DIY: Pimp je spiegel

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
DIY: Pimp je spiegel

Op zoek naar een eyecatcher in je interieur? Geef je spiegels een tweede leven. 6 DIY ideeën om je spiegels te customizen:

  1. Met de kwast en een potje verf
Etsy-The-vintage-artistry
© Etsy, the vintage artistry

Ben je geen creatieve duizendpoot? Niet getreurd. Eenvoudig kan ook: koop verf, een borstel en ga aan de slag. Schilder het frame van je spiegel in een opvallend kleurtje en maak er een statement pièce van.

Tip: Kies voor acrylverf of verf die geschikt is voor hout of gips. Vergeet niet om je spiegel te beschermen met wat krantenpapier.

1/

 2. Kies voor nieuwe materialen

couture
© Apartment Therapy, Frida Ramstedt, Trendenser

Ook je spiegel ophangen kan op een originele manier. Kies in plaats van een ouderwetse nagel nu voor verschillende stoffen en materialen zoals koorden, kant of een oude riem. Alles kan en alles mag zolang je spiegel natuurlijk stevig ondersteund wordt.

2/

3. Lichtkransen

en-mode-guirlande
© Facilisimo, ApartmentTherapy, TheyAllHateUs

Wil je graag wat gezelligheid en sfeer aan je kamer toevoegen? Dan biedt je spiegel dé ideale oplossing. Hang lichtjes rondom of achter je spiegel: kies voor milieuvriendelijke LED-verlichting, lampionnetjes (in alle kleuren) of kerstboomverlichting. Gezelligheid troef!

3/

4. Mix en match

lassemblage
© Diy Show off, Michelle-s

Heb je een groot aanbod aan spiegels en weet je niet wat je er met moet aanvangen? Verzamel ze op één muur en hang ze naast/boven/onder elkaar. Speel met verschillende formaten en vormen. Wanneer je klaar bent, ben je de eigenaar van een fantastisch kunstwerk in je woonkamer.

4/

5. Een (gigantische) puzzel

mirrorcasse
© Potholes&Pantyhose, Brooklyn Limestone, Etsy

Een spiegel breken zou zeven jaar ongeluk betekenen. Niet in jouw interieur. Tart het lot en breek een spiegel. Haal de grote stukken eruit en puzzelen maar! Kleef de scherven naast elkaar, laat een drietal centimeter tussen voor een optimaal resultaat.

5/

6. De multifunctionele spiegel

miroirmulti
© AstucesBricolage, 1001pallets

Voor de handige Harry's mag het gerust wat meer zijn, niet? Geen zin om honderden euro's uit te geven aan een make-up hoekje met spiegel? Geen probleem: enkele houten planken, een paar nagels, wat verf et voilà! Je hebt je eigen beauty corner.

(stagiaire Sarah Van Damme via ELLE Belgique)