5 ontwerpers van 100% Belgische juwelen

Geüpdatet op 8 mei 2019 door ELLE België
5 ontwerpers van 100% Belgische juwelen

Of je nu een verlovingsring zoekt, een cadeautje voor Moederdag of voor jezelf: er is voor elke gelegenheid een gepast juweeltje. Deze juwelenmerken zijn 100% Belgisch.

GIANFRANCO BIGLI

Gianfranco Bigli, dat in 1997 door Thierry Spitaels en Laurence Aerens werd opgericht, is een vaste waarde in de luxesector. Dit Belgisch huis respecteert de gevestigde juwelierstradities, maar dan wel met een verfrissende toets: een lumineus idee! Het leidinggevende duo is nauw betrokken bij alle ontwerpen. Ze omringen zich met team van gespecialiseerde ambachtslui en dito diamantslijpers. Deze samenwerking resulteert in exclusieve en unieke vormen die met edelstenen en diamanten worden bezet.

bigli-1

Hedendaags, elegant, tijdloos, kleurrijk en versierd met contrasterende of spectaculaire motieven: de ringen, hangers en oorbellen zorgen voor pretlichtjes in de ogen van elke vrouw.

www.bigli.net

1/

ANNE WAUTERS

Een gloednieuw merk opgericht door Anne Wauters. Haar specialiteit zijn ruwe edelstenen die ze bewerkt tot trouw- en verlovingsringen. Naast een ready-made collectie, richt ze zich voornamelijk voornamelijk op maatwerk.

De juwelen van het Belgische merk zijn experimenteel en uniek. Dit dankzij het gebruik van ruwe edelstenen zoals amethyst, saffier en diamant. Alle juwelen zijn steeds custom-made. Het gamma bestaat momenteel uit ringen, oorbellen, armbanden en kettingen. Alle juwelen zijn zowel beschikbaar in zilver als goud. De prijzen variëren van 55 euro tot 950 euro.

www.annewauters.be

2/

I.MA.GI.N. JEWELS

100% Belgische juwelen, die zowel trendy als betaalbaar zijn. Zilver, goud, edele en half edele stenen vormen wereld van verfijning. Dit is het merk van twee Antwerpse ontwerpers, Margaux Spruyt en Gilles Van Gestel. Beiden groeiden op in de feeërieke diamantwereld, waarna ze zich specialiseerden in de smeedkunst (Margaux) en edelstenen (Gilles). Hun ontmoeting leidde in 2013 tot de geboorte van I.Ma.Gi.N. Jewels.

imagin-1 Belgische juwelen

Dit creatieve koppel ontwerpt samen met hun team tijdloze collecties vervaardigd uit zowel edelmetalen als zuivere en natuurlijke edelstenen. Ringen, armbanden, oorringen en halskettingen staan tentoon gesteld in de vijf Belgische boetieks, op de webshop en in verschillende (inter)nationale verkooppunten. Wie van diamanten houdt, kan eveneens zijn gading vinden in de J.U.N.E Diamonds-lijn, waar goud en diamanten rijmen op betaalbare luxe.

www.imaginjewels.com

3/

BERQUIN JEWELS

Voor elk sleutelmoment in je leven helpt Berquin Jewels je bij de keuze van een uniek sieraad dat bij je past. Met zijn gedurfde benadering valt dit merk op in de traditionele juwelenmarkt. Uit liefde voor de enorme variatie aan edelstenen werkt Berquin Jewels zowel met klassieke als exotische stenen: diamant, smaragd, tanzaniet, aquamarijn, olivijn... Berquin creëert juwelen met een ziel die jouw persoonlijkheid perfect weerspiegelen. Dit maatwerk begint in de winkel aan de Brusselse Zavel. Hoofdontwerpster Katherine Berquin polst er naar je wensen en gidst je langs verrassende mogelijkheden.

BERQUIN-JEWELS Belgisch

Ook wie niet op zoek is naar een gepersonaliseerd sieraad, mag dit adres niet missen. In de chique boetiek ontdek je de veelzijdigheid van kleurige stenen en juwelen. Blikvanger is de Reflection-serie: sieraden die je met een wisselsysteem aan je stemming of een gelegenheid aanpast. De Wow-serie toont je met gedurfde ontwerpen een onverwachte kijk op juwelen.

Minimenstraat 8, 1000 Brussel

www.berquinjewels.be

4/

NAYESTONES

Natalie Schayes maakte reeds carrière in de mode, de kunst en de communicatie vooraleer ze zich aan haar echte passie toewijdde: juwelen. Nadat ze in 2010 bevlogen uit Bali terugkeerde, er heel wat edelstenen verzamelde en getalenteerde ambachtslui leerde kennen, startte ze haar merk NAYESTONES op. Na een opleiding aan de Arts et Métiers beheerste ze de juwelierskunst in die mate dat ze haar eigen parures ging ontwerpen en versieren met unieke stenen.

NAYESTONES-une Belgische juwelen sierraden

Sensuele lijnen, transparante effecten, subtiele volumes en speelse openingen op de huid: haar ontwerpen getuigen van een zeldzame gevoeligheid. Naast de creaties met diamanten en wit, geel of roos goud, gemaakt in Belgische ateliers, is er ook een meer trendy en goedkopere collectie in zilver en plaqué goud.

www.nayestones.com

(Geüpdatet door Kaat Monsieur)