Hier eet je de beste pasta van Brussel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Céline Pécheux en Lore Ginneberge
Hier eet je de beste pasta van Brussel

Wij tippen onze favoriete hotspots met de lekkerste pasta van Brussel!

Italiaanse delicatessenzaken met kwaliteitsvolle, lokale producten zitten in de lift. Je neemt er huisgemaakte bereidingen mee of installeert je aan tafel. In de rekken: heerlijke tomatensaus, pasta in designverpakking, natuurlijke wijn en Italiaanse koffie, terwijl de toonbank gevuld is met parmaham, verse ricotta en smeuïge burrata. Loopt het water al in je mond? Een kort overzicht van de coolste Italiaanse kruideniers, cateraars en restaurants in Brussel.

1. Certo, voor pasta en een wijntje

Het zangerige accent van de chef, de gemoedelijke sfeer en de heerlijke suggesties, maakt van Certo de geliefde plek van foodies. Federico (ex-La Gazzetta) brengt er liefhebbers van de authentieke keuken en natuurlijke wijnen in vervoering, zowel tijdens de lunch en het diner.

It-factor? Certo voelt als een vertrouwelijke plek en is daarom ontzettend populair in Brussel. Je kan er on the go eten (of niet) en je herbruikbare tas vullen met de beste producten uit Italië. Op de menukaart: pasta natuurlijk! Er zijn een aantal vergeten gerechten die je niet gauw elders tegenkomt. Kortom, degelijke Zuiderse producten in alle eenvoud bereidt, om van te genieten voor of na de bioscoop in de buurt. Ook is er een brunch (één keer per maand) waarbij je in alle gezelligheid geniet van het werk van een gastkok.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Federico mazzoni (@certo_bruxelles) op

Zeker testen? De Cacio e Peppe spaghetti, romig en spicy tegelijk.

Waar? Rue Longue Vie 48, 1050 Elsene

2. Racines, voor het veelzijdige concept

Restaurant, wijnbar, tuin, evenementenruimte... Racines valt niet te vatten onder één noemer. Dit veelzijdige concept onder leiding van Ugo Federico en Francesco Cury heeft alles om het te maken. Aan het roer: een duo uit Florence die hun transalpine wortels in hartje Brussel hebben geplant met een concept dat een traditionele en creatieve keuken, een wijnbar en een delicatessenzaak met exclusieve producten combineert.

Onze tip? Boek een tafel op vrijdagavond (sfeer gegarandeerd) en geniet van een parmigiana met lokale en seizoensgebonden groenten. Als er geen ruimte meer is, ga dan naar Le Petit Racines (net naast de deur) om in het aangrenzende atelier te genieten van verse pasta met het beste uit de natuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Racines Bruxelles (@racines_bruxelles) op

Waar? Elsenesteenweg 353 en 347, 1050 Elsene, 02/633 43 03.

3. Trattoria en Negozio Cocina, voor een diner onder vrienden

Een grote gastentafel met uitzicht op de rekken vol Italiaans lekkers: het decor van het restaurant Cocina in Elsene is zowel cool als relaxed.

It-factor? Deze trattoria en Italiaanse delicatessenzaak met uitzicht op het Tenboschpark serveert onberispelijke pastagerechten. We gaan er 's middags naartoe voor een bord antipasti en 's avonds voor een diner met vrienden aan de grote tafel boven. Pizza lovers gaan naar het zusterrestaurant in de Lesbroussartstraat. En wie van pasta in pannen met goed gedoseerde cocktails houdt, gaat natuurlijk naar Bistro Nazionale!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door cŏcīna - châtelain & flagey (@cocinabrussels) op

Waar? Cocina, negozio & trattoria: Washingtonstraat 149, 1050 Brussel.

4. Nuovo Rosso, waar we liefst van al de kom zouden leegeten

Gele wanden, planken die verkruimelen onder de flessen chianti, een open keuken die bruist en trilt op het ritme van de bediening.... Nuovo Rosso heeft alles in huis om de fijne monden van de traditionele Italiaanse pasta te verleiden.

De kaart? Enkele antipasti, traditionele gerechten en vooral een mooie variatie aan pasta om rechtstreeks uit de pan te eten, waaronder de essentiële spaghetti met vongole (de beste in Brussel, zeggen we u!). Voor de nieuwsgierigen die dit adres voor het eerst willen testen, wees geduldig....... Het is noodzakelijk om ruim van tevoren te reserveren om een bevoorrechte klant te zijn. Hier komen en gaan de vaste klanten de hele tijd.

It-factor? Want hier hebben we geen gedoe. Kwaliteit, eenvoud en vriendelijkheid zijn de sleutelwoorden van dit instituut van de Italiaanse gastronomie in Brussel, dat steunt op een vriendelijke en snelle service en op eenvoudige en doeltreffende recepten.

Waar? Bosquetstraat 62, 1060 Sint-Gillis