Hotspots: deze zomerbars in Vlaanderen moeten op je bucketlist

Geüpdatet op 10 juni 2024 door Sam Vandenbosch
Hotspots: deze zomerbars in Vlaanderen moeten op je bucketlist Bron: Jardin

Het mooie weer komt eraan en de steden staan te trappelen om ons in tropische sferen te ontvangen. Ontdek hieronder waar de leukste zomerbars te vinden zijn.

Antwerpen

SOMMAR

Populaire zomerbar SOMMAR is ook deze zomer gestrand aan de oevers van de Schelde. Dit jaar markeert niet alleen de terugkeer van de pop-up, maar ook zijn 10-jarig jubileum. Met een iconische ligging tussen de dokken aan de Rijnkaai, staat SOMMAR bekend als dé plek voor de mooiste zonsondergangen van 't stad. Met zijn succesvolle formule heeft SOMMAR een trouwe community van zomerliefhebbers opgebouwd en is het uitgegroeid tot een niet te missen adresje voor bezoekers én locals. Dit jaar komt er een speciale best-of-cocktailkaart van het voorbije decennium, zullen de beste Antwerpse restaurants het menu verzorgen en wordt er op 25 mei een groot verjaardagsfeest georganiseerd. Op culinair vlak zal als vanouds beroep gedaan worden op ervaren en gerenommeerde foodpartners. Zo lanceert Bart de Poorter zijn nieuwste concept Beefclub 29 en zal Umami vanaf 15 juli de betere streetfood serveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SOMMAR (@peopleofsommar)

Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen

Bar Paniek

Deze artistieke zomerbar ligt verscholen op het Eilandje. Bar Paniek is voor de eigenzinnigen, waaraan de industriële en tweedehands look van de bar alleen maar bijdragen. Bonuspunten voor het prachtige uitzicht over de Schelde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ελιά (@livegoset)

Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen

Fiskeskur

Fiskeskur is Deens voor 'vissershut' en verwijst naar de inspiratie achter het concept van dit restaurant. Het oude douanegebouw waarin Fiskekur gevestigd is, zorgt voor een ruwe rock&roll-look. Het pronkstuk van Fiskeskur is zonder twijfel het grote open vuur en zijn fantastische uitzicht. Tijdens zomeravonden kun je op het terras genieten van een prachtige zonsondergang aan de Kaaien, terwijl je smult van gegrilde vis, BBQ oesters en een goed glas wijn. Het menu biedt een keuze uit rauwe, koude, warme en vegetarische gerechten afhankelijk van de vangst van de dag en de creativiteit van de chef.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door fiskeskur (@fiskeskur)

Kattendijkdok-Oostkaai 20b, 2000 Antwerpen

Bar Chapel

Deze pop-up zomerbar heropent alweer voor het zesde jaar op rij, wegens gròòt succes. De verborgen parel in het bruisende Borgerhout ligt in een oude kapel en kloostertuin, wat het tot een van de meest bijzondere locaties in dit lijstje maakt. De roze, bohemian en groene inrichting katapulteren je meteen naar zuiderse sferen. Bovendien staat er elke week een nieuwe streetfood-partner achter het fornuis, van flatbread pizza's over sushi tot Libanees. Vakantie in eigen land vieren doe je hier als geen ander.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Chapel (@barchapelantwerpen)

Kerkstraat 150, 2060 Antwerpen

Bar stark

Op Bar Stark stuit je bij een bezoek aan het historische kasteel Sterckshof, bij het Rivierenhof. Drink er een koffietje van branderij Cuperus, of sip er je drankje vanuit de hangmat. Ohja, er is ook een petanqueveldje - kortom de ideale plek voor een namiddag onder vrienden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cuperus Stark (@barstark_deurne)

Cornelissenlaan, 2100 Deurne

Yust

Ook de rooftop bar van Yust is opnieuw geopend. Met een prachtig uitzicht over Antwerpen en enkele leuke evenementjes - zoals een open air cinema! - is dit absoluut ons go-to zomerterras.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YUST (@yust.housing)

Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen 

PAKT

Op de site van dit oude pakhuis tussen hartje Antwerpen en het oude militair hospitaal, vind je het ‘Groen Kwartier’. Vol leuke koffiebars en kwaliteitsrestaurantjes, zoals Caffenation, Camionette, Racine, Standard Pizza en Urban Jungle, staat PAKT garant voor een ongedwongen avond. Check zeker ook hun agenda, want in de zomer organiseren ze er foodtrucks, vintage marktjes en zelfs dakwandelingen om hun buurtboerderijtje te ontdekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door paktantwerpen (@paktantwerpen)

Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen

Brussel

Jardin Hospice

Een prachtige oase verscholen in het centrum van Brussel, tussen de tuinen van het vroegere Institut Pacheco. Verwacht je aan live concerten, DJ sets en de typische Brusselse ambiance waar we zo van houden.

Grootgodshuisstraat 7, 1000 Brussel

Rooftop 58

Rooftop 58 omschrijft zichzelf als de grootste rooftop bar van Europa, en belooft DJ sets van donderdag tot en met zaterdag. Hoog tijd om dit adres uit te testen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rooftop 58 (@58.bxl)

Bisschopsstraat 1, 1000 Brussel

Bozar

Bozar - het Paleis voor Schone Kunsten - pakt ook deze zomer uit met zijn muzikale agenda, en dat vanop hun geweldige dakterras.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WHAT UP BRUSSELS ?! (@whatupbrussels)

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Guingette Barc

Deze pop-up zomerbarretjes zetten hun stoeltjes uit en drankjes koud op verschillende plekken - en vooral parken - in Brussel. Onze favorieten zijn Maurice in het Jubelpark of Julien aan de Vaux-Hall. Het doel? Buurtbewoners samenbrengen bij een drankje, burger of wrap, maar dan wel in één van de mooiste Brusselse tuinen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GuinguettesBarc (@guinguettesbarc)

Jubelpark, 1000 Brussel

Gent

Gaston

Ook in Gent houden ze van rooftopbars. Deze zonovergoten bar serveert niet alleen lekkere drankjes maar ook een lichte lunch en een fancy dinner. Je kan Gaston ook afhuren en er zelf een feestje bouwen - ideaal voor zij die in het huwelijksbootje stappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rooftop Gaston (@gaston_gent)

Hurstweg 8, 9000 Gent

Gazon

Als je de Gentenaren op één plek kan terugvinden, dan is het wel Gazon. De zomerbar waar brunches, drinks en feestjes worden georganiseerd, en dat het hele seizoen lang.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GAZON (@gazon.gent)

Warmoezeniersweg 20, 9000 Gent

Macho

Geniet van een zonsondergang aan het water - zon tot 21u! - met cocktails en deelgerechtjes. "Swing by & have a drink", luidt Macho's motto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Macho Gent (@macho.gent)

Kuiperskaai 14, 9000 Gent

Monterey

Een simpele zomerbar, maar dan wel gelegen pal in het Gentse Citadelpark. Met enkele houten tafeltjes voor de historische kiosk, geniet je er van een biertje tussen het groen. Ook worden er concerten georganiseerd, dus houd zeker hun agenda in de gaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monterey Gent (@montereygent)

Citadelpark, Gent

Brugge

Bora

Aan de rand van Brugge vind je deze tropische vegan zomerbar. Denk aan nacho's, smoothiebowls in ananassen en natuurwijnen. Naast het menu met lokale ingrediënten, organiseren ze ook vegan brunches en picknicks. En gezellige afterworks uiteraard, niet te missen als co-working space.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BORA Coworking (@boracoworking)

Blankenbergsesteenweg 10, 8377 Zuienkerke

FAYARD

Filmliefhebbers en romantische zielen opgepast! FAYARD is niet alleen een zomerbar, maar ook een openluchtcinema. Elke zaterdag vertonen ze een andere klassieker, al kan je er ook gewoon genieten van een drankje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fayard Brugge (@fayardbrugge)

Pelderijnstraat 54, 8310 Sint-Kruis

Leuven

Hal 5

Een bekende zomeractiviteit voor elke Leuvenaar: op donderdag met z'n allen naar Hal 5 voor de lekkerste pizza vanop een strandstoeltje in de volle zon. Nonchalant, maar o zo leuk.

Diestsesteenweg 104, 3010 Kessel-Lo

De Hoorn

Niet te missen als je in Leuven bent: afterwork-feestje 'Santé', op het dakterras van De Hoorn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Hoorn (@dehoorn)

Sluisstraat 79, 3000 Leuven

Stelplaats

Op Stelplaats worden in de zomer niet alleen goede feestjes en allerhande creatieve activiteiten - zoals een zeefdrukatelier en graffitimuur - voor jongeren georganiseerd, je kan er ook terecht op hun terras. Een alternatieve plek, waar alles mag en vooral niets moet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stelplaats (@stelplaats)

Diestsepoort 15, 3000 Leuven