Onze 10 favoriete veggie adresjes in Vlaanderen

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 door Maxine Detaellenaere
Onze 10 favoriete veggie adresjes in Vlaanderen

V-box

Is street food volledig je ding? Ga dan zeker eens langs bij V-box. Je proeft er vegan wafels zoals de Charming Casanova (groentenballetjes, paprika, courgette, aubergine, kaaz en tomatensaus met witte wijn) of een Hola Chicas wrap (gemarineerde kipztukjes, guacamole, zoete aardappel, maïs, rode bonen, sla en lente-ui).

Meer info? v-box.be

https://instagram.com/p/BYyLem8Aqib/?taken-by=vbox_gent

1/

Peas (Hasselt)

Ben je dol op cupcakes, taart en kaneelbroodjes, maar hou je het liever volledig plantaardig? Dan ben je bij bakkerij Peas in Hasselt aan het juiste adres. Wat dacht je van een lekkere brownie fudge bite of een cupcake met limoen en pistache? Wij zijn grote fan!

Meer info? peashasselt.be

2/

Cesar (Antwerpen)

Bij Cesar kan je niet alleen terecht voor interieuradvies of co-working maar je kan er ook smullen van lekkere vegetarische ontbijtjes, brunch, lunch en take-away.

Meer info? iamcesar.be

3/
Lifebar (Leuven)

Het motto van Lifebar in Leuven is niet voor niets "Nothing tastes as good as healthy feels" (een verwijzing naar Kate Moss' beroemde - en een pak minder gezonde - uitspraak "nothing tastes as good as skinny feels"). Je proeft er heerlijke smoothies, buddha bowls, snacks en dessertjes die je een gezonde glow geven.

Meer info? lifebar.be

https://instagram.com/p/BnTF9-FFTXU/

4/

Loving Hut (Leuven)

Woon je in de buurt van Leuven en heb je zin in veggie, vegetarisch of glutenvrij, rep je dan naar de Loving Hut. Je kan er ter plaatse sojaburgers en salades verorberen of kiezen voor take-away.
Meer info? lovinghut.be

5/

Hashtag Food (Brugge)

Ben je zelf vegetariër maar zet je lief maar al te graag zijn tanden in een stuk vlees? Bij Hashtag Food in Brugge kan je genieten van een smakelijke vegan curry terwijl je disgenoot kan kiezen voor een gerecht met vlees.

Meer info? hashtagfood.be

6/

WAY Dok Noord (Gent)

In het bruisende Dok Noord vind je naast heel wat winkels en kantoren ook vegan adresje WAY, op de benedenverdieping van een oud fabrieksgebouw. Je kan er naast gezonde gerechtjes ook huisgebrouwen kombucha, koffie en kefir proeven.
Meer info? way.gent

7/

All About Eve (Hasselt)

Vegetariër Eve brengt haar twee grote passies, zijnde cosmetica en lekker eten, samen bij All About Eve. Chef van dienst, de Italiaanse Peppe, houdt er bovendien van om de recepten van zijn mamma te 'veganizen', dus aan lekker eten geen gebrek. Je kan er ook uitgebreid en volledig vegan brunchen.

8/

Botaniste (Gent)

Bij Le Botaniste volgt men de visie van chef Alain Coumont: een gezondere en duurzame keuken. Het menu is dan ook 100% plantaardig en er wordt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten gewerkt. Bovendien kan je er ook een glaasje natuurwijn proeven in de sfeervolle wijnbar.

Meer info? lebotaniste.be

https://instagram.com/p/Bn1GsBJnsB4/?taken-by=le_botaniste

9/

Divers (Antwerpen)

Bij Divers maakt men elke dag verse cold pressed juices en smoothies, maar je kan er ook proeven van gerechten om van te watertanden, zoals een bali breeze smoothie bowl of een nutty mister toast.

Meer info? diversantwerpen.be

https://instagram.com/p/BkmdpHugRXg/?taken-by=divers.yourhealthyfix

Wil je graag meer weten over vegan? Lees dan over vegan snacks voor tijdens je workout, vegan sneakers en  Belgische webshops met vegan cosmetica.