10 X DIY tafeldecoratie

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
10 X DIY tafeldecoratie

decoratie

Je kerstmenu mag dan nog zo ambitieus zijn, het oog wil ook wat. Geen betere saus dan een origineel gedecoreerde tafel. Enkele DIY ideetjes: 

dennentafel
Blog: ouiouiouistudio

1. Een dennentafel

Zin in een mooie tafel zonder al te veel moeite? Kopen: een lading papieren tafelkleedjes van verschillende groottes, brochettespiesjes, sterke lijm en eventueel grote sierparels in de supermarkt. Kijk vervolgens hoe Marlène het voordoet.

1/

de tafelloper

2. De tafelloper

Vind je de dennenbomen te imposant? Ga dan voor een discrete tafelloper. Kies zelf je favoriete kleuren, leg de verschillende motieven en maten bij elkaar en lijm ze bijeen. Volg instructies op de blog: Plume et ruban.

2/

serviettedecoratie

3. Servetringen

Neem lijm, verf en wat blinkend karton en ga aan de slag. Aan jou om te bepalen hoe kitscherig het wordt want de mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg pailleten, strikjes en/of glitters toe naar wens. Voor een tutorial kijk je best op de blog Queen of a day.

3/

Marques-places
Inspiratie via de blog Happy Chantilly

4. Naamkaartjes op glazen

Altijd fijn om te weten van welk glas je aan het nippen bent. Maak glasmarkeringen gewoon zelf. De blog happy chantilly geeft fijne decosuggesties.

4/

photophores
Kaarshoudertjes van de blog Nanana

5. Kaarshouders

Kerstmis vraagt om warmte, gezelligheid en de hele rimram. Hoe beter in de sfeer komen dan met een collectie kaarsen? Steek ze in een origineel zelfgemaakt jasje. Voor inspiratie klik je door op de blog Nanana.

5/

portes-couverts
Bestekhouders van de blog Griottes

6. Bestekhouders

Vlekken op het tafelkleed kan de feestvreugde voor neatfreaks bedreven. Na al de DIY tafeldecoratie is het misschien geen slecht idee om ook eigenhandig bestekhoudertjes te creëren. De blog Griottes toont hoe je ze stijlvol maakt en in de decoratie kan laten opgaan.

6/

portes-couverts-2
Bestekhouders door Emma via de blog Simply me

7. Bestekhouders (deel 2)

Hou je er niet zo van om je bestek op een houdertje te leggen? Blogster Emma heeft een alternatief. Aan jou om de motieven en kleuren te kiezen die bij de rest van je decoratie passen.

7/

tafelsets

8. Placemats

Het is niet eenvoudig om originele placemats te creëren, maar de le oui blog slaagt er met verve in. De kers op de taart? Je kan ze volledig afstellen en aanpassen naar je eigen voorkeur.

8/

servietten
Servetinspiratie van de blog Nodudek

9. Originele servetcreaties

Normaal gezien kraken we ons hoofd niet graag over ingewikkelde plooi-instructies, maar voor de feestdagen doen we verwoed een extraatje met de servetten. Nodudek stelt in een filmpje voor hoe je in een mum van tijd de mooiste creaties bekomt. Benodigdheden: servetten in twee kleuren, wat touw en je handen uiteraard.

9/

déco-table
Tafeldecoratie van de blog Annie cartonnen.

10. Tafeldecoratie

Heb je oude lampen of zelfs afgedankte kerstballen liggen op zolder? Recycleer ze tot mooie tafeldecoratie. Neem lijm, glitters en verf en ga aan de slag! Voor de tutorial bezoek je de blog Annie cartonnen.