Empower your Network: eerste businessconferentie voor én door ondernemende vrouwen

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE België
Empower your Network: eerste businessconferentie voor én door ondernemende vrouwen

Empower your Network, de eerste businessconferentie voor én door ondernemende vrouwen is eindelijk geboren. Barbara De Beir en Angelique Foré, oprichtsters van de uplifting community Generation WOW sporen vrouwen aan on- en offline te netwerken. ELLE ging met hen in gesprek.

Barbara en Angelique stellen zichzelf voor als nuchtere denkers met een big smile. Na een succesvolle podcastreeks en inspirerende Instagramverhalen besluiten deze ondernemende zielen een écht event te organiseren. “Geen receptie waarbij je met een lauw glas cava in de hand wat kaartjes uitdeelt, maar een bijeenkomst van ondernemende vrouwen die van onze gastsprekers en van elkaars kennis kunnen genieten”, aldus het duo.

Jullie digitale community doet zijn fysieke intrede. Wat is het verhaal achter Generation WOW?

“Wij geloven dat het meer dan ooit tijd is om als vrouwen elkaar de hand te reiken en kennis te delen. We zijn allebei mama, vrouw en vriendin en dat is iets wat ons sterk maakt. We leerden elkaar al werkend kennen en voelden meteen de gemeenschappelijke interesses. Na enkele events binnen ons eigen netwerk te organiseren, merkten we dat verhalen en kennis delen mistte bij ondernemende vrouwen. De events waren een groot succes, tot het coronavirus ons belemmerde. We besloten ons verhaal digitaal verder te zetten en leerden hieruit dat het belangrijk is om zowel on- als offline contact te leggen. Nu het allemaal weer mag, leggen we de focus opnieuw op fysieke contacten. Daarom organiseren we een business conferentie voor ondernemende vrouwen met als thema 'Empower your Network'.”

Empower your Network, wat willen jullie daarmee bereiken?

“We spraken voor Instagram ondertussen bijna honderd vrouwen. Onze podcast werd al meer dan tienduizend keer gedownload. Je merkt dat er vraag naar meer is. Dat kan ook niet anders in de wereld waarin we vandaag leven, waarin we constant switchen tussen werk, zorgen voor familie en het onderhouden van vriendschappen. Netwerken gebeurt al vanop de schoolbanken en is deel van het dagelijks leven. Door contacten goed te onderhouden en uit te breiden, kan je ver geraken."

Wat mogen we van het evenement verwachten?

"Empower your network wordt een dag vol inspirerende panelgesprekken en leerrijke boodschappen. We stellen jullie klinkende namen voor, waaronder wereldberoemde psychotherapeute Esther Perel. Zij spreekt over de kwaliteit van relaties op en naast de werkvloer. De kwaliteit van je professionele relaties bepalen de kwaliteit van je werk en je algemene kans om te slagen. Wie je bent stopt niet aan de deur van je kantoor, en wat je meemaakt in je dagelijkse leven neem je ook mee naar je werk. Zij legt uit waarom communiceren en relaties leggen de basis is van alles.”

Content en contentement, sterke inhoud maar ook plezier, het motto dat we zowel in de community als daarbuiten op de eerste plaats zetten

“Verder krijgen we ook bezoek van high performance psycholoog Cedric Dumont, hij zal het hebben over durf. Bestaat er een verschil tussen durf bij mannen en vrouwen? Is het iets wat je kan aanleren en hoe zetten we dit best in om ons netwerk uit te breiden? Fredo De Smet, expert in digitaal netwerk, vertelt ons hoe je je eigen identiteit kan ontwikkelen zonder dat de digitale wereld jouw identiteit in de hand heeft. Sarah Steenhaut geeft meer uitleg over de rol van de consument binnen dat digitaal netwerk. Ten slotte komt ook inclusiviteitsexpert Hanan Challouki aan het woord. Van haar krijgen we meer uitleg over het begrip inclusiviteit en het belang daarvan. Buiten deze leerrijke content garanderen we ook contentement. Geniet van heel wat lekkers en neem deel aan netwerkmogelijkheden zoals je ze nog nooit meemaakte.”

Wat is voor jullie de ideale toekomst van Generation WOW?

“Wij willen de Rock Werchter van de businessconferenties worden. Onze voornaamste missie is ondernemende vrouwen blijven samenbrengen. Zij zijn onze grootste inspiratie. We kwamen ondertussen met zoveel fijne vrouwen in contact en hoorden verhalen die je zo gek niet kan bedenken. Sterktes en zwaktes durven tonen vinden we prachtig in alle vormen, zo ontstaan er synergieën en mooie samenwerkingen. Ladies, jullie zijn de kracht van Generation WOW.”

Wat zijn jullie tips voor vrouwen die hun netwerk willen uitbreiden?

“Vertel je verhaal en denk niet dat je opschept. Wees gerust fier op jezelf. Durf hulp te vragen en te aanvaarden wanneer nodig. Eén persoon kan wel eens drie mensen kennen die jou kunnen helpen met het bereiken van jouw dromen en ambities. Besef goed dat een netwerk geen eenrichtingsverkeer is, maar een wisselwerking. Durf, ook wij zagen Generation WOW als een ambitieuze droom en een zot plan, maar toch kunnen we trots zeggen dat we al veel bereikt hebben.”

Empower your Network gaat door op maandag 13 juni in het Kursaal van Oostende. Meer info en tickets? Neem een kijkje op de website van Generation WOW.

(Stagiaire Dewy De Leeneer)