Dog Chef : vers en natuurlijk hondenmaaltijden, aan huis geleverd!

Geüpdatet op 21 oktober 2022 door ELLE Partner
Dog Chef : vers en natuurlijk hondenmaaltijden, aan huis geleverd!

Dog Chef is in 2017 opgericht door twee vrienden - Alexis en Alex – die op zoek waren naar lekkerder en gezonder maaltijden voor hun honden. Ze vertrokken hierbij vanuit de vaste overtuiging dat ook honden recht hebben op kwaliteitsvoeding die hen gelukkig en gezond maakt!

Dog Chef staat dus voor heerlijke, verse, gezonde en gekookte maaltijden die in België zijn klaargemaakt en bij je thuis worden geleverd wanneer jij dat wilt! Het concept sloeg meteen aan en groeide al snel uit tot een waar succes. Intussen telt Dog Chef al meer dan 20.000 tevreden honden!

WAT IS DOG CHEF PRECIES?

Dog Chef levert huisbereide hondenmaaltijden die minstens 50% vlees bevatten. Al onze ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Onze maaltijden worden bereid in samenwerking met dierenartsen die gespecialiseerd zijn in hondenvoeding. Ze bevatten geen bewaarmiddelen en de menu's worden op maat opgesteld, op basis van de specifieke kenmerken van je hond. Ze worden vers geleverd en zijn zeven dagen houdbaar in de koelkast of vier maanden in de diepvries.

WAT BETEKENT EEN EVENWICHTIGE MAALTIJD VOOR EEN HOND?

Een evenwichtige maaltijd bevat alle voedingsstoffen die een hond elke dag weer nodig heeft om gezond te blijven. Met een evenwichtige hondenmaaltijd bedoelen we een maaltijd met een flinke dosis eiwitten en een gemiddelde hoeveelheid vetten en koolhydraten. En ook de kleinere voedingsstoffen zijn essentieel, denk maar aan calcium, vitaminen en mineralen, en essentiële vetten.

WELKE INGREDIËNTEN GEBRUIKEN JULLIE EN WAAR KOMEN DIE VANDAAN?

We werken met vijf verschillende recepten, waarvan er twee hypoallergeen zijn. Ze bestaan voor 50% uit vlees (kip, rund, varken of eend) of vis. Daaraan voegen we groenten toe en zetmeel zoals rijst, quinoa of aardappellen. Bij Dog Chef gebruiken we alleen kwaliteitsingrediënten van betrouwbare Europese leveranciers. Ze worden niet bewerkt, om zo het natuurlijke voedingsgehalte van ons maaltijden te behouden. Wij voegen geen bewaarmiddelen, additieven of smaakstoffen toe. Omwille van de transparantie vind je de ingrediënten van elk recept op onze website.

JULLIE BIEDEN OOK VOEDINGSSUPPLEMENTEN AAN, ALS AANVULLING OP DE MAALTIJD VAN DE HOND. WAARUIT BESTAAN DIE?

Om ervoor te zorgen dat onze recepten perfect in evenwicht zijn, hebben wij drie essentiële voedingssupplementen ontwikkeld (AlphaMix, AlphaMix Senior en OmegaMix). Onze recepten bevatten de meeste voedingsstoffen die je hond nodig heeft, maar een hond is geen mens, hij heeft veel meer calcium nodig. Om ervoor te zorgen dat je hond geen tekorten krijgt, moet hij 100% van de voedingselementen binnenkrijgen die noodzakelijk zijn voor zijn gezondheid: mineralen, vitaminen, Omega 3 en 6... Binnenkort worden die trouwens rechtstreeks aan onze recepten toegevoegd, zo wordt het nog gemakkelijker!

Dog Chef - levering
©Dog Chef

WAT ZIJN JULLIE AMBITIES VOOR DE TOEKOMST VAN DOG CHEF?

We willen de Europese leider worden in vers hondenmaaltijden. We willen dat zoveel mogelijk honden van onze heerlijke maaltijden kunnen proeven en zo gezonder en gelukkiger zijn. En waarom niet, misschien komen katten ook nog aan de beurt!

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Dog Chef.
www.dogchef.com

LEES OOK:
Dit zijn onze favoriete dagcrèmes met vitamine C
‘Where the Crawdads Sing’, interview met Daisy Edgar Jones
Waarom de Ray Ban Stories onze favoriete zomeraccessoire is