Getest: onze top 3 Italiaanse restaurants in Brussel

Gepubliceerd op 31 juli 2019 door Lore Ginneberge
Getest: onze top 3 Italiaanse restaurants in Brussel

Je hoeft deze zomer geen reisje te boeken naar la Bella Italia om te kunnen genieten van die heerlijke lokale cuisine. In onze hoofdstad zijn er namelijk genoeg hotspots met lekkere Italiaanse gerechten én dito sfeer. Dit is onze top drie:

1. Ristorante BoCConi voor Siciliaanse grandeur

hotel Amigo Bocconi Italiaanse hotspots

Het luxueuze Hotel Amigo in hartje Brussel huist al jaren de culinaire parel Ristorante BoCConi. Hier staan verfijning en gastvrijheid centraal, verwacht je dus aan culinaire hoogvliegers van Italiaanse bodem. Hoewel het avondmenu niet voor alledag is, raden we BoCConi aan voor een speciale gelegenheid. Wil je iets gemoedelijker uit eten? Sinds kort is er de 'al Fresco'-kaart met heerlijke Siciliaanse wijnen van Sallier de La Tour, plankjes om te delen en een lunchmenu. Geniet op het chique terras en waan je in Siciliaanse oorden.

Adres: Hotel Amigo, Rue de l'Amigo 1-3, 1000 Brussel

2. Nona voor Napolitaanse pizza

Nona pizzeria restaurant Brussel

Bekend en geliefd onder alle Brusselaars, vandaar de standaard wachtrij op de stoep. Maar wij zouden alles doen voor een authentieke pizza, en die vind je nergens beter dan bij Nona. Het interieur oogt rustiek en de kaart is beperkt, maar alles wat op je bord komt is puur genieten. Letterlijk dan, want deze pizzeria kiest z'n ingrediënten uit met de grootste zorg. Na het eten van jouw margherita ga je niet met een zware maag naar buiten, maar wil je liefst de volgende dag al terug.

 

Adres: Sint-Katelijnestraat 17-19, 1000 Brussel

3. Bistro Nazionale voor Italiaanse aperitivo

Bistro Nazionale restaurants Brussel

Qua prijsklasse bevindt deze derde hotspot zich ergens tussen de twee bovenstaande adresjes, maar de gerechten zijn opnieuw helemaal anders. Hier kom je voor authentieke aperitivo met verschillende kleine lekkernijen om te delen of goed gevulde plankjes. En daar hoort volgens de traditie voldoende (biologische) wijn bij. Liever cocktails? De barman shaket Italiaanse classics in het gezellige interieur, maar je ook aperitieven op het terras. Daarnaast is er een menukaart met verfijnde pasta's geserveerd in de pan of traditionele vleesgerechten.

Adres: Lannoystraat 2, 1050 Elsene