We love: ontwerp je eigen trouwring samen met je geliefde

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 door Lore Ginneberge
We love: ontwerp je eigen trouwring samen met je geliefde Alekon Pictures

De perfecte jurk, de gedroomde trouwring... de meeste bruidjes in spe hebben een compleet beeld van hoe alles eruit moet zien op hun Grote Dag. Dus waarom niet zelf aan het ontwerpen slaan? Voor de jurk wordt dat misschien wat moeilijk, maar een eigen ring creëren, dat kan perfect.

Op de Grote Dag wil je al niets aan het toeval overlaten, maar de ring blijft voor altijd. Een sieraad uitkiezen doe je dan ook niet in één-twee-drie, daarom organiseert juwelier Manalys in Brussel workshops voor aanstaande echtgenoten om de trouwring van hun dromen te ontwerpen.

trouwring ontwerpen
Manalys

In nauwe samenwerking met de juwelier wordt stap voor stap gezocht naar die ene ring die jullie persoonlijkheden weerspiegelt en liefde symboliseert. De workshop is een belevenis op zich, en start met het aanreiken van de materialen waaruit de ring zal worden gemaakt. Van het juiste kleur goud tot de bezetting, in vier uur worden de sierraden ten uitvoering gebracht. De symboliek van het smelten van het metaal en het veranderen in twee ringen wordt zo een emotioneel moment dat koppels van dichtbij kunnen meemaken. De herinnering aan deze speciale gebeurtenis zit dan ook voor eeuwig vervat in de ring.

trouwring ontwerpen
Manalys

De Ateliers van Manalys organiseren ook een reeks workshops waar liefhebbers van edelstenen, kunstliefhebbers of gewoon nieuwsgierigen van binnenuit kennis kunnen maken met de geheimen van  de wereld van de handgemaakte juwelen.

trouwen ring ontwerpen
Manalys Atelier in Brussel

Meer info via Manalys.com

ONTDEK OOK: 5 ontwerpers van 100% Belgische juwelen