Alles over erogene zones: zo breng je hem in hogere sferen

Geüpdatet op 25 januari 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Alles over erogene zones: zo breng je hem in hogere sferen Elen Yatsenko

Masseren, strelen, vederlicht aanraken, kussen, ... Wat zijn de vijftien erogene zones die mannen weerloos maken?

De erogene zones bij uitstek blijven natuurlijk de mannelijke geslachtsdelen, maar soms kan het geen kwaad om hem wat te laten smachten, de temperatuur zachtjes op te drijven en de tijd te nemen. Test zijn weerstand uit en verken alle zones waar je man hot van wordt. Leer waar hij het gevoeligst is, van zijn tenen tot zijn oorlelletjes, en breng hem in hogere sferen.

Alle erogene zones op een rij

Never forget: praat altijd met je partner. De ene persoon is de andere niet, hou dus in gedachten waar hij van houdt, wees voorzichtig bij het openen van nieuwe horizonten en zorg dat jullie steeds op dezelfde golflengte zitten. Seksuele ontplooiing kan geen eenrichtingsverkeer zijn!

1. Vingers en handpalm

Iemands hand vasthouden, wordt vaak als een romantisch maar wat alledaags gebaar beschouwd. Maar wist je dat die eenvoudige gewoonte ook een heerlijke erotische handeling kan worden? Het centrale deel van de hand is zacht en bevat veel zenuwen. Begin daar dus te masseren om je partner te laten ontspannen. Voer, van binnenuit naar buiten toe, intense cirkelvormige drukbewegingen uit en ga dan verder naar de vingertoppen. Dat is een hypergevoelige zone. Streel de vingertoppen, bijt er zacht in, kus ze, lik ze, ... Dit kan je natuurlijk in bed doen, maar ook in de auto, in de cinema, op restaurant, ... Je snapt het al, als je hem duidelijk wil maken dat je zin hebt om nu, meteen, onmiddellijk naar huis te gaan, dan weet je wat je te doen staat.

2. De knieholte

Op het eerst gezicht lijkt dit misschien wat vreemd. Maar denk eraan: als het over opwinding gaat, kan alles. Iedereen is anders en vindt het fijn om op een persoonlijke manier gestimuleerd te worden. Zo is de achterkant van de knieën dus een onverwachte en zelden verkende erogene zone. Daar is de huid immers heel fijn, al wat je hoeft te doen, is ze zacht aan te raken. Laat je vingers er lichtjes over glijden en streel het oppervlak teder. Ja, al van bij het ontwaken.

3. De tepels

Volgens een studie uit 2006 van de universiteit van het Engelse Sheffield zou slechts de helft van de mannen ervan houden als hun tepels gestimuleerd worden. Verlies dus niet uit het oog dat sommigen er gek op zijn terwijl anderen er een hekel aan hebben. Praat erover vóór je zijn tepels onder handen neemt! Vraag hem wat hij fijn vindt en hoe. Is hij "pro-tepel"? Dan vind je hier enkele tips: begin bij het strelen van zijn borst, ga met je vingers door zijn borsthaar, masseer zijn tepelhoven en concentreer je daarna op de tepels. Bewerk en stimuleer ze met je vingers, lippen, tong en borsten. Dit is een zone met erg veel zenuwuiteinden, je gestreel zal hem dus zeker niet onberoerd laten. De kers op de taart? Speel met temperaturen! Blaas wat warme lucht of neem een ijsblokje in je mond vooraleer je aan zijn tepels likt. Je kan er zelfs zacht in bijten...

4. De oren

De oren stimuleren, is zo’n beetje de grote klassieker van wat we vroeger "voorspel" noemden. Vandaag kan het voor, tijdens of na. Zolang jullie beiden het maar lekker vinden. Wist je trouwens dat je door aan zijn oorlel te knabbelen hetzelfde effect in je partners lichaam kan veroorzaken als echte elektrische schokjes? Vergeet ook niet om de helix (de buitenrand van de oorschelp) en de achterzijde van het oor te prikkelen. Die zone is even erogeen maar wordt vaak over het hoofd gezien.

5. Teelballen en penis

We hoeven er vast geen tekeningetje bij te maken. We gaan ervan uit dat je hier zelf ook al aan gedacht had. Aarzel niet om je partners teelballen te kussen en masseren, eraan te zuigen en likken. Vraag hem om je te leiden. Dit is een uiterst gevoelige zone, je strelingen moeten dus heel delicaat zijn. Sommige mannen houden er trouwens niet van om hier na het vrijen nog aangeraakt te worden.

6. De onderbuik

Het geslachtsorgaan is het meest erogene lichaamsdeel van de man. Het spreekt dus voor zich dat hoe dichter je daar in de buurt komt, hoe gevoeliger hij wordt. Beweeg je vinger exact vijf centimeter onder zijn navel, trek cirkels, teken 8-en, geef zachte tikjes en laat je vingers daarna langzaam naar beneden glijden terwijl je zachtjes de schaamstreek ingaat. En bekijk het resultaat. Ja ja, he likes it. En je partner zal zich onvermijdelijk ook vast het vervolg gaan voorstellen en met gesloten ogen van die mogelijke scenario's genieten.

7. De hals

Wie kan onbewogen blijven bij sexy kussen in hals? Ook de lijn die van onderaan de kin naar de adamsappel loopt, is het verkennen waard. Maar let wel op, deze zone is heel gevoelig. Als je te hard drukt, veroorzaak je een hoestbui. Begin dus voorzichtig met je lippen, beweeg je vingers licht over zijn hals en nek, kus ze, nu eens intens en dan weer zacht, nu eens heel veel en dan weer wat minder. Voel je dat je partner wel naar wat sterkere sensaties verlangt, dan kan je gerust je handen rond zijn hals leggen om hem in een onderworpen positie te houden. De grootste durvers zullen ook op wurgseks kicken. Let hierbij wel goed op. Praat met elkaar. Neem jullie voorzorgen en informeer je eerst over de techniek!

8. Het sleutelbeen

Streel het sleutelbeen en het "kuiltje" in het midden. Prikkel deze sensuele zone met je vingers en bedek ze met zwoele kussen. Je kan die zone zelfs met één hand "bedienen" terwijl de andere heel stuk lager op verkenning gaat... Rillingen gegarandeerd!

9. De hip dips

De hip dips, het deukje in de zijkant van je heupen, maken net als de onderbuik deel uit van de "nabije omgeving" die de temperatuur en de boxershort van je lief automatisch omhoog laten komen. Onze tip om het plezier nog te doen toenemen en hem te laten smachten van verlangen? Draai rond de pot! Neem je tijd. Gebruik je vingers, je mond, je borsten en je geslacht om hem van hoog tot laag te stimuleren. Blijf wat langer hangen bij het haar, prikkel zijn heupen, beweeg omhoog en omlaag met je tong... Verplicht hem om stil te liggen, wees meesteres van de situatie en hou pas op wanneer zijn kreten van genot in gekreun overgaan!

10. De binnenkant van zijn dijen

Kus ze of bijt licht, waar je zelf zin in hebt. Vergeet het idee dat al wat niet rechtstreeks met de geslachtsdelen of met penetratie te maken heeft, onder voorspel valt. Beleef jullie seksuele relatie zoals jullie dat zelf willen en in de volgorde die jullie willen. In elk geval wordt deze hypergevoelige en zelden aangeraakte zone jouw geheime wapen om hem tot grote hoogtes te stuwen.

11. Zijn derrière

We zijn aangekomen bij een wat ongemakkelijk onderwerp: zijn achterwerk. Hetero's relax: als een man het fijn vindt als zijn achterste en/of anus worden gestimuleerd, heeft dat helemaal niets te maken met zijn seksuele geaardheid. Dat sommige mannen, los van de stereotypes, hierbij niets speciaals voelen of er niet van houden om daar aangeraakt te worden, is een andere zaak. Weet wel dat mannen vrij ontvankelijk zijn voor genot in die zone. Neem zijn billen vast, streel ze, berijd ze, masseer ze, ... Vergeet ook de P-spot niet, het prostaatpunt en het equivalent van de G-spot bij de vrouwen. Je kan hem met je vingers of tong van buitenaf stimuleren, maar ook van binnenuit, met sextoys of een handige vinger.

12. De polsen

Meer bepaald net onder de polsen. Teken er met je vinger vormen of letters op en schrijf hem een al dan niet... pikante boodschap.

13. De binnenkant van de ellebogen

Alles hangt af van de omstandigheden, kietelgevoelige personen zullen hierbij misschien in lachen uitbarsten. Maar, geloof ons, trek je mooiste babydoll aan, kijk hem diep in de ogen en laat je vingers over zijn arm glijden... Wie laatst lacht, lacht het best.

14. Tussen de schouderbladen

In de zone tussen de schouderbladen stapelt de stress van elke dag zich op en kan je vaak last hebben van gespannen spieren. Neem plaats bovenop hem en masseer hem. Eerst met vederlichte aanrakingen, daarna met volle handen. Zijn schouders zullen al snel ontspannen, zijn nek wordt soepeler en angstgevoelens ebben weg terwijl zijn opwinding gestaag toeneemt.

15. De onderkant van de rug

De onderrug en het begin van zijn billen zijn erg opwindende erogene zones. In de eerste plaats al voor jou, want het oog wil ook wat. Aarzel dus niet en overlaadt hem met kusjes of bijt zachtjes in z'n billen. Hij zal (heel) snel zin krijgen om zich om te draaien...

Op zoek naar de gepaste speeltjes?

Boeken, pikante accessoires, sextoys, massageolie, speeltjes voor jullie beiden, ... Tijd voor wat shopping om de temperatuur onder de lakens te doen stijgen en je partner helemaal gek van je te maken!

LEES OOK:

Dit zegt je sterrenbeeld over jouw seksleven en dat van je crush

Orale seks: de meest mindblowing standjes voor hem