Deze Instagram foodies moet je volgen voor gezonde recepten

Gepubliceerd op 19 maart 2020 door Lore Ginneberge
Deze Instagram foodies moet je volgen voor gezonde recepten@choosingchia

Aan receptinspiratie heb je nooit genoeg. Ben je zelf niet zo'n avonturier in de keuken? Deze Instagram Foodies doen het experimenteren voor jou. Resultaat? Gezond, vaak plantaardig lekkers dat ook nog eens beeldig in je feed staat.

Sproutedkitchen: de intuïtieve foodie

Sara Forte is met haar blog Sprouted Kitchen niet van plan om je te zeggen wat je wel en niet mag eten. Haar aanpak is eerder intuïtief, maar de recepten zijn overwegend vegetarisch en de ingrediënten altijd seizoensgebonden. Naast haar beeldige Instagrampagina en website vol recepten, heeft Sara al enkele kookboeken uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sara Forte (@sproutedkitchen) op

Naturelle by Natalia: de Belgische foodie

Op haar Instagramaccount deelt de Brusselse Natalia naast handgemaakte zeepjes ook gezonde (na)gerechten. De recepten zijn doorgaans vegan en zelfs vaak suikervrij. Natalia deelde al enkele van haar geheimen met ons. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pompoenwafeltjes?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Naturelle by Natalia (@naturellebynatalia) op

Wholesome Patisserie: de zoete foodie

De Australische Sam bewijst dat patisserie echt niet ongezond hoeft te zijn. Op haar Instagrampagina deelt ze guiltfree varianten van klassieke desserts, naast originele nagerechten. Denk heel veel cookies, bars, muffins en energy balls. Via link in bio kan je meteen zelf aan de slag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sam | Wholesome Patisserie (@wholesomepatisserie) op

Choosing Chia: de wellness foodie

Voor Jess van Choosing Chia draait eten helemaal om balans. Deze foodblogger heeft een ayurvedische achtergrond die ze gebruikt in haar veganistische recepten. De Instagrampagina van Choosing Chia staat barstensvol content voor een gezonde geest en een gelukkig lichaam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jess-Food Blogger (@choosingchia) op

Marie Reginato: de kleurrijkste foodie

De meest kleurrijke feed van alle foodies is ongetwijfeld die van Marie Reginato. Deze Amerikaanse besloot na haar studies agricultuur een foodblog op te starten, en is daarnaast ook fotografe en auteur van kookboeken.  Reginato linkt alle foto's op haar Instagram aan de recepten op haar blog, en schrijft de bereidingswijze soms zelfs helemaal uit onder de beelden (lekker makkelijk). Op het menu? Héél veel verse groenten, rijke chocoladedesserts en verse visbereidingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie Reginato // Healthy Chef (@marie.reginato) op

Oatmeal Stories: de Hollandse foodie

Hoewel Magda van Oatmeal Stories net als deze andere foodbloggers erg gezonde gerechten maakt, herkennen we toch haar Nederlandse roots: veel pindakaas, toasts en hartverwarmende kommetjes havermout.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 💫 Magda 💫 (@oatmeal_stories) op

The Fit Foodie: de sportieve foodie

Wil je naast beeldige foto's van gezonde recepten ook nog een dosis motivatie om te sporten? Dan moet je Sally O'Neill, oftewel The Fit Foodie volgen. Hoewel ze de perfecte plaatjes en quotes post, is Sally ook verrassend eerlijk tegen haar volgers: ook zij zondigt af en toe. En dat is oké.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sally O’Neil | The Fit Foodie (@thefitfoodieblog) op