Berlijn on a budget: hier eet je 7 x lekker en goedkoop

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE België
Berlijn on a budget: hier eet je 7 x lekker en goedkoop

Denk je bij Berlijn aan de Muur, bratwurst en technoclubs? Dan denk je alvast in de juiste richting, maar daarnaast kan je er ook eten en drinken in leuke restaurants aan ontzettend zachte prijzen.

Berlijn is een geweldige stad voor al wie houdt van kunst en graffiti, stevige feestjes of een flinke dosis geschiedenis. Berlijn is hip en cool voor jong en oud. Het is daarnaast ook een van de weinige grote hoofdsteden waar je kan brunchen, lunchen én dineren (mét wijn of cocktails) zonder je blauw te betalen. Reden genoeg dus om er op citytrip te gaan.

Tijdens de zomer zijn er in de Duitse hoofdstad veel toffe outdoor-evenementen (bijna elke club heeft zijn eigen tuin) of kan je relaxen in een van de vele parken of meren.

berlijn lekkere en goedkope adressen

Tip: 's Middags zijn er vaak lunchdeals waarbij je nog goedkoper kan eten.'s Avonds kan je op zoek naar een bar met happy hour (er zijn er veel). In zo goed als alle restaurants op deze lijst eet je onder 10 euro.

1/

Yam Yam Berlin

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yam Yam Berlin (@yamyamberlin) op

 

Als je afstapt aan de halte Weinmeisterstraat (dichtbij Alexanderplatz en Hackescher Markt) vind je een buurt waar je zeer goed kan shoppen (Urban Outfitters, & Other Stories en leuke boetieks) en eten. De ideale combo! Ga naar de Alte Schönhausertraat en je vindt er het ene lekkere restaurant na het andere.

In het gezellige Koreaanse YamYam kan je verrukkelijk eten.  Je hebt er ook meer dan genoeg vegetarische opties, want Berlijn is een ontzettend vegetariër- en veganist-vriendelijke stad. YamYam is klein en er staat soms een rij, dus je reserveert best op voorhand.

AdresAlte Schönhauser Str. 6

Aanrader: de Bulgogi Dobbab met glass noodles (het vlees smelt in je mond) en de Oostenrijkse wijn Zweigelt voor €15 (ja echt).

2/

Good Morning Vietnam

berlijn lekkere en goedkope adressen

In diezelfde straat vind je Good Morning Vietnam, een Vietnamees restaurant waar je heerlijke Phô (traditionele Vietnamese soep) en spring rolls kan eten. Er is ook een groot aanbod alcoholvrije cocktails. Laat je niet afschrikken door het interieur, het eten is de moeite.

Adres: Alte Schönhauser Str. 60

Aanrader: Caramelized Duck.

3/

Yoyo foodworld

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yoyo Foodworld (@yoyofoodworld) op

Dit kleine zaakje is een vegan junk food bar. Alles is er veganistisch, maar je vind er comfort food dat aan al je cravings voldoet. Je hebt er de keuze uit maar liefst 18 verschillende vegan burgers en ze zijn bijna allemaal onder 4 euro... Need we say more?

Adres: Gärtner Str. 27

Aanrader: de Shinda Kebap of de Gyrospfanne (glutenvrij!) met vegan tzatziki en de vegan peanut dip.

4/

Markthalle Neun

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Markthalle Neun (@markthalleneun) op

In deze historische markt vind je kraampjes waar je ongelofelijk kan eten voor weinig geld. In het midden zijn er vrije banken waar je een hapje kan eten of drinken. Je hebt hier jaarlijks het Wurst und Bier-festival (lekker Duits). Elke donderdagavond is er van 17 tot 22 uur Street Food Thursday en staan er kraampjes met alle mogelijke lekkernijen: burgers, kaas, hummus, wijn, pizza, seafood, desserts... Ook hier weer zijn er enorm veel vegan en veggie opties. Er is voor elk wat wils, wat kiezen erg moeilijk maakt. Deze markt is vooral de moeite op donderdagavond.

Adres: Eisenbahns Str. 42/43

Aanrader: Neem overal kleine hapjes, zodat je van de vele lekkere opties kan proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Markthalle Neun (@markthalleneun) op

 

5/

Nest

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NEST Berlin (@cafenestberlin) op

Dit all-day café tegenover het Görlitzer Park in Kreuzberg is een co-workingspace. Je kan er heerlijke koffies en thee drinken en de keuken is zeer internationaal. Wij raden aan om er op zondag te gaan brunchen. Inbegrepen in de all-in prijs zit het ontbijtbuffet. Het is het meest uitgebreide, verrukkelijke ontbijtbuffet dat we ooit hebben gezien (voor die prijs). Zalm, kaas, charcuterie, oneindig veel (vegetarische) spreads, fruit, groenten, slaatjes, koffiekoeken, sap, you name it.

Adres: Görlitzer Str. 52

Aanrader: de zondagbrunch dus.

6/

Zola

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ZOLA Neapolitanische Pizza. (@zola_berlin) op

In dit restaurantje in Kreuzberg hebben ze niet veel keuze, maar de opties die ze hebben doen je watertanden... Het interieur is bovendien zeer stijlvol ingericht.

Adres: Paul-Lincke-Ufer 39-40

Aanrader: de suggesties op het krijtbord.

7/

Prince

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PRINCE (@prince_berlin) op

Alweer een Aziatisch restaurant (Vietnamees) maar Berlijn barst van de exotische zaken en ze zijn een pak betaalbaarder dan elders. Dit restaurant heeft een erg coole vibe en is strak en hip ingericht. Je hebt het gevoel dat je in de meest fancy zaak zit, maar de prijzen vallen reuze mee. Prince ligt op wandelafstand van Alexanderplatz. Reserveren is een must.

Adres: Rose-Luxemburg-Str. 9-11

Aanrader: de Chili Fries en de Salmon Tartar.

(stagiaire Marie Pauwels)