortsel stuks te selecteren en tien dagen te dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dressr (@dressr.be)

2. Coucou Shop

Coucou Shop in Brussel biedt een gevarieerde selectie van kleding en accessoires voor verhuur, ideaal voor wie op zoek is naar een unieke feestoutfit voor een speciale gelegenheid. Klanten hebben toegang tot een collectie van meer dan 1500 stijlen in verschillende maten. Hoe het werkt? Je past en krijgt advies in de boetiek, vervolgens neem je je droomoutfit meteen mee of reserveer je een periode naar wens. De look is van jou voor 4, 8 of 12 dagen. Het huren van een jurk kost tussen €50 en €250, voor accessoires is dat tussen €5 en €45.

3. H&M Rental

Met haar rental-service geeft H&M klanten de kans om mode op een nieuwe manier te ontdekken en nieuwe stijlen uit te proberen uit de archieven van het merk. Klanten kunnen via hm.com of via de H&M-app de huurcatalogus raadplegen en een eclectische mix van kleding en accessoires ontdekken uit de collecties H&M Studio, H&M x Rabanne en H&M Innovation Stories in verschillende maten. Je mag gehuurde items zeven dagen bijhouden en de prijzen variëren van €15 tot €50 per stuk. De service is beschikbaar in de winkel op de Antwerpse Meir. Een afspraak maken doe je hier.

4. Lena Library

Met de unieke aanpak van Lena Library introduceer je moeiteloos afwisseling in je kledingkast. Dit systeem nodigt uit om eerst te experimenteren met mode alvorens over te gaan tot een eventuele aankoop, wat een weloverwogen keuze bevordert. Het huren van kledingstukken is bijzonder flexibel: je gebruikt credits en bepaalt zelf de leenduur, zonder vast te zitten aan een abonnement. De collectie van Lena Library is een schatkist vol diversiteit, gaande van ecologisch verantwoorde merken tot onvergetelijke vintage parels, geschikt voor elke situatie – of het nu een romantisch diner, een professionele online meeting of een ontspannen avond op de bank is.

5. Essentiel Antwerp

Hoewel Essentiel Antwerp geen permanente verhuurservice aanbiedt, hebben ze wel tijdelijke initiatieven waarbij klanten kledingstukken kunnen huren. Dit is een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar hoogwaardige, Belgische kleding voor eenmalige evenementen. Blijf op de hoogte van volgende rental collectie via de website.

6. 7.Iconic Wardrobe

Het Nederlandse Iconic Wardrobe biedt een breed assortiment aan designerkleding en accessoires om te huren. Klanten hebben de mogelijkheid om stukken te huren voor een maand lang te huren aan gemiddeld €50, afhankelijk van het item. Dit concept is perfect voor fashionista's die graag experimenteren met hun stijl zonder de volledige prijs voor designeritems te betalen. De collectie bevat onder meer merken als Sézane, Ganni, Sandro en Stella McCartney.

7. Noyde Antwerp

Noyde Antwerp is een boetiek die kledingverhuur aanbiedt met een nadruk op luxe en designerstukken. Klanten kunnen kiezen uit een scala aan outfits voor verschillende gelegenheden en ze na gebruik retourneren, wat bijdraagt aan een duurzamere consumptie van mode. Maak een afspraak via de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noyde Antwerpen (@noyde_antwerp)

8. Circle Closet

Meer dan een rental platform, is het Nederlandse Circle Closet een echte community met een gedeelde liefde voor all things designer. Je kunt kleding huren én verhuren en op die manier deelnemen aan een circulaire modebeweging. Je huurt je favoriete Prada-tas of Zimmermann-jurk 4 tot 20 dagen, af en toe is er de optie om het item achteraf te kopen.