Valentijn: top 6 Italiaanse restaurants in Antwerpen

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE België
Valentijn: top 6 Italiaanse restaurants in Antwerpen

Samen spaghetti slurpen in een verborgen hoekje: score! 

Wie aan romantiek denkt, denkt Italiaans. Zeg nu zelf: een bord pasta delen om de dag van de liefde te vieren is toch idyllisch? Lady en de vagebond, anyone? Wij lijsten onze 5 favoriete Italiaanse restaurants in Antwerpen op.

1/

Da Lory

romantische_italiaanse_restaurant_antwerpen_da_lory

Da Lory wordt uitgebaat door Loretta Mezzanotte (64). De Limburgse Italiaanse maakt heerlijke zelfgemaakte pasta, antipasti en desserts én dient ook nog eens op. Hier moet je zijn voor een authentieke Italiaanse sfeer in een intiem kader: er zijn slechts 14 stoelen. Alle gerechten worden door Loretta gemaakt met verse ingrediënten. Je kan kiezen uit een driegangenmenu, een pastamenu of de menu van de chef. Voor ieder wat wils!

Adres: Oude Leeuwenrui 52, 2000 - Antwerpen. Reserveren kan op +32 470 89 64 12. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

2/

Bianco Nero

romantische_italiaanse_restaurant_antwerpen_bianco_nero

Je moet bij Bianco Nero zijn voor culinaire gerechten en charmante Italiaanse bediening. De chef-kok Giuseppe Pizzolo kookt al meer dan 30 jaar heerlijk Italiaans (je ziet hem overigens staan achter zijn fornuis)! Hier kan je terecht voor klassieke Italiaanse gerechten en wisselende suggesties. Voor de wijnliefhebbers is er een zeer goede en uitgebreide wijnkaart aanwezig. Het is een klein restaurantje, dus op tijd reserveren is de boodschap.

AdresKronenburgstraat 35, 2000 - Antwerpen. Reserveren kan op 03/237.03.16. Meer weten over Bianco Nero? Neem dan een kijkje op hun website

3/

Brusketta

romantische_italiaanse_restaurant_antwerpen_Brusketta

Hier moet je zijn als je van gezellige Italiaanse chaos houdt. Patron Luciano Paesano serveert hier de keuken zoals hij ze leerde van zijn mama: van heerlijke ragout tot baby octopus. Je waant je meteen in Italië wanneer je binnenkomt. Voor koppels die Valentijn willen doorbrengen op restaurant maar niet willen ondergedompeld worden in romantiek.

Adres: Jan van rijswijcklaan 67, 2018 - Antwerpen. Reserveren kan op 03 238 26 00. Meer informatie? Neem een kijkje op Brusketta's Facebookpagina.

4/

ARTE

romantische_italiaanse_restaurant_antwerpen_ARTE

ARTE is een adresje voor koppels die houden van verfijnde Italiaanse cuisine en architectuur. Het restaurant is tevens een open exporuimte voor hedendaagse moderne kunst. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse en authentieke ingrediënten. Specialiteiten van het huis: orecchiette en lamscarré. Voor de lovebirds die extra speciaal willen doen dit jaar: ARTE biedt de mogelijkheid om privé te dineren in een aparte ruimte- meer informatie vind je hier.

Adres: Suikerrui 24, 2000 - Antwerpen. Reserveren kan op 03/226.29.70. Meer weten? Neem een kijkje op de website.

5/

Osteria Il Magnifico

romantische_italiaanse_restaurant_antwerpen_osteria

Onze laatste (maar zeker niet minste!) suggestie is Osteria Il Magnifico. Dit restaurant is het levenswerk van Renzo Mela die al in de jaren 70 op het Antwerpse Zuid zijn eerste restaurant opende. De keuken kunnen we het beste omschrijven als "cuicina di mama” met een creatieve twist. Specialiteit van het huis: pasta met parmezaankaas en zwarte truffel uit Alba. Vraag zeker naar de uitgebreide wijnkaart!

Adres: Waalse kaai 52 - 53, 2000 - Antwerpen. Reserveren kan op 0488 28 80 35. Nog meer weten? Kijk dan op de website.

6/

Flâneur

romantische_italiaanse_restaurant_antwerpen_flaneur

Op het Antwerpse Zuid vind je "fastronomisch" (fast + gastronomisch) food concept Flâneur. Het one-dish-restaurant serveert louter bolognaise. Flâneur optimaliseerde het eeuwenoude spaghetti recept en vertaalde het in drie versies: de Classic, Chunky Ragù en de veggi variant Pomô. Alle pasta zijn vers en gemaakt met kwaliteitsvolle Belgische ingrediënten. Een must voor koppels die snel maar lekker willen dineren op Valentijn!

Adres: Leopold De Waelstraat 20, 2000 - Antwerpen zijn. Reserveren kan op 071 96 21 84. Meer informatie? Check Flâneur's website.

(Psst: maak date verder af en scoor enkele leuke Valentijncadeau's en fijne lingerie..)

(Stagiaire: Maaike Geys)