Je intieme zone verzorgen doe je zo

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 door ELLE Partner
Je intieme zone verzorgen doe je zo ©Saforelle

Net zoals het kammen van je haar en het poetsen van je tanden deel uitmaakt van je dagelijkse routine, zou het wassen van je intieme zone dat ook moeten zijn. De ideale ochtend-of avondroutine voor down under? Die ziet er zo uit.

Met deze vier stappen van Saforelle, dé referentie op het vlak van intieme verzorging, implementeer je intieme verzorging zo in je dagelijkse routine.

De ideale wasroutine voor je intieme zone

Stap 1: Neem wat Saforelle in je handen (ongeveer de grootte van een hazelnoot) en laat de wasoplossing tussen je handen schuimen.

Stap 2: Was je intieme zone van voor naar achter, met je handen (niet met een tissue of washandje!).

Stap 3: Spoel voorzichtig af.

Stap 4: Dep (niet wrijven!) je vulva droog met een schone handdoek. 

Deze vier korte stappen voeg je gemakkelijk toe aan je dagelijkse wasbeurt zonder dat je daarvoor extra tijd moet uittrekken. Een kleine stap voor de mens, maar een grote stap voor de verzorging van je intieme zone!

Waarom is intieme verzorging belangrijk?

We willen allemaal fris ruiken en verzorgd voor de dag komen. En daar helpt het wassen van de intieme zone bij. Een goede intieme wasroutine houdt de vulva en huid van de intieme zone gehydrateerd. Net zoals onze darmen of onze huid , bevat de vagina goede en ‘slechte’ bacteriën. Deze vormen samen het vaginaal microbioom (of flora). In normale omstandigheden is ons microbioom in balans met een oververtegenwoordiging van goede bacteriën. Dat evenwicht kan verstoord worden door externe factoren zoals stress, roken, bepaalde medicatie, hormoonschommelingen, etc.. Je kan dan last krijgen van schimmelinfecties of bacteriële infecties waarbij je een verandering in afscheiding kan opmerken of andere klachten zoals jeuk en irritaties kan krijgen. Ga dan naar je huisarts of gynaecoloog of vraag je apotheker om advies.

Ook met intieme hygiëne is het zaak niet te overdrijven. Houd het bij een tot maximaal twee wasbeurten per dag en voel je de hele dag door zelfzeker.

 

Saforelle

 

Het geheime wapen voor intieme verzorging? Dat is ongetwijfeld Saforelle. De intieme wasoplossing van het merk is dagelijks te gebruiken onder de douche, net zoals je shampoo of douchegel. Kinderspel dus! Het is dan ook geen verrassing dat de ‘Zachte Wasoplossing’ van Saforelle als nummer één product wordt aanbevolen door gynaecologen. Het product bevat immers geen zeep en bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten zoals kliskruid, dat bekend staat om zijn kalmerende en verzachtende werking. Daarenboven is de wasoplossing aangepast aan de pH-waarde van de intieme zone zodat de vaginale flora haar balans behoudt. Tenslotte worden Saforelle-producten vervaardigd in Frankrijk en getest onder het toezicht van gynaecologen  en dermatologen.

 Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Saforelle.

www.Saforelle.be

LEES MEER :
De 150 beste streetstyle looks van London Fashion Week
Upway geeft kleur aan mobiliteit
Dog Chef : vers en natuurlijk hondenmaaltijden, aan huis geleverd!