Werken vanuit een koffiebar in Antwerpen? Dit zijn onze favorieten

Geüpdatet op 21 maart 2024 door Daphne Dorgelo
Werken vanuit een koffiebar in Antwerpen? Dit zijn onze favorieten

Een goede kop koffie, geruis van mensen en de geur van versgebakken pastries. Als je ook zo productief vanuit een koffiebar werkt en op zoek bent naar een spot in Antwerpen, wil je deze plekken zo snel mogelijk uitproberen.

Freelancers, digital nomads, studenten of mensen met een flexibele job die op zoek zijn naar werkplek met supersnelle wifi en steengoede koffie zijn hier aan het goede adres. In deze koffiebars in het centrum, Zuid, Eilandje, Berchem en Borgerhout zal je productiviteit, motivatie en inspiratie een welkome boost krijgen.

Caffènation

Caffènation, die met zijn corebusiness eigen koffie brandt en verdeelt, heeft ondertussen al vier vestigingen in Antwerpen. Bij alle vier zit je goed met je laptop, maar er zijn er twee in het specifiek waar we graag komen. Op 't randje van Zuid en centrum vind je één van die vestigingen. De koffiebar ligt centraal in Antwerpen en verdeeld over twee verdiepingen heb je genoeg ruimte om te werken met een zachte cappuccino.

Recent openden ze ook een nieuwe vestiging een stuk verderop aan de Mechelsesteenweg. In de nieuwe ruimte, die deel uitmaakt van bouwproject M127, serveert Caffènation Blue niet enkel koffie, maar focust het nog meer dan elders op steengoed gebak van hun eigen kleine bakkerij in het pand. Binnen of buiten; hier wil je wel een dag(deel) telewerken.

Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen en Mechelsesteenweg 127, 2018 Antwerpen

Andy

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andy Roasters (@andyroasters)

Ook het iconische Butchers Coffee is sinds 2016 niet meer weg te denken uit de Antwerpse koffiewereld. Hoewel je bij Butchers heerlijk kunt koffiedrinken en lunchen, werken wij liever vanuit hun andere koffiebar Andy. De in 2021 geopende koffiebar en belevingswinkel hint geeft je haast het gevoel dat je vanuit een verstopte New Yorkse koffiebar werkt dankzij een interieur met vinyl platen, rode accenten en de muziek die je er hoort. Achterin de bar vind je een gedeelte om in iets meer stilte je emails te checken.

Amerikalei 82, 2000 Antwerpen

Cuperus

Nadat Cuperus vorig jaar zijn deuren sloot op de Sint-Katelijnevest, waren we gedwongen om naar hun andere locatie aan de Paardenmarkt te gaan. Want de koffie van Cuperus, die konden we niet missen! Helaas hebben ze bij deze vestiging geen aparte verdieping waar je in stilte kunt werken, maar wel grote tafels achterin de bar die haast hetzelfde doen. Voor velen is dit een plek waar ze tot rust kunnen komen, een boek kunnen lezen, kunnen bijkletsen met vrienden of om wat werk te verzetten.

Paardenmarkt 28, 2000 Antwerpen 

Kolonel Coffee

In Brederode vind je een geliefde werkplek van de buurt, Kolonel Coffee. Het interieur van deze trendy koffiezaak is er zeer uitnodigend, met grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht. Aan de zijkant, aan het raam, is er een bar bevestigd waar je mag werken met je laptop. Terwijl je geniet van je favoriete kop koffie en luistert naar fijne deuntjes, vliegen de uren voorbij!

Montignystraat 51, 2018 Antwerpen

Foelie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Foelie (@foelie.antwerpen)

Foelie, een klein, leuk zaakje verstopt tussen 't Zuid en de Brederodebuurt, is nog relatief nieuw op de kaart. Maar gevestigd onder buurtbewoners is het al zeker. Dat heeft vast te maken met het feit dat ze de drankjes en het gebak zelf maakt en leuke hoekjes wist te creëren. Waarom we ook zo graag aanschuiven bij Foelie wanneer we een paar productieve uren willen hebben? Er zijn veel stopcontacten, wat natuurlijk wel zo handig is.

Belegstraat 80, 2018 Antwerpen 

Plantbar Jacqueline

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @plantbar_jacqueline

Plantbar Jacqueline, gerund door drie jonge zussen, hebben deze groene oase naar hun grootmoeder vernoemd. Hier kan je naar hartenlust genieten van plantaardige gebakjes of koffie tegen zeer schappelijke prijzen omringd door een jungle aan planten. Als dat je productiviteit niet boost, dan weten wij het ook niet meer. De drie jonge zussen die de bar runnen staan open voor telewerkers, en hebben er zelfs verschillende hoekjes voor ingericht, evenals een een grote tafel waaraan je met meerderen kan coworken.

Turnhoutsebaan 92, 2140 Antwerpen

CLO

Ook bij CLO is er een aparte bar gereserveerd voor mensen die er willen coworken. Het interieur is er voorzien van oude schoolstoelen en hier en daar wat kussens om het jezelf comfortabeler te maken. Beslis je om er ook een vork mee te prikken tijdens de lunch? Op het menu staan verse, seizoensgebonden vegan gerechten die met liefde bereid worden door chef Claudia. Zowel vegans als vegetariërs vinden hier hun gading. Denk rijk belegde toast, hartige wafels en comfortfood om je te troosten tijdens een zware werkdag.

Kroonstraat 172, 2140 Antwerpen

Kornél

Kornél is niet alleen een koffiebar, maar ook een werkatelier. Terwijl je dus sipt van je steengoede macchiato, slow coffee of spicy gemberthee, kun je er werken vanuit een gratis (!) coworking. Een individuele plek kan trouwens ook, maar moet dan tegen een kleine betaling worden afgehuurd. Aan motivatie en inspiratie is hier dus geen tekort, want om de twee maanden transformeert een kunstenaar tevens een hoekje van de bar.

Sint-Lambertusstraat 1, 2600 Berchem

Barchel Zuid

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARCHEL (@barchel_antwerp)

Barchel Zuid heeft haar deuren opnieuw geopend in het bruisende Nieuw Zuid. De intensieve verbouwing biedt nu 200maan gezelligheid, zonovergoten terrassen en lokale én verse ontbijt- & lunchgerechten met dat ietsje meer. Met haar 85 zitplaatsen biedt de zaak dus ruimte aan een enorm divers publiek en voor ieder type bezoeker die potentieel binnenwandelt, is er een speciale plek voorzien. Een centrale, vaste tafel in snelbouwblokken vormt daarbij een soort digital nomad walhalla, perfect om de hele dag door aan je laptop te zitten. Eigenares Sofie De Paep liet zich voor het interieur inspireren door het gebouw zelf met zijn warme, aardekleurige gevel in een soort burgundy, afgewassen bruin. Gebeitst en vernist pinewood krijgt een licht rozige kleur en staat in contrast met een eerder brute afwerking van beton en snelbouwstenen. Er zijn ergere plekken om te telewerken, lijkt ons dan!

Jos Smolderenstraat 70, 2000 Antwerpen Nieuw Zuid