De 10 meest iconische designertassen en hun prijskaartje

Geüpdatet op 6 oktober 2023 door Lore Ginneberge
De 10 meest iconische designertassen en hun prijskaartje Getty Images

Je ziet ze overal: aan de arm van fashionista's en influencers, op de wishlist van elke modeminnende vrouw en verspreid over sociale media. Steevast uitverkocht, ook al kosten sommigen een fortuin. Dit zijn de meest populaire designertassen aller tijden.

Er is geen aankoop zo speciaal als die van een nieuwe it-bag. Het juiste exemplaar maakt je outfit compleet, en is tegelijk een slimme investering - zeker wanneer je voor een klassieker gaat. Voor welke handtas spaar jij?

1. De Birkin van Hermès

Ah, de ongrijpbare Birkin-tas! Deze tas, genoemd naar de iconische actrice Jane Birkin, is wellicht de meest begeerde handtas ter wereld. Zowat alle celebrities bezitten minstens één Birkin en voor veel modeliefhebbers is het de ultieme droom. Verkrijgbaar in een scala aan materialen en exclusieve kleuren, is deze Hermès-klassieker de belichaming van luxe en klasse.

Hermès Birkin bag prijs handtas 2023
Getty Images

Hoeveel kost een Birkin?

Een Birkin 25 kan beginnen bij iets meer dan €8000 (voor bepaalde kleuren en eenvoudige uitvoeringen), maar de prijzen gaan al snel de hoogte in. Reken op €15000 voor Birkin 30 Lizard - vaak zelfs nog meer op de tweedehandsmarkt. De allerduurste limited edition-exemplaren worden geveild voor bedragen van zes cijfers.

2. De 2.55 van Chanel

De 2.55 van Chanel werd gecreëerd door Coco Chanel in februari 1955. Vooral de klassieke zwarte variant blijft een tijdloos accessoire dat elegantie uitstraalt. De quilted lederen constructie, de kenmerkende ketting en de iconische sluiting hebben decennia na decennia stijliconen weten te betoveren.

chanel 2.55 handtas prijs
Launchmetrics Spotlight

Hoeveel kost de 2.55 tas van Chanel?

De 2.55 van Chanel komt in drie formaten. Voor de Mini betaal je net geen €5000, terwijl een klassieke 2.55 tas bijna €1000 kost. Een 2.55 Large is zo'n €500 extra. Deze prijzen variëren afhankelijk van de uitvoering en worden elk jaar aangepast.

3. De Speedy van Louis Vuitton

De logotas der logotassen! Met de bruine Louis Vuitton Speedy kan je nooit verkeerd gaan. Het is de perfecte mix van stijl en functionaliteit, want het canvas materiaal blijft volgens fans uitzonderlijk lang mooi. Elk seizoen zijn er verschillende gelimiteerde uitvoeringen, maar vooral de monogram-versie is een icoon in zijn eigen categorie. Een musthave die nooit uit de mode raakt.

Speedy designertassen Louis Vuitton
Getty Images

Hoeveel kost een Louis Vuitton Speedy handtas?

De Speedy komt in 5 maten: de Speedy Nano, de Speedy 20, de Speedy 25, de Speedy 30 en de Speedy 35. De prijzen van deze tassen in klassiek monogram canvas variëren van €15000 tot €18500.

Shop hier

4. De Jackie Bag van Gucci

De Jackie Bag, vernoemd naar de voormalige First Lady Jacqueline Kennedy Onassis, is een van de meest iconische ontwerpen van Gucci. De schouderriem en het kenmerkende piston slot geven het een onderscheidende look die het merk beroemd heeft gemaakt. Of je nu kiest voor een vintage exemplaar of een moderne interpretatie, deze tas is een klassieker die zijn waarde behoudt.

jackie bag gucci handtas prijs 2023
Getty Images

Hoeveel betaal je voor de Gucci Jackie Bag?

Voor de Jackie Bag moet je rekenen op ongeveer €2000 voor een Mini-versie en €2500 voor een lederen Jackie 1961 Small.

Shop hier

5. De Nylon Re-Edition van Prada

De Prada Nylon Re-Edition, met zijn edgy look en duurzame materiaal, biedt zowel stijl als gemak. Deze tas, die de jaren '90 heeft gemarkeerd, is opnieuw een hit onder jonge trendsetters, want in vergelijking met andere designertassen in leder is deze stoffen tas iets minder prijzig.

Prada Nylon handtas zwart prijs
Getty Images

Zoveel kost de Prada Nylon tas?

De mini-variant in een zwarte nylon uitvoering kun je oppikken voor iets meer dan €900.

Shop hier

6. De Baguette van Fendi

Wie kan de Fendi Baguette vergeten? Deze compacte tas werd een cultklassieker na haar verschijning aan de arm van Carrie Bradshaw in 'Sex and the City'. De Baguette combineert speelsheid met luxe en blijft een statement in de modewereld.

fendi baguette prijs designertassen
Getty Images

Prijskaartje van een Fendi Baguette?

Aangezien de Baguette in een ontelbaar aantal varianten, materialen en maten bestaat, hangt de prijs heel erg af van jouw keuze. Reken op minstens €2000 voor dit stijlvolle stuk.

Shop hier

7. De Sac de Jour van Saint Laurent

De Sac de Jour van Saint Laurent is een moderne klassieker die vaak wordt geassocieerd met subtiele luxe. Met zijn minimalistische ontwerp en tijdloze aantrekkingskracht is deze tas perfect voor een silent wealth-look. Bovendien is ie een pak groter dan de meeste designertassen, je kunt er dus probleemloos je hele hebben en houden in kwijt.

Saint Laurent shopper prijs designertassen
Getty Images

Hoeveel kost de Sac de Jour van Saint Laurent?

Voor een lederen Sac de Jour tel je tussen €2000 en €3000 ner.

Shop hier

8. De Triomphe van Celine

Met een knipoog naar het erfgoed van het merk, is de Celine Triomphe een symbool van tijdloze elegantie. Het opvallende gouden sluitingsdetail, dat het historische monogram van Celine weerspiegelt, voegt een subtiele maar onderscheidende touch toe. De Triomphe-collectie bevat zowel hoekige schoudertasjes als afgeronde modellen met een korter handvat. Het zijn stuk voor stuk moderne klassiekers die het verleden en het heden van het Franse luxehuis vieren.

Celine triomphe tas
Getty Images

Wat is de prijs van een Celine Triomphe-tas?

De Triomphe is verkrijgbaar vanaf €1000 voor de kleinste versie, prijzen lopen op tot €3500.

Shop hier

9. De Lady Dior van Dior

Lady Diana's favoriete tas, de Lady Dior, is even elegant als zijzelf was. Dit prachtige juweeltje, met zijn onderscheidende quilted look, is een eerbetoon aan tijdloze elegantie en klasse.

Lady Dior handtas prijs
Getty Images

Prijskaartje van de Lady Dior?

Je moet rekenen op ongeveer €3500 voor deze iconische handtas.

Shop hier

10. De Antigona van Givenchy

De strakke lijnen en de structurele vorm van Givenchy's Antigona maken het een moderne klassieker. Deze tas is zowel stijlvol als praktisch, en past naadloos bij de garderobe van elke moderne vrouw.

antigona Givenchy designertassen prijs
Getty Images

Prijskaartje van de Givenchy Antigona?

De Antigona-collectie bevat verschillende tassen en dus ook variërende prijzen, maar reken op zo'n €1700.

Shop hier