Chopard lanceert een onverwachte collab met Mariah Carrey

Gepubliceerd op 16 september 2022 door Lore Ginneberge
Chopard lanceert een onverwachte collab met Mariah Carrey Chopard

Mariah Carey komt niet alleen terug met Kerstmis. De zangeres en Chopard hebben zojuist een nieuwe collab onthuld, getiteld 'Happy Butterfly'.

Happy Butterfly x Mariah Carey

Chopard is dé juwelier voor sterren, van Rihanna tot Julia Roberts. Het luxe juwelenmerk bevestigt opnieuw zijn VIP-reputatie dankzij een exclusieve samenwerking met Mariah Carey. Wat kunnen we verwachten? Een collectie sieraden gebaseerd op de vlinder, symbool van metamorfose, maar ook van energie, vrijheid en lichtheid. De popster met een van de beroemdste stemmen ter wereld, bedacht een collectie die qua design helemaal aansluit bij haar persoonlijkheid. De stukken bestaan uit ethisch goud, diamanten en carneool, met als resultaat een reeks juwelen die zowel glamoureus als delicaat zijn.

Diamanten voor een gouden stem

Het is geen toeval dat de eerste stappen voor deze collectie met Kerstmis gezet werden. In december 2020 ontving de Amerikaanse superster van Caroline Scheufele, Artistiek Directeur bij Chopard, het boek met de juwelen van de mythische Red Carpet Collection, de creaties die op het Filmfestival van Cannes werden gepresenteerd. Mariah Carey, die vorig jaar de diamanten plaat kreeg voor hitsingle 'All I want for Christmas is you', besloot om in de sfeer te blijven. En aangezien ze helemaal weg is van de glamour en ethische waarden van het merk Chopard, stelde ze toen aan Caroline Scheufele voor om samen haar eerste juwelencollectie te creëren.

Een collectie die vlinders geeft

De 'Happy Butterfly x Mariah Carey' collab behoudt de legendarische codes van Chopard, in het bijzonder de opengewerkte harten waarin een mobiele diamant is ondergebracht. Maar tegelijk ontvouwen vier prachtige vleugels zich op een nieuwe manier, waardoor de juwelen een extra dimensie en beweging krijgen. De vleugels zijn volledig geplaveid met diamanten of carneool, waardoor ze eruit zien als talismannen. De vlinder in ethisch rosé- of witgoud siert een hanger, een armband, een ring of een paar oorbellen en geeft een girly, speelse toets aan klassieke sierraden.

Het symbool draagt heel wat betekenis met zich mee, want 'Butterfly' is de naam van het album dat voor een keerpunt zorgde in de carrière van de 'Always Be My Baby'-zangeres. Het album werd uitgebracht in 1997 en vertegenwoordigt Mariah Carey's overgang van R&B naar hip-hop, en het is ook het album van haar nieuwe vrijheid. Of hoe het na de verpopping tijd was voor de wedergeboorte. De vlinder is zo het symbool geworden waar de 53-jarige artiest trots op is, het staat voor een metamorfose, voor fragiliteit en elegantie.

Meer info over de collectie via chopard.com

LEES OOK: