De leukste openluchtcinema’s voor een zomerse filmavond

Geüpdatet op 3 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De leukste openluchtcinema’s voor een zomerse filmavond ©Pexels

Zin in een zomers filmavondje, maar niet in een donkere bioscoopzaal? Dit zijn de leukste openluchtcinema's die je deze zomer kan bezoeken.

Een filmavond in de buitenlucht is de ideale zomeractiviteit om samen met je lief of vrienden te doen. Tijdens de zomer organiseren steden over heel België openluchtcinema's. Ze kiezen daarvoor unieke plekken uit, zoals een bos, het strand of zelfs een oude mijnsite. Wij lijsten de leukste plekjes op voor een onvergetelijke cinemabeleving.

1. Velodroom in Leuven

Cinema Zed organiseert deze zomer een openluchtcinema in de velodroom van Leuven. Er worden zes films vertoont waarin de plek centraal staat. Het publiek neemt plaats in de koersbaan en kan in openlucht genieten van enkele historische documentaires. Een unieke beleving, want de velodroom wordt binnenkort afgebroken.

openluchtcinema velodroom
©Zomerfilms Leuven

Wanneer? 10 augustus 2023 tot 16 september 2023 in

Waar? Brusselsestraat, 3000 Leuven

zomerfilms.be/velodroomfilms

2. Strand van Zeebrugge

Iedere donderdag van de zomermaanden vindt er een openluchtcinema plaats op het strand van Zeebrugge. Overdag worden er twee kinderfilms gespeeld en 's avonds een film voor volwassenen. Je neemt best je eigen stoeltje of strandlaken mee. Genieten van een film terwijl je de zon ziet ondergaan in de zee, kan het nog idyllischer?

openluchtcinema strand
©Film op het Strand

Wanneer? 6 juli 2023 tot 24 augustus 2023

Waar? Zeedijk 50, 8380 Zeebrugge

filmophetstrand.be

3. Vlaamse natuurgebieden

Bos+ organiseert al enkele zomers de 'film in het bos zomertournee'. Tijdens dat event zetten ze in verschillende Vlaamse natuurdomeinen een openluchtcinema op poten. Ze spelen daarbij zowel familiefilms als films voor volwassenen. Check de website om te kijken in welk bos of natuurgebied in jouw buurt de zomertournee neerstrijkt.

Film in het bos
©Bos+

Wanneer? Van juni tot eind september

Waar? Vlaamse natuurdomeinen

bosplus.be

4. Kade in Antwerpen

Heel augustus kan je op de Oostkaai in Antwerpen films bekijken. Ze spelen zowel blockbusters, als filmhuis films. Het enige wat je nodig hebt, is een dekentje, een stoeltje en fijn gezelschap. Tijdens de pauze of na de film kan je nog genieten van een drankje aan de bar.

openluchtcinema's Cinema Urbana
©Sigrid Spinnox

Wanneer? 2 augustus 2023 tot 26 augustus 2023

Waar? Kattendijkdok - Oostkaai 25, 2000 Antwerpen

zva.be