NONA Pasta: de nieuwe hotspot voor pastalovers in Brussel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
NONA Pasta: de nieuwe hotspot voor pastalovers in BrusselProcessed with VSCO with fp2 preset

Pastalovers, haast je naar de Brusselse binnenstad, want met NONA Pasta is onze hoofdstad alweer een topadresje rijker.

Wie regelmatig een bezoekje brengt aan Brussel, weet dat je voor de beste pizza's bij NONA moet zijn. Dit restaurant koos met opzet niet voor chique Italiaans imago  ('nona' betekent 'geen naam'), want het zijn nu eenmaal de heerlijke producten die met alle aandacht gaan lopen. Je eet er traditionele pizza uit de steenoven op Milanese wijze, wat betekent dat de bodem flinterdun is, en de toppings kraakvers en volgens het seizoen. Dat laatste vertaalde team NONA nu naar pasta, dat andere Italiaanse gerecht waar we geen genoeg van krijgen. De twee restaurants bevinden zich praktisch naast elkaar en delen dezelfde filosofie: goede ingrediënten, eenvoudige gerechten en heel veel sfeer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NONA (@itsanonalife) op

De menukaart van NONA Pasta wisselt volgens de seizoenen, met iedere week een andere suggestie. Je komt er vooral voor de klassiekers: pasta amatriciana, paccheri met pesto, of spaghetti al ragu, of voor 'speciallekes' met iets gewaagdere combinaties. De kaart is de perfecte mix van vegetarische- en vleesgerechten, en bevat ook enkele verrassingen, zoals de buffelmozzarella van Belgische bodem.

ONTDEK OOK: onze favoriete Italiaanse restaurants in Antwerpen

nona pasta brussel
Paccheri met pesto en pasta amatriciana

Zoals we van NONA gewend zijn komen al deze heerlijke gerechten met een even heerlijk prijsje. Net zoals in Italië dus, maar dan middenin de bruisende Dansaertwijk.

NONA Pasta, Sint-Katelijnestraat 7, 1000 Brussel

LEES OOK: hier eet je de beste pasta van Brussel