Upway geeft kleur aan mobiliteit

Gepubliceerd op 16 september 2022 door ELLE Partner
Upway geeft kleur aan mobiliteit ©Upway

Upway, het onlineplatform voor gereviseerde elektrische fietsen, gaat in zee met zes vermaarde en opkomende creatives voor een exclusieve collectie gereviseerde e-bikes. De winst wordt geschonken aan twee organisaties die zich inzetten voor mobiliteit.

Cowboy, Gazelle en VanMoof … De elektrische fietsen die je koopt op Upway – op twintig punten gecontroleerd en met één jaar garantie – zijn tot 60% goedkoper dan nieuwe modellen. Maar het platform doet veel meer dan dat …

Ontwerpen voor e-mobiliteit 

Ter gelegenheid van de European Mobility Week van 16 tot 22 september pakt Upway uit met een unieke samenwerking die mobiliteit op de fiets nog aantrekkelijker maakt. Het resultaat is een collectie van zes elektrische fietsen, in een nieuw jasje gestopt door zes creatives uit België en Nederland.

De heerlijke pop- en speelse illustraties van Brecht Vandenbroucke, die in Le Monde en de New York Times publiceert. De geniale Belgische ontwerper Walter Van Beirendonck, die indruk maakte door samenwerkingen met Prada en Lacoste. De plastic candycoated personages van Loulou João (New York Times, New Yorker, MTV, Spotify) en hun reflectie op de echte en virtuele wereld. De gestileerde gedachten van illustrator en karikaturist Eva Mouton. De handgeschreven letters van Jonas Denil, alias Straatletters, de fantasiedieren van Saša Ostoja en ‘Malvin the Cat’ van Floor, populair over de hele wereld.

De volgetekende, beschilderde, geknutselde of bedrukte elektrische fietsen zijn niet alleen fraai om te zien, ze zijn ook functioneel en voorzien van een waterafstotende coating. Zo geniet je in alle weersomstandigheden heerlijk van je elektrische fiets.

E-bikes voor het goede doel

 Alle opbrengsten uit de verkoop van deze zes limited edition gepersonaliseerde e-bikes gaan naar twee goede doelen die Upway’s visie op duurzame fietsmobiliteit delen: het Belgische initiatief Bike for Life (Fietsersbond) en de Nederlandse stichting Cycling 4 Climate.

Met hun jaarlijkse ‘Bike for Life’-campagne zamelt de Fietsersbond al fietsend geld in. De opbrengst van de actie gaat vervolgens integraal naar abonnementen voor deelfietsen en de aanschaf van klassieke en elektrische fietsen, om de fiets voor iedereen toegankelijk te maken. De stichting Cycling 4 Climate brengt fietsers samen voor recreatieve fietstochten, om bewustwording te creëren en actie te voeren tegen de klimaatverandering.

Straatletters bike - ©Upway

Niemand kan nog zonder e-bike

Steeds meer Belgen rijden op een elektrische fiets. Uit de laatste enquête van het Vias institute (dat elk jaar onderzoek doet naar het favoriete vervoermiddel van de Belgen) blijkt dat de elektrische fiets steeds populairder wordt, ook bij de jongere generaties. De verkoop van elektrische fietsen is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld en inmiddels heeft één op de vijf mensen een e-bike. Door elektrisch fietsen toegankelijker te maken, draagt Upway bij tot een mentaliteitsverandering en een collectieve omslag waar iedereen baat bij heeft.

De zes artistieke, gereviseerde en weerbestendige e-bikes worden in een exclusieve limited edition aangeboden op upway.be tijdens de Europese Mobiliteitsweek (16/09-22/09).

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Upway.
upway.be

LEES OOK:
Winefluencen: iets voor jou?
Maak van je smartwatch een hip modestatement
Chopard lanceert een onverwachte collab met Mariah Carrey